GENEL - 08 Nisan 2012 Pazar 17:12

ŞEHİT ARILIK İÇİN MEVLİD

A
A
A
ŞEHİT ARILIK İÇİN MEVLİD

2008 yılında Hakkari`nin Çukurca ilçesinin Aktütün Karakolu`nda şehit düşen Halil İbrahim Arılık anısına mevlid okutuldu.
Beyağaç ilçesine bağlı Kapız köyünde gerçekleşen yemekli mevlide Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Halil İbrahim Arılık`ın babası Turan Arılık her ne kadar üzüntülü olsalar da dimdik ayakta olduklarını belirterek, "Bölücüler ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarda başarılı olamayacak.Cenab-ı Allah ülkemizi vatanımızı korusun" dedi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da şehit ailesinin her zaman yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Şehit oğlumuz Halil İbrahim ulaşılacak en güzel makamlara ulaştı. Vatanı uğruna canını hiçe sayarak bölücü terör örgütüne göğsünü siper etti. Allah onlardan razı olsun. Ruhları şad olsun" Mevlid yapılan duaların ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa ‘Hansel ve Gratel’ çocuklarla buluştu Osmangazi Belediyesi tarafından çocuklara tiyatro izleme alışkanlığı kazandırma amacıyla hayata geçirilen Osmangazi Çocuk Tiyatrosu, Grimm kardeşlerin dünyaca ünlü masalı Hansel ile Gretel’i sahneleyerek perde açtı. Her yaş için kültür ve sanat şöleni sunan Osmangazi Belediyesi, Grimm kardeşlerin dünyaca ünlü masalı Hansel ile Gretel’i tiyatro oyunu olarak çocuklar için sahneledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sahnelenen oyunu yaklaşık 100 çocuk izledi. Funda Güler’in hem yönettiği hem de oynadığı tek kişilik oyun, çocukların büyük ilgisini topladı. Grimm kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan çocuk oyununda, zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikayesi komik bir dille anlatıldı. Osmangazi Belediyesi düzenlemiş olduğu bu tür etkinlikler ile çocukların kültürel gelişimine katkı sağlarken, ailelerin de birlikte keyifli zaman geçirmelerine imkan tanıyor. Cumartesi ve pazar günü Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne aileleriyle birlikte gelen çocuklar, keyifle izledikleri Hansel ile Gratel tiyatro oyununu çok sevdiklerini belirtti. Çocuklar için düzenlenen etkinliklerin kendilerini de çok mutlu ettiğini belirten aileler de Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Hansel ile Gretel oyunu, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde Cumartesi ve Pazar günleri sahnelenmeye devam edecek.
Bursa Veteriner Fakültesi’nden yeni akademik yıla keyifli başlangıç Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başladı. Fakülte bahçesinde düzenlenen etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Dekan Prof. Dr. Bayram Şenlik, dekanlık yönetimi, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa’nın yükseköğretim çınarı olan üniversitesinin yeni dönem itibariyle 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını vurguladı. Hayatın her alanında var olan, toplumla bütünleşen ve mevcut sorunlara çözüm önerileri sunan BUÜ’nün gelecek yıllarda da aynı misyon ile çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Üniversitemiz, yürüttüğü faaliyetler ve eğitim-öğretim kalitesi ile Türkiye’nin yüz akı olmaya devam ediyoruz. 50 yılı geride bıraktığımız bu süreçte tüm akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle ve mezunlarımızla gurur duyduk. Veteriner Fakültemiz de üniversitemize her zaman kıymetli katkılar sunmuş gözbebeğimiz olan fakülteler arasında yer alıyor. Ülke genelinde alanındaki en iyi 3 fakülte arasında gösterilmeye devam ediyor. Bu kalitenin artması için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Programı düzenleyen dekanlığımız ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemin hepimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik ise yeni dönemi keyifli bir şekilde başlatmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyleyerek, “Hep birlikte eğitim-öğretim yılına başlamak ve birlikteliğimizi artırabilmek adına güzel bir program organize ettik. 2024 YKS sonuçlarına göre tercih edilme sıralamasında en üst sıralarda yer aldık. Fakültemizin en iyiler arasında yer almasına katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bu niteliğin devam etmesi ve çok daha iyi seviyelere gelebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni dönemde de aynı anlayışla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Yüzlerce öğrenci, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetlinin de katıldığı kahvaltı organizasyonu yeni döneme dair bilgilendirmelerin ardından sona erdi.
Hakkari Hakkari’de ‘Soykırıma lanet, direnişe bin selam’ yürüyüşü Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu öncülüğünde "Soykırıma lanet, direnişe bin selam" yürüyüşü düzenlendi. Ulu Camii önünde toplanan ve ellerinde Filistin bayrakları bulunan kalabalık, Bulvar Caddesi üzerindeki eski belediye binası alanına kadar yürüyerek, sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Hakkari’den Gazze’ye bin selam”, “Yaşa Aksa direnişi”, “Yaşasın nehirden denize özgür Filistin”, “Kahrolsun soykırımcı İsrail” şeklinde sloganlar attı. İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un yaptığı duanın ardından konuşan Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Başkanı Nihat Gür, Siyonist İsrail’in Gazze’de tam 365 gündür soykırım yaptığını belirterek, “Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü, emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar şeytani Siyonist işgalin yeni bir evresini göstermektedir. Emperyalizmin sınırsız desteği, Siyonist şirketlerin sponsorluğu ile Gazze’de Müslüman kıyımı yapan ırkçı rejimin hedefinde bütün bölgemiz var. Onun için terör rejiminin propaganda cihazlarının yaydığı bilgilere rağmen çekinmeden diyoruz ki Gazze’deki direniş; insanlığın, İslam’ın ve bizim onurumuzdur. Umutlar sönmesin diye zulme karşı göğsünü siper edenlere, korkunç soykırıma rağmen Siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam olsun. Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze’de direnen yiğitleri, Mümin ve Mümineleri ve şehitlerimizi tüm yüreğimiz ve dualarımız ile selamlıyoruz" dedi.