GÜNDEM - 26 Mart 2025 Çarşamba 14:55

Tatlıcı ve pastanelere bayram denetimi

A
A
A
Tatlıcı ve pastanelere bayram denetimi

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tatlı imalathaneleri ve pastaneleri denetledi. Yapılan denetimlerde, işletmelerin ruhsatlarından hijyen şartlarına kadar her ayrıntı incelendi.


Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını ilgilendiren konularda, denetimlerini taviz vermeden sürdürüyor. Vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak adına Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, ilçedeki tatlı ve şekerleme üretimi yapan işyerlerini titizlikle inceledi. İşletmelerin ruhsat kontrolüyle denetime başlayan ekipler, çalışanların kılık kıyafetinden işyerindeki hijyen şartlarına kadar her ayrıntı titizlikle değerlendirdi. Ürünlerin tazeliği ve gramajı, ürün ve malzemelerin saklama şartlarına, etiket ile ruhsat kontrolleri gibi konularda da incelemede bulunan ekipler, imalathanelerin mutfağını da sağlık şartlarına açısından kontrol etti. Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde hizmet ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan işletmelere teşekkür edilirken, standartlara uygun üretim yapmayan işletmelere de gerekli uyarılar yapılıp eksikliklerini gidermeleri istendi.



Tatlıcı ve pastanelere bayram denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta ’Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk’ projesi Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor. Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor.
Sinop Hem meslek öğreniyorlar hem de kazanç sağlıyorlar Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, günde 3 bin ekmek üreterek hem meslek öğreniyor hem de kazanç elde ediyor. Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri somun, roll ve pide çeşitleri olmak üzere günde 3 bin ekmek üretimi yapıyor. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler, okul ve pansiyonlara dağıtılıyor.80 öğrencinin eğitim gördüğü Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde, öğrenciler sırasıyla ekmek üretiminin tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğreniyor. Usta öğreticiler eşliğinde yapılan bu üretim süreci, hem öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine hem de döner sermaye sisteminden gelir elde etmelerine imkan sağlıyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hayri Yıldız, üretim sürecinin öğrencilere büyük bir fırsat sunduğunu ifade ederek, "Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 80 öğrencimiz var. Biz bunları sırayla ekmek üretim atölyesinde görevlendiriyoruz. 80 öğrencimizde sırayla bu işi öğreniyorlar. Burada öğrencilerimiz bütün ekmek çeşitlerini usta öğreticilerimiz nezaretinde öğrenmektedirler. Ürettikleri ekmekleri. Öğrencilerin ürettikleri ekmekleri öğrenciler yemektedirler. Pansiyon okullarımızın hepsine, taşımalı okullarımıza, ana okullarımıza bu ekmekleri vermekteyiz" dedi. Usta Öğretici Mert Çağlı ise "Burada öğrenci arkadaşlarımızla beraber hem uygulamalı eğitim hem de ileriye dönük yapabilecekleri konusunda eğitim de veriyoruz. Kendileri burada ufak da olsa bir meblağ kazanç sağlıyorlar. Kendi harçlıklarını çıkartıyorlar. Beraber eğlenceli bir şekilde işimizi yürütüyoruz. Hamurun yoğrulmasından kesimine kadar, şekillendirip tepsilenmesine kadar, pişmesine kadar, mayalanmasına kadar hepsinden geçiyorlar sırayla. Hepsini inceliklerle, titizlikle öğretiyoruz. Onlar da öğrenmekten keyif duyuyorlar. İnşallah ilerde de bizim gibi yeni nesiller de bu iş üzerinden ilerleyecekler" diye konuştu.