GENEL - 01 Mart 2023 Çarşamba 09:39

Tatlan Helva 147 yıllık lezzetiyle Dubai Gulfood 2023 Gıda Fuarı’nda yer aldı

A
A
A
Tatlan Helva 147 yıllık lezzetiyle Dubai Gulfood 2023 Gıda Fuarı’nda yer aldı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 147 yıllık lezzetiyle Tatlan Helva, 20-24 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilen Dubai Gulfood 2023 Gıda Fuarı’nda yer aldı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 147 yıllık lezzetiyle Tatlan Helva, 20-24 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilen Dubai Gulfood 2023 Gıda Fuarı’nda yer aldı.


Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 147 yıllık lezzetiyle Tatlan Helva’nın 5’inci kuşak temsilcisi olan Bahar Yurt, 22 yıldır helva sektöründe başarısıyla adından söz ettiriyor. Tatlan markasıyla helva lezzetini dünyada 20 ülkeye taşıyan şirketin Genel Müdürü Bahar Yurt, 20-24 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Dubai Gulfood 2023 Gıda Fuarı’nda Tatlan helvalarıyla yer aldı.


Tatlan Helva tarafından dünyanın pek çok ülkesinde beğeniyle tüketilen birbirinden çeşit lezzetli helva çeşitlerinin yanı sıra şeker ilavesiz Hurma ile tatlandırılmış Kara Mürverli Helva fuar süresince sergilendi.


Tatlan Helva standında özellikle şeker ilavesiz Hurma ile tatlandırılmış Kara Mürverli Helva Araplar tarafından büyük rağbet görürken, damak lezzetiyle Araplara eşsiz lezzet sundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Jeotermal Sera’da yılın ilk hasadı yapıldı Manisa’nın Kula ilçesi Şehitlioğlu Mahallesi’nde bulunan ve bölgenin en önemli tarımsal inovasyon projelerinden biri olan 50 bin metrekarelik Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’da, 2025 yılının ilk hasadı coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Kula Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirdiği Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’da yeni yılın ilk hasadı yoğun bir katılımla yapıldı. 2024 yılının ekim ayında dikilen 145 bin kök domates fidesiyle başlayan 2. ürün sezonunda asıl hasat sürecine geçilen ve jeotermal ısıtma ve topraksız tarım tekniğiyle üretilen domatesler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, belediye başkanları ve protokol üyelerinin katılımı ile hasat edildi. Serada, yenilikçi tarım uygulamalarıyla yetiştirilen domatesler, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarına sunularak Kula’nın ekonomik potansiyeline de katkı sağlıyor. Jeotermal enerjiyle ısıtılan bu serada, çevreye duyarlı tarım teknikleriyle yıl boyunca üretim devam ediyor. Jeotermal kaynakların verimli kullanılmasıyla bölgenin tarımsal üretiminin daha modern ve sürdürülebilir hale geldiğini dile getiren Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, hem Kula hem de bölge için oldukça önemli olan bu projeyi ve üretimleri yakından takip ettiklerini söyledi. Tarımda yüksek verimlilik ve çevre dostu yaklaşımların ön plana çıktığı Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’nın özellikle topraksız tarım tekniği sayesinde daha az su ve gübre kullanılarak daha fazla ürün elde edilebildiğinin altını çizen Kaymakam Özdemir, yeni yılın ilk haşatının hayırlı olmasını temenni etti. Protokol üyeleri tarafından yılın ilk hasadı yapılmasının ardından serada çalışan personeller ve protokol üyeleri pasta kesti. Düzenlenen ilk hasat programına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, CHP Kula Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Bursa Marmarabirlik’te ürün alımları 24 Ocak tarihinde sona erecek Marmarabirlik’te 2024/2025 iş yılı ürün alım kampanyasında sona yaklaşılıyor. Bugüne kadar üretici ortaklardan 3 milyar 185 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, 17 Ocak Cuma günü (yarın) ortaklarına 67 milyon TL tutarındaki altıncı dilim ödemesini yapacak. Marmarabirlik, 28 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında teslim edilen ürün bedellerinin yüzde 50’sinin karşılığı olarak ortaklara, 17 Ocak 2025 Cuma günü (yarın) 67 milyon TL ödeme gerçekleştirecek. Ortaklar, altıncı dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecekler. Marmarabirlik’te Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesinin gerçekleştiği ürün alım kampanyası ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “2024/2025 iş yılı ürün alım kampanyası ürün alım miktarı olarak tarihe geçecektir. Üretici ortakların mağduriyet yaşamaması için stratejik hamlelerde bulunan Marmarabirlik’in önemi bir kez daha anlaşılmıştır. 750 bin ton sofralık ve 475 bin ton zeytinyağ rekoltesinin olduğu, bu sayede Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesine ulaşıldığı böyle bir yılda arz fazlalığının olmaması ve ürünün alıcı bulması çok önemli” dedi. Geçtiğimiz yıl 15 kg olan ağaç başı verimliliğin, bu yıl ise 60-70 kg ortalamalarına çıktığını söyleyen Başkan Hidamet Asa, “Üreticimiz, ürünün tamamını yağlık olarak verdiğinde ağaç başına ortalama 3 bin TL gelir elde eder. Buna rağmen yılın getirdiği ince danedeki artış sebebi ile işçilik bedelinden kaynaklı maliyet artışı yaşanmıştır” açıklamasında bulundu. Ürün alımlarının sonuna gelindiğini belirten Asa, Marmarabirlik’te alımların başladığı 21 Ekim 2024 tarihinden bugüne toplam 57 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Asa, Kooperatifler bazında ele alındığında; Gemlik Kooperatifi’nde 5.205 ton, Mudanya Kooperatifi’nde 13.550 ton, İznik Kooperatifi’nde 14.900 ton, Orhangazi Kooperatifi’nde 5.500 ton, Erdek Kooperatifi’nde 6.950 ton, Mürefte Kooperatifi’nde 3.188 ton, Edincik Kooperatifi’nde 8.010 ton ve Marmara Adası Kooperatifi’nde 197 ton ürün alımı gerçekleştirildiğini bildirdi.