ASAYİŞ - 18 Eylül 2024 Çarşamba 11:36

Düğünden dönen engelli kıza istismar iddiasıyla 7 kişi tutuklandı

A
A
A
Düğünden dönen engelli kıza istismar iddiasıyla 7 kişi tutuklandı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, düğünden evine dönen 25 yaşındaki engelli kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 2’si yabancı uyruklu 9 kişiden 7’si tutuklandı.



Edinilen bilgiye göre; Sarayköy ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü akşamı meydana gelen olayda, düğünden evine dönerken bir grup gencin cinsel istismarına maruz kaldığını iddia eden 25 yaşındaki engelli kız, durumu ailesine anlattı. Ailenin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, olayın meydana geldiği öne sürülen bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri şüphelileri tespit etti. Kimlik tespitleri yapılan 2’si yabancı uyruklu 9 şüpheli, adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı.



İlçe Emniyet Amirliğindeki sorguları tamamlanan 9 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Sarayköy Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden sorguları boyunca, il merkezinden takviye olarak gelen çevik kuvvet ekipleri adliyenin çevresinde önlem aldı. Cinsel istismar suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. Olayı haber alınca adliye önünde toplanan kalabalık, cezaevine gönderilen şüphelilere tepki gösterdi. Cinsel istismar iddiasıyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Geçit, Samanköy’deki çalışmaları inceledi Samanköy Mahallesinde devam eden ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kırsal bölgelerin refah ve yaşam seviyesinin yükselmesine büyük bir önem verdiklerini söyledi. Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Samanköy Mahallesinde araç ve yaya trafiğini akıcı ve güvenli hale getirmek, vatandaşların evlerine ve bahçelerine gidiş ve gelişlerini rahatlatmak adına yol yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Göreve geldiği günden beri Yeşilyurt’un kırsal yaşam alanlarının yenilenmesi ve dönüşümüne yönelik hizmetlere ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Fen İşleri Müdürlüğü Yetkilileriyle birlikte Samanköy Mahallesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İnceleme ziyaretine katılan Samanköy Mahalle Muhtarı İzzet Patlar, mahalledeki ulaşım ağının yenilenmesinin bölgedeki hayat kalitesini artırdığını ifade ederken, mahalle sakinleri adına Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu. Yeşilyurt’un kırsal mahallelerinin kalkınmasına önem verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ İlçemizin dört bir tarafındaki imar ve kadastro yollarının açılması, sıcak asfalt serimleri ve sathi kaplama çalışmalarını yerinde takip ediyoruz. Kış ayı gelmeden, yağışlar başlamadan yol çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın kış ayını rahat bir şekilde geçirmesi için saha çalışmalarımızı hızlandırdık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışma takvimine alınan yatırımları teker teker vatandaşlarımızın hizmetine sunuyorlar. Göreve geldiğimiz zaman “kırsal ile merkez ile arasındaki gelişmişlik farkını tamamen ortadan kaldıracağız” sözümüzü, hayata geçen bu tür yatırımlarla gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz. Yatırımlarımızı muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle birlikte yürütüyoruz. İlçemizin her noktasının aynı seviyede gelişmesini sağlayacak yatırımlarımıza her geçen gün yenilerini ekleyerek mahallelerimizin sorunlarını teker teker çözüme kavuşturuyoruz. Yollarımızın bakım ve onarımlarından sıcak asfalt serimi ve sathi kaplamaya kadar her alanda çok aktif ve dinamik çalışıyoruz. Kırsal bölgelerimizi ne kadar kalkınır, ne kadar gelişir ve sorunlarından kurtulursa ilçemizi modern ve güzel bir kent modeline ulaştırma hedeflerimize o kadar hızla ulaşırız. Kırsal mahallelerimizden olan Samanköy’ün hem mahalle içi yollarının düzeltilmesi hem de ana yola bağlantıyı sağlayan yolun açılması ve sıcak asfalt ile düzenlenmesi gibi çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Bilecik Bilecik’te Gaziler Günü kutlandı Bilecik’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Bilecik Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Avcı , "Bugün her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyim. Bundan tam 103 yıl önce Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ’Gazilik’ unvanı verilmiştir. Muharebenin en büyük rütbesi şahadettir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şahadet şerbeti içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik; Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakârlığının yaşayan destanıdır. Bu destanı yazanların adıdır. Fedakarlık timsali değerli gazilerimiz, ulusumuzu birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Ülkemizin bugün ulaştığı seviyede başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere; Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadele, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve nice hareketlerde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin eseridir. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusu gelmektedir. Bu bilinçle şundan emin olunuz ki sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz birlik ve beraberliğimizin sembolleri olarak daime gönlümüzde yaşayacaksınız. Kahraman gazilerimiz, yüce milletimizin asaletinin bir göstergesi olarak büyük bir vakar örneği sergiliyorsunuz. Kayıplarınız karşısında sergilediğiniz sabır ve metanetin kaynağının gönüllerinizde yaşattığınız vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla bizlere her zaman güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan hiçbir şey eşsiz fedakarlıklarınızın bir karşılı ve bedeli olamaz" dedi. Avcı’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Van Hakkarili anne: “Bir oğlumu infaz ettiler, diğer oğluma kavuşmak istiyorum” Van’da terör örgütü PKK tarafından çocuğu dağa kaçırılan anne Necibe Çiftçi, PKK’nın bir evladını öldürdüğünü, diğer çocuğunun ise zarar görmeden kavuşmak istediğini söyledi. Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 87’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları artarak 36’yı bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önüne gelerek DEM Parti ve PKK aleyhine slogan attı. “Elini kolunu bağlayarak infaz ettiler” Eylemlere Hakkari’den katılan Necibe Çifçi, iki evladı için protestolara katıldığını belirtti. Rojhat isimli çocuğunun 2015 yılında dağa kaçırıldığını, kardeşini kurtarmak isteyen Sami isimli diğer evladının ise PKK tarafından öldürüldüğünü ifade eden anne Çifçi, “Oğlum kardeşini arıyordu. Bir grup PKK’lı bir gece gelip evimizi sardı. Oğlumu bir ahıra götürdüler ve elini kolunu bağlayarak infaz ettiler. Oğlum Sami 4 çocuk babasıydı. Allah’ın izniyle, devletin gücüyle diğer evladıma kavuşacağımı umuyorum” dedi. Evlat nöbetine geçtiğimiz haftalarda yeni katılan Mehmet Sıddık Çiftçi, engelli kardeşi Rahim’i 2012 yılında PKK’lılar tarafından kaçırıldığını söyledi. Eylemlere ilk olarak Diyarbakır’dan katıldığını ifade eden Çiftçi, annelerin ağlamasını istemediğini ve eylemlere sona kadar devam edeceğini kaydetti.