EĞİTİM - 20 Ekim 2024 Pazar 12:47

Yıldırım’da Akademi Konuşmaları başladı

A
A
A
Yıldırım’da Akademi Konuşmaları başladı

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlediği ‘Akademi Konuşmaları’ programlarının ilki Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi konu başlıklı söyleşi ile başladı.


Yıldırım Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘Akademi Konuşmaları’nın startını verdi. Kentin kültür ve sanatta parlayan yeni yüzü olan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program serisinin ilki Doç. Dr. İsmail Akdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Furkan Polat, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Küpeli’nin anlatımıyla gerçekleştirilen ‘Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi’ konu başlıklı söyleşi ile başladı. İki haftada bir Cuma günleri gerçekleştirilecek akademik programlar ile katılımcılar güncel meseleleri alanında uzman isimlerden dinleme ve tartışma imkanı bulacak.


Geleneğin birikimi ve gelecek arasında köprü


Yıldırım Belediyesi olarak bir yandan şehrin fiziki inşasını sürdürürken diğer yandan da kentin ruhunu ayağa kaldırmaya gayret ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Binlerce yıllık tarihi, inancı, kültürü, ilmi ve mimariyi Yıldırım’da yaşatmak, geçmişten koparmadan şehrin geleceğini şekillendirmek konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak bu çalışmalar çerçevesinde 19’uncu yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu ilk ipek tesisi olma özelliğini taşıyan, Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden Tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı’nı restore ederek çağımızın önemli fikir insanlarından biri olan Alev Alatlı’nın adının yaşatıldığı bir şehir düşünce ve sanat merkezine dönüştürdük. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldırdığımız tesiste gerçekleştirilecek şehir, düşünce ve sanat merkezli çalışmalarla, akademik bilgi ve uygulamalar bir araya getirilerek şehre dair kalıcı düşünceler üretilecek. Kent meselesine yaklaşımda geleneğin birikimi ile gelecek arasında bir köprü kurulacak” dedi.


Gençlik için ‘Yldırım’ iş birliği


Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin kentin entelektüel ve ilmi birikimine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar ile sık sık bir araya gelip, gençlerimize ve kentimize nasıl daha fazla katkı sunarız noktasında neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Gençlerimizin, üretip alın teri dökerek ortaya çıkardığı her eser insanlığa fayda sağlayacak. Yüzünü bize dönmüş, umudunu bizden bekleyen insanlara güç verecek. Kentimizin geleceği için ortak akılla çalıştığımız rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar ise, “Yıldırım Belediyesi iş birliği ile iki haftada bir halkımıza açık olarak düzenleyeceğimiz ve akademisyenlerimizin konuşmacı olarak katılacağı Akademi Konuşaları’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yıldırım Belediyesi ve BTÜ olarak, yerel yönetim üniversite iş birliği konusunda örnek çalışmalara imza atıyoruz. Belediyemiz ile yürüttüğümüz çalışmalar ile öğrencilerimizin şehir aidiyeti ve Yıldırımlı kimliği önemli ölçüde artıyor. Kurumumuza ve öğrencilerimize desteklerinden dolayı Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Yıldırım’da Akademi Konuşmaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Sosyal medya üzerinden yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı. Genç kızın alınan ifadesinde cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen üniversite öğrencisi F.A.’nın (19) Karabük’te olduğu tespit edilmiş, genç kızın, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde olduğu belirlenmesi üzerine kendisi ile iletişime geçilerek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Adli Görüşme Odasında (AGO)’ psikolog eşliğinde ifadesine başvurulmuştu. Genç kızın savcılıkta verdiği ifadesinde, iradesinin fesada uğratılmak suretiyle bir kısım kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık yaptırıldığını ve bu işlem karşılığında bir miktar para aldığını, bu olaydan dolayı sosyal medya üzerinden zikrettiği kişilerden şikayetçi olduğunu, ancak diğer suçlamaların cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Genç kızın ifadesinde, uğradığı mağduriyetin boyutunu anlatabilmek için ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptığını belirttiği öğrenildi. Öte yandan F.A. hakkında "gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyu ile paylaşması nedeniyle iftira ve suç uydurma" suçlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak olayın aydınlatılması için ifadede adı geçen kişilerle ilgi olarak ayrı bir tahkikat başlatıldığı öğrenildi.
Sakarya Sakaryaspor-İstanbulspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Sakaryaspor, sahasında karşılaştığı İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, “Teknik adam olarak üç üncü senem hep maç sonu analizleri yapmaya çalışıyorum, futbol konuşmaya çalışıyorum. Bugün ilk defa futbol konuşmayacağım, bugün 2-2 olan pozisyondaki golün iptali bizi düşürdü. Buna yetkim olsa, kulübün bu anlamdaki yetkilisi ben olsam şu anda Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘hırsızlık’ ihbarı yapardım. Bugün İstanbulspor’un emeği çalındı, bu takım 11 kişiye karşı 16 kişi oynadı. Hakemin golü iptal etme gerekçesinde bize söylediği Coly, ofsayt pozisyonundaymış. Söyleyeceğim tek şey, bugün anlamadığım şekilde maça müdahale edildi en can alıcı ve ivmenin bizde olduğu durumda. Artık buna söz söylemekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Bugün sahada genç arkadaşların hakkı çalındı. Sakaryaspor’u tebrik ediyorum ama maç kazandık diye bugünkü çalınan puana ses çıkartmamayı herkesin vicdanına bırakıyorum. Bu şekilde kazanılan puana da sevineceklerse sevinsinler ben sevinemezdim. Aynı şekilde 3 sene önce kazandığım bir maç var orada da sevinmediğimi söylemiştim. Aynı hassasiyeti bekliyorum” dedi. Mesut Bakkal: “Bu istek bu coşku olduğu sürece çoğu maça talibiz” Sakaryaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, “İç sahada açılı ve benim de ilk maçım taraftara armağan olsun ve akabinde biraz daha sabırlı olsunlar. Belli bir süreçten geçiyoruz, antrenman eksiği, toparlanma gibi. Maçın geneline baktığımız zaman ligin en iyi pas yapan takımlarından bir tanesi İstanbulspor ve hafta boyunca biz buna çalıştık. Bu 10 gün bize çok iyi geldi. Başakşehir maçı benim 2-3 oyuncuyu görmemi sağladı. Rotasyon yaptık ve onunla maça çıktık, tuttu. Bu maçtaki görevleri yerine getirmede çok özveriyle oynadı, katkıda bulundu oyuncalar ve bu iş artık bu şekilde yürüyecek. İyi bir başlangıç ama bizim devam etmemiz gerekiyor. Bu istek bu coşku olduğu sürece çoğu maça talibiz” diye konuştu.