EĞİTİM - 08 Ekim 2024 Salı 14:50

2024-2025 ÇOMÜ Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

A
A
A
2024-2025 ÇOMÜ Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal ile ÇOMÜ’lü akademisyenlerin, idarecilerin ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.



Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği oryantasyon programında Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı ve ÇOMÜ Marşı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü Şef Öğr. Gör. Mete Gökçe yönetiminde Akademik Koro tarafından seslendirildi. Program; Öğrenci Temsilcisi Elif Damlasu Mermer’in, ÇOMÜ’de Kulüpler ve Sosyal Yaşam ile ilgili bilgilendirmeler yaptığı konuşmasının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, "Burada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yeni öğrencileri, paydaşları ve 2028 mezunlarımızla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yıllar önce kendi üniversite hayatımı başlatırken hissettiğim heyecanı sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Hepinizi 2024-2025 akademik yılına ve üniversitenize en içten dileklerimle hoş geldiniz diyorum. Burada sadece bir üniversitenin öğrencisi değil, aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteli oluyorsunuz. Bu, bir aidiyet, güven ve sorumluluk meselesidir. Sizler, geleceğinizi şekillendirmek üzere bu üniversiteyi seçtiniz. Bu nedenle sizleri ve ailelerinizi gönülden tebrik ediyorum. Biz hocalarınız olarak, bu güveni ciddiye alacak ve tüm imkanlarımızı, kabiliyetlerimizi ve kaynaklarımızı sizlere sunma taahhüdünde bulunuyoruz. Burada, karşılıklı bir sosyal sözleşme var. Hocalarınız size rehberlik edecek, sizler ise kendi sorumluluklarınızı taşıyacaksınız. Üniversite, yalnızca bilgi transferinin yapıldığı bir yer olmaktan öte; araştırmanın, çözüm üretmenin, inovasyonun merkezi olacaktır. Bugünden itibaren, bilgi transferinin ötesine geçerek, araştırma yapmayı, eleştirel düşünmeyi, çözüm üretmeyi ve inovasyonu öğrenmeye odaklanacaksınız. Aynı zamanda sanat, edebiyat, spor, münazara, tiyatro ve sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlarda yer alarak kendinizi her yönüyle geliştirme fırsatına sahip olacaksınız. Unutmayın, üniversite hayatı yalnızca akademik başarı ile sınırlı değildir. Bu aktivitelerin her birine katılarak hem kariyerinizde hem de kişisel gelişiminizde önemli adımlar atabilirsiniz. Artık kendi kararlarınızı kendiniz verecek ve sonuçlarını üstleneceksiniz. Çünkü hayatta, özellikle üniversite sonrası dönemde, sizi yönlendiren ve kararlarınıza müdahale eden kimse olmayacak. Sadece size rehberlik edecek hocalarınız var; ancak kararları sizler vereceksiniz" dedi.



Rektör Erenoğlu’nun sunumu esnasında ÇOMÜ’nün resmi sosyal medya hesaplarından anketler yayımlandı ve Teams üzerinden ÇOMÜ’nün ilçelerde bulunan Meslek Yüksekokulları ile canlı bağlantı kuruldu.



ÇOMÜ Tanıtım Filminin izlenmesinin ardından Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Bülent Güven, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Spor Birliği Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ünver, Erasmus Kurum Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cansu Yılmaz tarafından sunumlar gerçekleştirildi.



Program, öğrencilere ikramla son buldu.




2024-2025 ÇOMÜ Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da makas atan sürücü, motosikletliye çarptı: Kaza anı kamerada İSTANBUL(İHA) – Eyüpsultan’da 21 yaşındaki motosikletliye makas atarken çarpıp ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü yakalandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, emniyetteki işlemler tamamlanan şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Olay, 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında Eyüpsultan ilçesi D-020 Alibeyköy istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, bir sürücü makas atarak trafikte ilerliyordu. Sürücü, sağ şeritten sol şeride geçmek istediği sırada aynı istikametin orta şeridinde ilerleyen Emirhan Kavraz (21) kontrolündeki motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle genç motosikletli bariyerlere çarparak yere düştü. Otomobil sürücüsü ise kazanın ardından kaçarak olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan genç kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise kayıplara karışan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, kazaya karışan aracın kiralık olduğu belirlenirken, otomobil kazanın gerçekleştiği adresin yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. Kazayı yapan aracın yasadışı şekilde kiraladığı tespit edilirken, otomobili usulsüz olarak kiralayan F.D. ve İ.H.D. 10 Eylül’de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli yakalandı Çalışmaların devamda, trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek motosiklet sürücüsüne çarpan şüpheli M.P. Kağıthane’de gözaltına alındı. Yakalanan F.D. ve İ.H.D., emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Kazayı yapan M.P. ise “taksirle öldürme” suçundan adli makamlara sevk edildi. Kaza anı kameraya yansıdı Öte yandan kaza anı ise kameraya yansıdı. Görüntülerde seyir halindeki motosikletliye arkadan makas atarak gelen bir sürücünün çarptığı görülüyor. M.P.’nin motosiklet sürücüsüne çarpıp kaçtığı ardından bir benzin istasyonundan akaryakıt aldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul Maltepe’de işgallere geçit verilmiyor Maltepe Belediyesi, bir yandan cadde ve sokaklarda yapılan işgalleri engellemek için denetimlerini sürdürürken, bir yandan da hazine arazilerinde yapılan kaçak inşaatlara yönelik çalışma başlattı. Bu çerçevede Büyükbakkalköy ve Aydınevler’de hazine arazilerine yapılan inşaatlar yıkıldı. Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki her türlü işgale yönelik denetimlerine hız kesmeksizin devam ediyor. Cadde ve sokaklarda seyyar satıcı, esnaf ve kaldırımlar üzerindeki işgallere yönelik mücadelelerini hızla sürdüren zabıta ekipleri, hazine arazileri üzerinde olan kaçak inşaatlarla birlikte her türlü kaçak yapılaşma ve inşaatlar için de sıkı denetim gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Aydınevler Mahallesi’nde hazine arazisini işgal eden ve kadastral yolda kalan yapılaşmaya, “2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkındaki Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 16. Maddesi ve 775 sayılı Kanun” kapsamında işlem yapıldı. Yıkım işleminden önce altyapı kurumlarınca yıkılacak evin doğalgaz, su, telefon ve elektrik bağlantıları kesildi. Yine çalışmalar kapsamında Büyükbakkalköy’de de hazine arazisinde kalan yapılaşmalar; Kentsel Dönüşüm, Fen İşleri, İmar ve Şehircilik ile birlikte Zabıta Müdürlüğü denetiminde yıkıldı.