KÜLTÜR SANAT - 26 Mart 2025 Çarşamba 22:05

Çankırı’da 467 yıllık Sultan Süleyman Camii Kadir Gecesi’nde doldu taştı

A
A
A
Çankırı’da 467 yıllık Sultan Süleyman Camii Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Çankırı’da vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla 467 yıllık Sultan Süleyman Camii’ne akın etti. İçeride yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusunda Kadir Gecesi’ni idrak etti.


Çankırı’da Kadir Gecesi’nde vatandaşlar camileri doldurdu. Binlerce kişi, il merkezinde bulunan 467 yıllık Sultan Süleyman Camii’ne akın etti. Camide düzenlenen Kadir Gecesi programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yatsı ezanının okunmasının ardından namaz kılan vatandaşlar, ellerini semaya açarak dua etti. Yoğunluktan dolayı cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar cami avlusunda namaz kıldı. Mevlid-i Şerif’in okunduğu, ilahiler ile kasidelerin seslendirildiği program dualarla son buldu.



Çankırı’da 467 yıllık Sultan Süleyman Camii Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü 125 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova’da kurduğu iftar sofralarında Ramazan ayı boyunca 7 ayrı mekânda 125 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, ’Sofralarımıza bereket, gönüllerimize merhamet" temasıyla 81 ilde kurduğu iftar sofraları ile vakıf geleneğini yaşattı. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova’da kurduğu iftar sofralarında, Ramazan ayı boyunca 7 ayrı mekânda her gün ortalama 4 bin 300 kişiyi ağırladı. Bir ay boyunca 125 bin kişiyi aynı iftar sofrasında buluştu. Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız, "Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı mukaddes bir zaman dilimidir. Vakıf iftar buluşmalarında, paylaşmanın ve bereketin mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve her daim yanımızda olan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya şükranlarımı sunarım. Ayrıca, iftar sofralarımıza katılım ve destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız’a, Sakarya Valisi Rahmi Doğan’a, Bilecik Valisi Şefik Aygöl’e, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya, Vakıflar Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı İrfan İşeri’ye, kurumlarımızın değerli il müdürlerine ve görev alan tüm personellerine, gönüllülerimize, bizleri destekleyen vakıflarımıza, hayırseverlerimize, hayırsever kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Kurulan sofraların, tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını Rabbimden niyaz eder; Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.
Tunceli Psikolog Demir’den "Bipolar Günü" açıklaması Tunceli Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görevli psikolog Dilek Demir, 30 Mart Dünya Bipolar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Bipolar bozukluğun bireyin ruh halinde, enerjisinde ve günlük işlevlerinde belirgin değişikliklerle seyreden ruhsal bir hastalık olduğunu belirten psikolog Dilek Demir, "Eskiden manik depresif bozukluk olarak da tanımlanan Bipolar bozukluk iyi ayrı hastalık döneminin manik ve depresif dönemin birlikte görülebildiği iyi ayrı hastalık dönemini kapsayan bir bozukluktur. Hastaların tedavi süreçleri ilaçla tedavinin yanı sıra psiko terapi hizmetleriyle desteklenmektedir. Hastalığın iyileşme sürecinde ilaç kullanımı ve terapi hizmetinin devamlılığı hastalığın günlük işlevlerdeki bozulmaların asgari düzeyde yaşanması konusunda önem arz etmektedir" dedi. Vatandaşların toplum ruh sağlığı, aile sağlığı ve sağlıklı hayat merkezlerine başvurarak bu hizmetlerden faydalanabileceğini kaydeden Demir, "Toplum ruh sağlığı merkezlerine ağır psikotik bozukluğu bulunan hastalıklar yani iki uçlu duygu durum bozukluğu olan hastalar, yani psikotik bozukluğa sahip olan hastalar başvuruda bulunabilmektedir. Toplum ruh sağlığı merkezi sorumlu hekiminin de değerlendirmesi sonucunda uygun gördüğü hastalar toplum ruh sağlığı hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Bu merkezde bulunan hastalarımız bireysel görüşme, grup terapileri ile aynı zamanda faydalanabilecekleri sosyal destekler konusunda sosyal hizmet uzmanımız tarafından yönlendirilmektedir. Aile sağlığı merkezlerinde bulunan aile hekimlerinin ruhsal durum değerlendirmesi yaparak yönlendirdiği hastalar da psikiyatri hekiminin değerlendirmesiyle uygun görülmeleri halinde toplum ruh sağlığı merkezine kabul edilerek gerekli hizmetlerden faydalanabilmektedir" diye konuştu.