SAĞLIK - 17 Aralık 2024 Salı 10:48

Denizli Cerrahi Hastanesi’nden Başkan Çavuşoğlu’na anlamlı ziyaret

A
A
A
Denizli Cerrahi Hastanesi’nden Başkan Çavuşoğlu’na anlamlı ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ekibiyle birlikte ziyaret eden Özel Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zerrin Çelik, gerçekleştirilen başarılı projelerden dolayı tebriklerini iletti.



Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zerrin Çelik, Uzm. Dr. Şefik Tarlan, Avukat Uğur Didin, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Sorumlusu Murat Karakol ve Kurumsal İletişim ekibiyle birlikte Denizli Büyükşehir belediyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi ve vatandaşlara sağlanan sağlık hizmetleri hakkında Başkan Çavuşoğlu’na bilgiler aktaran Op. Dr. Zerrin Çelik, Denizli Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği başarılı projeler için tebrik iletti.



Ziyaretleri için Özel Denizli Cerrahi Hastanesi ailesine teşekkür eden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ise “Denizli Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zerrin Çelik, Uzm. Dr. Şefik Tarlan, Avukat Uğur Didin ve beraberlerindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Uzm. Doç. Dr. Nuh Ataş: "Romatoid artrit (RA) ile erken tanı hayat kurtarıyor" Medical Point Gaziantep Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuh Ataş, romatoid artrit (RA) ile mücadelede erken tanı ve tedavi yöntemlerinin önemini vurguladı. Medical Point Gaziantep Hastanesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuh Ataş, romatoid artrit (RA) ile mücadelede erken tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu. “Belirtiler zamanla eklem hasarına ve deformasyonlara yol açabilir” Doç. Dr. Nuh Ataş, “Romatoid Artrit, bağışıklık sisteminin vücutta kendi dokularına, özellikle eklemlere saldırması sonucu gelişen, kronik bir hastalıktır. Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen RA, özellikle el, bilek ve diz gibi eklemleri hedef alarak, eklem ağrıları, şişlikler, sertlik ve hareket kısıtlılığına yol açar. Bu da Romatoid Artrit genellikle 30-60 yaşları arasında başlar ve kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Hastalığın ilk belirtileri arasında, eklemde ağrı, şişlik, sabahları artan sertlik, yorgunluk ve genel halsizlik yer alır. Bu belirtiler zamanla eklem hasarına ve deformasyonlara yol açabilir. Erken teşhis, hastalığın ilerlemesini engellemeye, eklem fonksiyonlarını korumaya ve tedaviye daha hızlı başlanmasına imkan tanır. Bu nedenle, belirtiler fark edildiği andan itibaren doktora başvurmak büyük önem taşır” dedi. “Erken teşhis RA’nın olumsuz etkileri en aza indirilebilir”” Doç. Dr. Nuh Ataş, Romatoid Artrit’in, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilen bir hastalık olduğunu ancak erken teşhis ve doğru tedavi ile hastaların normal yaşamlarına devam edebileceğini belirtti. Ataş, "Romatoid Artrit’e dair farkındalık oluşturmak, hastaların zamanında yardım almasını sağlayarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilir. Erken teşhis, tedaviye başlanması ve yaşam tarzı değişiklikleri ile RA’nın olumsuz etkileri en aza indirilebilir. Sonuç olarak, RA tedavisinde erken tanı, doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile hastaların daha sağlıklı, ağrısız bir yaşam sürmeleri mümkündür. Bu nedenle, Romatoid Artrit konusunda farkındalık artırılmalı, hastalar bilgilendirilmeli ve tedaviye zamanında başlanmalıdır” diye konuştu.
Antalya Yeşilay Antalya’dan teknoloji bağımlılığına karşı ODAK projesi: Hedef 20 bin genç Yeşilay Antalya Şubesi, liseli gençlerin teknoloji bağımlılığıyla mücadelesine yönelik Olumlu Dijital Alışkanlık Kazanım (ODAK) projesini hayata geçirdi. Antalya genelinde 50 okulda uygulanacak projeyle, 8 ayda 20 bin gence ulaşılması hedefleniyor. Yeşilay Antalya Şube Başkanı Av. Osman Zeki Özcan, ODAK projesini tanıtarak, gençlerin teknoloji bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Özcan, proje hazırlık sürecini şu sözlerle anlattı: “Yeşilay Antalya yönetim kurulumuzla ‘Gençler için ne yapabiliriz?’ diye düşünürken, Aksu Gençlik Merkezi Müdürümüz Muhammed Özbey’in teknoloji bağımlılığına yönelik çalışmalarını gördük. İlk denememizi özel bir okulda gerçekleştirdik. Olumlu geri dönüşler alınca projemizin temelini atarak ODAK ismini verdik. Muratpaşa Gençlik Merkezi Müdürümüz Süleyman Yıldız da projeyi şekillendirerek hayata geçirmemizde destek oldu.” Üç kurum güçlerini birleştirdi Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay Antalya Şubesi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında 50 okulda 9. ve 10. sınıf öğrencileriyle buluşulacak. Antalya Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan projeye destek vererek, gençlerin farkındalık kazanmasını sağlayacak adımlar attı. Av. Özcan, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulların kapılarını açarken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz de etkinliklerle destek veriyor. Yeşilay olarak ekiplerimiz ve klinik psikologlarımızla gençlere teknoloji bağımlılığıyla ilgili bilgilendirme yapacağız” dedi. Hedef: Teknolojisiz eğlence ve farkındalık Haziran ayına kadar Antalya’daki 50 okulu ziyaret edecek olan Yeşilay ekibi, gençlerle yüz yüze eğitimler düzenleyerek teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturacak. Ayrıca broşür dağıtımı, sunumlar, münazara yarışmaları, akıl oyunları ve spor turnuvaları gibi etkinlikler yapılacak. Proje sonunda gençlerin, teknoloji olmadan nasıl eğlenebileceklerini keşfedecekleri gençlik kampları da düzenlenecek. Yeşilay Antalya Şube Başkanı Av. Özcan, bu kapsamda Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Mustafa Bedel ve Antalya GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) paydaşlığıyla önemli etkinlikler yapılacağını da vurguladı. “Bağımsız gelecek için bir adım” Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesine değinen Başkan Özcan, ODAK projesinin “Hepimiz için bağımsız gelecek” sloganıyla yürütülen Bağımsızlık Seferberliği’ne dahil olduğunu belirtti. Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile tütün, alkol, teknoloji, kumar ve madde bağımlılığı gibi konularda danışanlara ücretsiz hizmet verdiklerini ifade eden Özcan, gençlerin bilinçlenmesinin toplumsal açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Tunceli Tunceli’de Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı düzenlendi Tunceli’de 4. Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Kulüplerine Destek Programı kapsamında Munzur Üniversitesi Genç İyilik Kulübü ve Social Business Global yürütücülüğünde 7 farklı ülkeden katılımcılar ile 4. Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı, 6-7-8 Aralık tarihlerinde Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı. Çeşitli aktiviteler, tanışma oyunları, kişisel gelişim, girişimcilik ve kültür tanıtması üzerine olan sohbetlerinde yer aldığı çalıştayda, sosyal sorunlara sürdürülebilir yöntemlerle nasıl çözüm sağlanabileceği konusunda, uluslararası düzeyde nelerin yapıldığı, sosyal inovasyon örnekleri taranarak gerekli incelemelerde bulunuldu. Munzur Üniversitesi Genç İyilik Kulübü Başkanı Süleyman Uğur Kılıçer, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğumuz projenin Tunceli’de ilk kez sosyal girişimcilik alanında çalışma yapılmış olup STKlar, akademisyenler ve öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Farklı kültürlerden öğrencileri bir araya getirerek 3 gün boyunca gerçekleşen çalıştayda gençlerin sosyal girişimcilik konusunda bilgilenmeleri, araştırma yetkinliklerini arttırmaları, aktif katılımları, kişisel gelişimleri ve sosyal uyum becerilerini geliştirmeleri gibi önemli konularda katkı sağlandı. Programda başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi. Yaklaşık 50 kişinin katılım gösterdiği ve 3 gün süren çalıştay katılımcılara sertifika verilmesi ve Tunceli kültür-tarih gezisi ile sona erdi.