ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 18:17

Çaldıkları 450 bin liralık ziynet eşyasını kuyumcuya satan 2 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Çaldıkları 450 bin liralık ziynet eşyasını kuyumcuya satan 2 şüpheli tutuklandı

Denizli’nin Honaz ilçesinde bir evden 450 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli polisin eş zamanlı operasyonlarıyla yakalandı. Altınları kuyumcuya sattıkları belirlenen şüphelilerden 2’si tutuklandı.



Edinilen bilgiye göre; Denizli’nin Honaz ilçesinde 27 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen evden hırsızlık olayının aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Honaz İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince müşterek çalışma başlatıldı. Olayın gerçekleştiği çevrede yapılan titiz ve detaylı araştırmalar sonucunda, mağdura ait ikametten 450 bin TL değerinde ziynet eşyasını çalan ve bunları il merkezindeki Bayramyeri Çarşısında bulunan kuyumcuya sattıkları belirlenen şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.



Hırsızlık olayı faillerinin yakalanması için belirlenen iki adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, olaya karıştıkları anlaşılan 3 şüpheli yakalandı. “Evden Hırsızlık ve Konut Dokunulmazlığının İhlali” suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Cadde ortasında çıkan silahlı kavgayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı Isparta Valiliği, iki grup arasında çıkan silahlı kavgayla ilgili 3’ü yabancı uyruklu, 6’sı Türk vatandaşı olmak üzere 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Isparta’da dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya ilişkin Isparta Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “7 Ekim 2024 günü Bahçelievler Mahallesi 109 cadde üzerinde daha önceden aralarında husumet olan ve adli süreçleri deva eden iki grup arasında tartışma çıkmıştır. Tartışma sırasında taraflardan biri, araç içerisinden havaya ateş etmiş ve araç olay yerinden hızla uzaklaşmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma, mal veya can kaybı yaşanmamıştır. Olayın hemen akabinde emniyet güçleri tarafından müdahale edilmiş ve olayın daha fazla büyümesi önlenmiştir. Bahse konu olayla ilgisi olan, aralarında eğlence mekanı işleten ve çalışanlarının da bulunduğu şüpheli şahıslar gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturmada 3’ü yabancı uyruklu, 6’sı Türk vatandaşı olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alınmış, 1 yabancı uyruklu şahsın deport işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayda kullanılan 2 araca gerekli incelemeler yapılmak üzere el konulmuş, işyeri ve ikametlerde gerekli aramalar yapılmıştır. Aramalarda dijital materyaller ve kesici aletler ele geçirilmiştir” denildi.
Hatay Akdeniz’in karides avcısı ailesi HATAY (İHA) – Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan Süleyman Taze ve ailesi, Akdeniz’in bereketli sularında balıkçılık yaparak vitamini ve boyutu diğer bölgelere yüksek karidesleri vatandaşların sofralarına taşıyor. Sezonda 700 kilogram ’jumbo karides’ yakalamayı başarabilen aile kilogram fiyatını 700 TL’den satıyor. Deprem bölgesi Hatay’da balıkçılar, av yasağının sona ermesinin ardından ’vira bismillah’ diyerek Akdeniz’e açılmıştı. Arsuz ilçesinde yaşayan Taze ailesi de 22 yıldır Akdeniz’de jumbo karides avcılığı yaparak geçimini sağlıyor. Akdeniz’e tekneyle açılan ve karides toplayan ailede karideslerin ağdan toplanmasını evin kadınları yapıyor. Sezonda 700 kilogram karides toplamayı başaran Taze ailesi, vitamini ve boyutu yüksek karidesleri kilogram fiyatı 700 TL’den satıyor. “Araştırmacılar İskenderun Körfezi’ndeki karidesin vitamin oranının daha yüksek olduğunu dile getiriyor” 22 yıldır ailesiyle jumbo karides avcılığı yapan Süleyman Taze, her yıl ağustos aylarında sular ısındıkça karideslerin görünmeye başladıklarını belirterek, “Bizim bu körfezimizde Dörtyol ve Madenli Yat Limanı arasında her yıl ağustos ve eylül aylarında yoğun bir şekilde görülmeye başlar. Biz de karides avcılığından geçimimizi sağlıyoruz. Sabah güne saat 5 civarında uyanıyoruz ve denize açılıyoruz. Bir gün önce akşamüstü attığımız ağları sabah gün doğuşunda tekne tayfasıyla birlikte toplamaya gidiyoruz. Bir umutla daha bereketli bir av olmasını diliyoruz. Araştırmacılar İskenderun Körfezi’ndeki karidesin vitamin oranının daha yüksek olduğunu dile getiriyor” dedi. “Jumbo karidesin kilosu 700 TL’den alıcı buluyor” Ailecek geçimlerini karidesten sağladıklarını söyleyen Taze, “İskenderun Körfezi’nin karidesi dünyada en lezzetli diye biliniyor. Bizim burada gördüğümüz 250-270 grama kadar büyüyebilen bir hayvandır. Ben bu işte; kuzen, abi, kardeş ve baba ile beraber çalışıyoruz. Karaya geldiğimizde; annem, ablam, yengem ve teyzemle beraber ağlardan karidesleri ayıklıyoruz. Ailece geçimimizi karidesten sağlamaya çalışıyoruz. Jumbo karidesin kilosu 700 TL’den alıcı buluyor. İskenderun Körfezi’nden toplamda sezon içerisinde her bir balıkçı 600 ve 700 kilogram karides avlıyor. Balıkçısına göre bir ton karides alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.