EĞİTİM - 31 Mart 2022 Perşembe 14:05

ÇAKÜ’de AFAD gönüllüsü öğrencilere kimlikleri teslim edildi

A
A
A
ÇAKÜ’de AFAD gönüllüsü öğrencilere kimlikleri teslim edildi

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde “Destek AFAD Gönüllüsü” eğitimi alan öğrencilere, kimlik kartları düzenlenen törenle takdim edildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde “Destek AFAD Gönüllüsü” eğitimi alan öğrencilere, kimlik kartları düzenlenen törenle takdim edildi.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Arama Kurtarma ve İlk Yardım Topluluğu tarafından “Destek AFAD Gönüllüsü” eğitimi alarak kimlik kartı almaya hak kazanan Yapraklı Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine kimlik kartları düzenlenen törenle teslim edildi. ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene AFAD İl Müdürü Abdullah Özçelik, ÇAKÜ Sağlık, Yapraklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Cem Karakoç, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım, akademisyenler, AFAD eğitimcileri ve öğrenciler katıldı.


Törenin açılışında konuşan Yapraklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Cem Karakoç, “Yapraklı MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı olarak gönüllülük sistemi ile afetlerde yardıma hazır olan öğrencilerimize ilgili konularda eğitimlerini vererek bilinçli, planlı ve düzenli bir şekilde afet yönetimine katılabilmelerini hedefledik. Son dönemde yaşanan afetlerde görev alan gönüllülerimiz afetlerin her aşamasında azımsanmayacak ölçüde katkı sağladılar. Bizler Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı MYO olarak afet ile mücadelede yetiştirdiğimiz itfaiyecilerin aynı zamanda birer AFAD gönüllüsü olmasını istiyoruz. AFAD ile yaptığımız iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen bu eğitimler sayesinde öğrencilerimiz ülkemizin herhangi bir noktasında meydana gelecek her türlü afete müdahale edebileceklerdir. Bu eğitimlerin tamamlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve AFAD yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Çankırı AFAD İl Müdürü Abdullah Özçelik ise AFAD hakkında bilgi vererek, “ Bu hızlı gelişim içerisinde de ilimizde de toplam bin 899 temel AFAD gönüllümüz, 150 ise destek AFAD gönüllümüz bulunmaktadır. Özellikle destek AFAD gönüllülerimizin büyük çoğunluğu da üniversite öğrencilerimizden oluşmaktadır. Bizim için çok kıymetli olan gönüllülük sistemine bu derece üst seviyede katkı sağlayan üniversitemize ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere yöneticilerimize, hocalarımıza ve sisteme dahil olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. AFAD olarak gönüllülerimizden yararlanırken aslında özellikle üniversite öğrencisi gönüllülerimizin de sisteme dahil olarak sahada uygulamaya yönelik tecrübe ve becerilerini geliştirmeleri için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Çankırı Karatekin Üniversitesi ile yaptığımız protokollerimiz ile iş birliği çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından “Destek AFAD Gönüllüsü” eğitimcileri AFAD İl Müdürü Abdullah Özçelik ve AFAD Eğitimcisi Zekeriya Karaoğlu’na ÇAKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra eğitimleri tamamlayan 100 öğrenciye protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından kimlik kartları teslim edildi.


Program, çekiliş ile 10 katılımcıya AFAD deprem çantası ve bandana dağıtımı ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Feyyaz Uçar: "Hocamızın serzenişlerini yönetim olarak haklı bulduk" Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Eintracht Frankfurt karşısında sadece 3 puan kaybettiklerini ve sezonun uzun olduğunu söyleyerek, Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’un taraftarlarla ilgili serzenişlerini de yönetim olarak haklı bulduklarını söyledi. UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Beşiktaş sahasında karşılaştığı Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt’a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, basın mensuplarına konuştu. Alınan mağlubiyete rağmen taraftarlardan anlayış beklediklerini vurgulayan Uçar, "Skor adına kötü bir akşam ama oyuncularımızın ellerinden geleni yaptığından eminiz. Birçok pozisyon var. Kaçan bir penaltımız, direkten dönen bir topumuz var. Üzücü bir durum, şanssız bir gece. Rakip kalecinin performansının yanı sıra biraz da bizim şanssızlığımız vardı. Belki son vuruşlarda daha dikkatli olsaydık şu an çok daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık. O yüzden bu akşam sahada olan bütün oyuncularımızı kutluyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Maç sonunda hocamızın serzenişlerini tüm yönetim olarak haklı bulduk, dinledik ve söylediği her sözün arkasındayız. Çünkü bugün sahada değil ıslanacak, kötü söz söylenecek ya da eleştirilecek çok az oyuncumuz vardı. Belki de yoktu hatta. O açıdan hocamızın söyledikleri çok önemli. Her oyuncuya ihtiyacımız var, sezon uzun. Avrupa’nın yanı sıra Süper Lig’de de şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Ligin ikinci yarısında kupa maçları da başlayacak. Tüm oyuncularımıza ihtiyacımız var. Yukarıda başkanımız ve yönetim kurulumuzla yaptığımız toplantıda oyundan olan memnuniyetimizi paylaştık. Hocamıza olan desteğimizin ne kadar doğru olduğunu bizzat kendimiz gözlemledik. Dolayısıyla bugün kaybettiğimiz Avrupa kupaları açısından sadece 3 puan var. Yolumuza devam edeceğiz. Bu sene hedeflerimiz var. Henüz ekim ayındayız. Bu yolu hep beraber yürüyeceğiz. Biz camia olarak taraftarlarımızla hep birlikte yola devam etmek istiyoruz. Taraftarlarımızın da bizimle beraber olmak istediğinden eminiz. Hep birlikte güzel şeyler başaracağız" diye konuştu.
İstanbul Dino Toppmöller: "Takım olarak geride ve ileride iyi işler yaptık" Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Dino Toppmöller, Beşiktaş karşısında hem savunmada hem de hücumda doğru işler yaparak galibiyete uzandıklarını söyledi. Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Dino Toppmöller, "Avrupa Ligi’nde galip geldiğimiz için mutluyum. Yoğun taraftar baskısından çıktık. Doğru zamanlarda goller bulduk. Rakibin penaltı kaçırması da işimize yaradı. Kalecimizin muazzam performansı vardı. Takım olarak geride ve ileride iyi işler yaptık. Son haftalarda iyi bir vime yakaladık. Bundan sonraki odak noktamız ligde oynayacağımız Bayern Münih maçı" ifadelerini kullandı. "Beşiktaş’ı çok iyi analiz ettik" Beşiktaş’ı çok iyi analiz ettiklerini dile getiren Toppmöller, "Farklı formasyonlarda oynadık. Ana amacımız arka toplarla onları zorlamaktı. Bugün Avrupa’da geri dönüşümüz adına önemli bir galibiyetti. Savunma olarak çok iyi işler yaptık. Hücumda da önemli oyuncularımızla goller bulduk" şeklinde konuştu. Karşılaşmada kritik kurtarışlar yapan kaleci Santos hakkında ise Dino Toppmöller, "Çok önemli bir kaleci. Bu galibiyette bize çok yardımcı oldu. Özelikle penaltı kurtarışıyla oyunun farklı hikayeye bürünmesine engel oldu ve maçı kontrol altına aldık. Maç sonunda yediği golü de yememiş sayıyorum. Çünkü maç içinde gösterdiği performansla bunu hak ediyor. Harika iş çıkardı" ifadelerini kullandı.