POLİTİKA - 11 Ekim 2024 Cuma 12:30

Emekli öğretmenlerden Başkan Kumral’ a ziyaret

A
A
A
Emekli öğretmenlerden Başkan Kumral’ a ziyaret

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Babadağ ilçesini gezerek, Belediye Başkanı Murat Kumral’ı makamında ziyaret etti.



Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Babadağ ilçesine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Kevser Erbeği önderliğinde bir araya gelen emekli öğretmenler, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Babadağ’da keyifli bir gezi yapan öğretmenler, ilçenin zengin kültürel mirasıyla ilgili bilgi aldı.



Ziyaret sırasında, Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral’ı makamında ziyaret eden emekli öğretmenler, belediyenin çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Başkan Kumral, ilçede yürütülen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaparak, emekli öğretmenlere ilçenin geleceğine yönelik planlarından bahsetti.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, emekli öğretmenlerin hayat boyu süren katkılarına dikkat çekti. Kumral, "Nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz. Hayatımıza kattığınız değerler ile geleceğimizi aydınlattığınız için sizlere minnettarız. Öğretmenlerimizin toplum üzerindeki etkisi çok önemli. Öğretmenlerimize Babadağ’ımızın doğal ve kültürel güzelliklerini yerinde gösterdik. Onlar için ne yapsak az kalır" diye konuştu.



Emekli öğretmenlerden Başkan Kumral’ a ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Stratonikeia’da 3 bin 500 yıllık anahtar taşıma töreni Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan ve 3 bin 500 yıl önce kurulan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia, üniversite öğrencilerinin katılımıyla tarihi bir geleneğe ev sahipliği yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kültürel Miras Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sembolik anahtar taşıma töreni, antik dönemdeki Hekatesia geleneğini yeniden canlandırdı. Antik dönemde dini merkez Lagina’dan siyasi merkez Stratonikeia’ya bağlılık bildirmek amacıyla düzenlenen Hekatesia töreni, bu kez öğrenciler tarafından sembolik bir yürüyüşle hayata geçirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediye Başkanlığı ve Stratonikeia-Lagina Kazı Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlik Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzey kapısından başladı. Yürüyüş boyunca öğrenciler, antik dönemde olduğu gibi, dini merkezin bağlılığını temsil eden anahtarı Stratonikeia’ya taşıdı. Yürüyüş, Stratonikeia’nın en önemli yapılarından biri olan Bouleuterion (Meclis Binası’nda) sona erdi. Protokol üyeleri tarafından karşılanan öğrenci, anahtarı Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’a teslim etti. Bu sembolik teslim töreni ile Lagina’nın, Stratonikeia’ya olan bağlılığı bir kez daha canlandırılmış oldu. Stratonikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, bu törenin hem antik kentin hem de bölgenin kültürel mirası açısından önemini vurguladı. Söğüt, "3 bin 500 yıllık tarihi bir döneme ait eserler burada korunuyor, sergileniyor ve gelecek nesillere miras bırakılıyor. 2 bin 300 yıl önce törenler burada düzenleniyordu ve bu törenler bölgenin en önemli geleneklerinden biriydi. Bugün bu geleneği sembolik de olsa canlandırmak bizim için çok değerli" dedi. Kazı çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini belirten Prof. Dr. Söğüt, Stratonikeia ve Lagina’daki bu tür kültürel etkinliklerin, antik döneme ait bilgilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. (AK-MU-
Kayseri ERÜ’de ’Stratejik Plan ve Süreç Analizi Çalıştayı’ düzenlendi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından kalite ve stratejiyi iyileştirmeye yönelik ’Stratejik Plan ve Süreç Analizi Çalıştayı’ düzenlendi. Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Afşın Alper Cerit, Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Koçer ile akademisyenler katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, "Üniversitemizin birçok başlıktaki parametrelerin iyileştirme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü’ne özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Altun; "Eğitim öğretim süreçleri, AR-GE süreçleri, topluma katkı toplumsallaşma süreçleri bunlara baktığınızda çok iyi mesafeler almaya ve bu alanlarda da üniversitemizin güzel temsiller olması için çalışma gayreti içerisindeyiz. Bunların hepsinin ortak bir paydası var, o da kalite süreçleri" dedi. Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Koçer de; “ERÜ’de Süreçlerin İyileştirilmesi ve Bütünleşik Hale Getirilmesi” konusunda sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından çalıştay, komisyon üyelerinin katılımları ile stratejik plan, kalite ve akreditasyon sistemlerinin bütünleşik hale getirilmesi için toplantılar ile devam etti.
Kayseri BÜSAM Şehir akademisi 2024 Güz Dönemi kayıtları sürüyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin düşünce ve fikir hayatına katkı sağlamak amacıyla kurduğu BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi için 2024 Güz Dönemi kayıtları sürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM), strateji geliştirme ve araştırma odaklı çalışmalarıyla, kadim kentin düşünce dünyasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Geleneksel hale gelen Şehir Akademi, bu dönem de Kayserililere birçok atölye ve seminer sunacak. Son kayıt tarihi 18 Ekim olan ve kayıtları süren 2024 Güz Dönemi için etkinlikler ve programlar herkese açık ve ücretsiz olacak. Seminerler ve atölyeler yüz yüze gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek. Seminerler ve atölyeler, çeşitli uzmanlar tarafından yönetilecek ve katılımcılara zengin bir içerik sunulacak. Güz Dönemi 2024 Çağdaş Okumalar Seminerleri Programı şu şekilde belirlendi; "Çağı Edebiyat (Roman) ile Okumak - Dr. Mustafa Özel 25 Ekim 2024 Cuma, Çağı Sosyoloji Üzerinden Okumak, Doç. Dr. Faruk Karaarslan 2 Kasım 2024 Cumartesi / Çağı Bu-Ara-da Okumak, İhsan Fazlıoğlu, 8 Kasım 2024 Cuma / Çağı Sanat (Sinema) Üzerinden Okumak, Dr. Deniz Kurtyılmaz 16 Kasım 2024 Cumartesi / Çağı İdeolojiler (Kapitalizm) Üzerinden Okumak, Prof. Dr. Tahsin Görgün, 23 Kasım 2024 Cumartesi / Çağı Felsefe (Pragmatizm) Üzerinden Okumak, Prof. Dr. Celal Türer, 30 Kasım 2024 Cumartesi / Çağı Metafizik (Kuantum) Üzerinden Okumak, Doç. Dr. Enis Doko, 7 Aralık 2024 Cumartesi / Çağı Siyaset Üzerinden Okumak, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, 14 Aralık 2024 Cumartesi.” KCETAŞ Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan seminerler saat 14.00’da başlayacak. 2024 Güz Dönemi Atölyeleri’nde program ise şöyle gerçekleşecek; “Risalet Okumaları, Yusuf Yerli, Pazartesi 17.30-19.30 / Şehir ve Medeniyet Okumaları, Dr. Ahmet Baş, Salı 17.30-19.30 / Tarih Okumaları, Dr. Can Deveci Salı 17.30-19.30 / Kavramlardan Paradigmalara Eleştirel Düşünce ve Sosyal Analiz Atölyesi, Prof. Dr. Celaleddin Çelik, Çarşamba 17.30-19.30 / Erciyes Okumaları, Dursun Çiçek, Çarşamba 17.30-19.30 / Akraba Kelimeler, İlyas Aslan, Perşembe 17.30-19.30 / Suyun İki Yakası Karşılaştırmalı Edebiyat Okumaları, İsmail Doğu, iki haftada bir Cuma ve Cumartesi, Cuma (17.30-19.30), Cumartesi (11.00-13.00) / Batı Araştırmaları Atölyesi, Doç. Dr. Aylin Yonca Gençoğlu, Cumartesi 17.00-19.00 / Yazarlık Atölyesi Çağımızı Tanıma ve Tanık Olma, Mustafa İbakorkmaz, Cumartesi 17.00-19.00.” Atölyeler 21 Ekim 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 8 hafta devam edecek. Millî Mücadele Müzesi’nde gerçekleşecek olan atölyelerde katılımcılar, uzman akademisyenlerden eğitimler alacak. Programda, katılımcılar akademi ile ilgili detaylı bilgiye www.kayseri.bel.tr sitesinde etkinlikler bölümünden ulaşabilecek.