EKONOMİ - 28 Ocak 2025 Salı 11:34

Denizli’de suyun geleceği için 22 yılda 30 milyar TL yatırım yapıldı

A
A
A
Denizli’de suyun geleceği için 22 yılda 30 milyar TL yatırım yapıldı

DENİZLİ (İHA) –Tarım ve Orman Bakanlığı modern sulamayı yaygınlaştırmayı, sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve taşkın risklerini kontrol altına almak için Denizli’ye 22 yılda 30 Milyar 208 Milyon TL değerinde 249 Tesis inşa edildiğini duyurdu.



Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve taşkın risklerini kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin sahip olduğu su ve sulama tesisleri sayesinde elde ettiği tarımsal ürünlerden dolayı kendi kendine yetebilen ülkeler arasında olduğunu Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli’de yapılan yatırımları açıkladı. Son 22 yıla ait verileri paylaşan yetkililer, “Denizli’de inşa ettiğimiz 81 sulama tesisi ile 948 Bin 527 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Denizli için 30 Milyar 208 Milyon TL’lik yatırım yapılarak 249 adet tesis inşa edildi. Denizli’de son 22 yılda hizmete alınan 18 baraj, 14 gölet ve 5 adet yeraltı depolama tesisi ile 226 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Şu anda 2 göletin yapım çalışmaları devam ediyor. Bu göletlerin tamamlanması ile 9 bin 310 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.



“Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme ile sağlanan faydalar çiftçimizi memnun ediyor”


Denizli’de toplam 688 bin 800 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, “Denizli ilinde Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 10 adet proje tamamlanarak 567 bin 970 dekar, inşaatı devam eden işlerde ise 120 bin 830 dekar olmak üzere toplam 688 bin 800 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Denizli’de 90 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırma hizmetlerinden faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinden faydalanan çiftçilerimizin memnuniyetini takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“Suyumuzdan aldığımız güç enerjiye dönüşüyor”


Denizli’de son 22 yılda 11 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 320,38 gigawatt (GW) enerji üretimi sağlandığını ifade eden yetkililer, “Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 11 adet HES tesisi ile de suyumuzdan aldığımız gücü enerjiye dönüştürerek milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.



Denizli’de suyun geleceği için 22 yılda 30 milyar TL yatırım yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Vali Çelik: "Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır" Hakkari Valisi Ali Çelik, "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesinin uygulandığı Mergabütan Kayak Merkezi’ni ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Hakkari Valiliği tarafından; malzeme, ulaşım ve yemek gibi hususlarda finanse edilen "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesinin uygulama yeri olan Mergabütan Kayak Merkezi’ni İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’la birlikte ziyaret eden Vali Çelik, kayak eğitimi alan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için sporu, eğitimin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısı olarak gördüklerini belirten Vali Ali Çelik, "Günümüzde bir eğitim aracı olan spordan daha fazla verim elde edilebilmesi; spor ahlakı ve kurallarına bağlı kalmakla mümkün olabilecektir. Fair-Play kavramı, en başta insan onuruna gösterilen saygının bir ifadesidir. Hoşgörü, centilmenlik, erdemlilik, haklara saygı, iyiyi ve güzeli takdir etme, dürüstlük ve eşitlik gibi insani özellikleri içeren ve sporun da özünü oluşturan bu kavramın, okul sporları aracılığıyla çocuklarımıza kazandırılması, sporun geleceği ve demokratik bir yaşam açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Valiliğimiz ve belediyemizin yaklaşık 4.000.000 TL’lik bütçesini, 65 bin öğrenciye ulaşılması hedefiyle bu projemize ayırıyoruz. Projedeki nihai amacımız, yapılan spor etkinlikleri ile öğrencilerimizin psiko-sosyal ve gelişimlerine katkıda bulunmak, onları muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, şehrimizdeki gizli yeteneklerin keşfedilerek ülke sporuna katkıda bulunmaktır. En değerli, en kutsal yatırım, evlatlarımızın sağlıklı gelişimlerine ve eğitimlerine yapılan yatırımdır; çünkü eğitim, kalkınmanın temel taşı ve sıçrama tahtasıdır. Bu projemizdeki faaliyetlerin, çocuklarımızın fizyolojik ve psiko-sosyal yönlerden uyumlu ve dengeli gelişimlerine, önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Mergabütan Kayak Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil, Spor Hizmetleri Müdürü Sabri Demir, eğitmen ve öğrenciler katıldı.
Hakkari Hakkari’de sokak hayvanları için protokol imzalandı Hakkari Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında sahipli köpeklerin ücretsiz olarak kimliklendirilmesi ve aşılanması için protokol imzalandı. Valilikte düzenlenen imza protokol törenine Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, ilçe belediye başkanları, bazı kurum amirleri katıldı. Vali Ali Çelik, Hakkari’de hayvan hareketlerinin izlenmesi ve hastalıkların kontrolünün daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla sahipli köpeklerin dijital yöntemlerle kimliklendirilmesi ve aşılanması işlemlerinin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Vali Çelik, "Hakkari Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile başta çoban köpekleri olmak üzere sahipli köpeklerin kaydı alınacak ve aşıları yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında mikroçip, pasaport, aşı ve uygulama bedelleri, hayvan sahipleri adına İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanacak. Protokol, 2026 yılı sonuna kadar geçerli olup, Hakkari genelinde 2 yıl süresince 3 bin sahipli köpek ücretsiz olarak kimliklendirilecek ve kayıt altına alınacak. Kayıt altına alınan köpeklerin takibi yapılacak, sokağa salınmalarının önüne geçilecek ve köpek popülasyonunun kontrol altında tutulması sağlanacak. Ayrıca, aşı uygulamalarıyla da ilimizdeki hastalıkların kontrolü amaçlanacaktır" dedi.
Kocaeli Kağıtspor Jeet Kune Do Takımı 19 madalya ile kürsüye çıktı Yalova’da düzenlenen Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’na katılan Kağıtspor’un Jeet Kune Do Takımı, Kocaeli’ye 13 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile döndü. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Yalova’da 81 ilden 2034 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek 2025 Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kağıtspor’un Jeet Kune Do Takımı, 13 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Kocaeli’de derece alan sporcular; Samet Ulusoy (Erkek Büyükler) 1., Ahmet Eren Demir (Erkek Gençler) 1., Ekrem Taha Ataş (Erkek Yıldızlar) 1., Berat Efe Dinç (Erkek Yıldızlar) 1., Yusuf Doğanay Yangın (Erkek Yıldızlar) 1., Nuhat Acar (Erkek Büyükler) 1., Atakan Taha Usta (Erkek Minikler) 1., Zeynep Ayşe Yangın (Bayan Yıldızlar) 1., Hayrunnisa Deniz (Bayan Yıldızlar) 1., Nisa Nur Şentürk (Bayan Yıldızlar) 1., Hatice Şevval Yıldırım (Bayan Gençler) 1., Esmanur Ataş (Bayan Gençler) 1., Yağız Alp Alıcı (Erkek Gençler) 1., Atakan Söylemez (Erkek Yıldızlar) 2., Muhammed Ali Çakmak (Erkek Gençler) 2., Metehan Öztürk (Erkek Gençler) 2., Dilara Belen (Bayan Gençler) 3., Sude Naz Keleş (Bayan Gençler) 3., Dilara Güner (Bayan Gençler) 3. ve Hamza Durmuş (Erkek Yıldızlar) 3. oldu. Filistinliler temsilen Filistin Wushu Kung Fu Milli Takım Antrenörü Tawfek Ganem de protokolde yer aldı. Dünya Jeet Kune Do Federasyonu (WJKDF) ve Uluslararası Jeet Kune Do Federasyonu’nda (IJKDF) Federasyon Başkan Yardımcısı, Eğitim ve Teknik Kurul Başkanı olarak görev yapan kulüp antrenörü Yüksel Yılmaz, sporcularını tebrik ederek çalışmalarına daha da sıkı devam edeceklerini belirtti.