GÜNDEM - 03 Mayıs 2024 Cuma 16:52

Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg”

A
A
A
Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karataş ve Durmuş Uslu, Togg Teknoloji Kampüsü’nü ziyaret ederek, Gemlik’in markası yerli otomobil Togg hakkında detaylı bilgiler aldı.


Gemlik Belediyesi heyetine Togg Marka ve Kurumsal İletişimi Takım Lideri Çağ Günaçar, Medya İlişkileri Sorumlusu Hakan Özenen ve Togg Teknoloji Kampüsü Lideri Murat Akdaş eşlik etti. Togg’un kuruluşundan bugüne geldiği nokta, üretimdeki ve satış oranındaki artış hakkında bilgiler verilirken, üretimin başından sonuna kadar fabrika, yetkili heyet tarafından gezdirildi.


Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren Togg’un çalışma prensibini, teknolojik farklılıklarını, özellikle çevreye duyarlılıkları, Gemlik’e ve zeytine bakış açılarını çok beğendiğini, bunun gerçekten değerli olduğunu ifade etti. Deviren “Öncelikle bizleri Togg Teknoloji Kampüsü’nde misafir eden Çağ Bey’e, Murat Bey’e ve Hakan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Araç envanter raporlarımıza ve bütçemize göre, Devlet Malzeme Ofisi desteği ile birlikte, en kısa zamanda belediyedeki pek çok aracın Togg olmasını sağlayacağız. Togg yalnız Gemlik için değil Türkiye için çok önemli bir değer ve marka. Togg ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. En kısa sürede Gemlik Belediyesi olarak belirli noktalara şarj istasyonları koyarak Gemlik’te elektrikli aracı olanlara hizmet sağlayacağız. Gemlik sadece zeytinin, barışın, huzurun değil, teknolojinin de başkenti olacak. Bunu da birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu.


Teknoloji kampüsü gezisi sonrası Togg’a binerek test sürüşü yapan Şükrü Deviren, “Gerçekten çok güçlü, çok hızlı ve çok teknolojik bir araç, en kısa zamanda Gemlik Belediyesi envanterine kazandıracağız” dedi.



Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta ’Sağlık İçin Hareket Et’ yürüyüşü düzenlendi Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Göletli Park alanında gerçekleşen etkinliğe, çok sayıda ev kadını ve öğrenci katıldı. Akşam saatlerinde başlayan yürüyüş, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla organize edildi. Katılımcılar, park boyunca keyifli bir yürüyüş yaparak hem spor yapmanın hem de toplumsal farkındalığın bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadı. Ellerinde ‘Sağlık İçin Hareket Et’ ve ‘Hareketli Yaşa Sağlıklı Kal’ yazılı pankartlarla yürüyen kalabalık, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün sonunda esnek çalışmaları gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Muş Valisi Avni Çakır’ın Eşi Bahar Çakır, “Bu gün burada sizlerle buluştuğumuz için çok mutlu olduk. Teknolojinin gelişmesiyle hayat kolaylaştırdı. Ancak atalarımızın bize miras bıraktığı bedensel aktiviteyi bu teknolojik gelişmeden dolayı kaybetmiş olduk. Günümüzde çok hastalıklar gelişiyor. Onkolojiyle ilgili özellikle kadınlarımızın yakında ilgilendiren meme kanserinde çok artmış durumda. Yürümenin ve hareket etmenin aktivitenin sağlık için ne kadar faydalı olduğu aşikâr ve bunlar çalışmalarla tespit edilmiş olandır. Yürümeyi hareket etmeyi seven bir kadın olarak tüm hemşerilerime burada önderlik yapmaktan gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonraki hayatımız sağlıklı geçsin bu ilk ise devamı gelsin” dedi. Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Dr. Gamze Ketrez ise, “Bilendiği üzere günümüzde artık dijital teknolojilerin gelişmesiyle birlikte yaşamın çok kolaylaştı. Onların gelişimiyle bizim hareketimiz azaldı. Ayni zamanda sağlıksız besleneninde etkisiyle maalesef kronik hastalarında önü alınmıyor. Tansiyon, şeker, kalp rahatsızlıkları ya da kanser hastalıkları gibi ailesinden bu hastalıklardan olmayan kimse yoktur eminin. Ama bu hastalıklar önlenebilir hastalıklar. O yüzden bunun önüne geçebilmemiz içinde sağlıklı beslenmek, fiziksel aktivitenin artırılması, hareketli bir yaşama sahip olmak. Hayatımızda mutlaka en azında 30 dakika fiziksel aktivite yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yürüyüş sonrasında, etkinlik alanında esnek çalışmalar gerçekleştirildi. Katılımcılar, profesyonel eğitmenler eşliğinde yapılan bu esneme hareketleriyle fiziksel aktivitelerini tamamladı. Etkinliğin sonunda, Muş Genç Birikim Derneği tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu. Dernek üyeleri, yürüyüşe katılanlara sağlıklı atıştırmalıklar ve içecekler sunarak etkinliğe destek verdi.
Samsun Oda başkanları: "Ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamalı" Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir araya gelen oda başkanları, Hazine destekli esnaf kredisi faizlerinin artmasının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, ’ödemeye devam ettikleri kredilerden ilave faiz alınmaması’ talebinde bulundu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda toplanan esnaf odaları başkanları, esnaf kredi faizlerine yapılan artışa tepki gösterdi. Odalar adına basın açıklamasını okuyan Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Hazine destekli esnaf kefalet kredilerimizin taksitlerine yüzde 100 oranında faiz uygulanıyor. Zor zahmet çektiğimiz kredilere karşı yapılmış bu faiz artırımı bizleri çok üzmüş, çok mağdur etmiştir. Zaten zor zamanlar içerisinde çekilmiş kredilere yansıyan bu faiz arttırımı bizleri içinden çıkılmaz bir duruma düşürmüştür. Özellikle pandemi döneminde çekilmiş bu kredilerin o dönemde dükkân açmayan, siftah yapmayan, aracının marşını çevirmeyen esnafımızın borçlarını ödeyebilmek için kullandığı krediler olduğunu unutmayalım” dedi. 173. madde hatırlatıldı Anayasa’nın 173. maddesini hatırlatan Bala, “Anayasamızın 173. maddesinde, ’Devlet, esnaf ve sanatkârları koruyucu tedbirler alır’ ifadeleri yer alıyor. Buna göre, devletimizin, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarının çözmesi, onları refaha kavuşturması ve önlerindeki tüm engelleri kaldırması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Esnafların ödediği kredilerde zorluklar yaşadığını söyleyen Bala, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, “Son çıkış olarak gördüğümüz bu yolda esnaf ve sanatkârımızı rahatlatacak ve bizleri memnun edecek kararlar alacak ve içinde bulunduğumuz ivedi sorunları çözeceğine inandığımız, her fırsatta esnaf ve sanatkârımıza ziyaret yapan, çayını içen hal ve hatırını soran tek çözüm kapımız olduğunu bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca bekleyen diğer sorunlarımızı çözüme kavuşturacağına olan inancımız tamdır. Çağrımızı ve sesimizi, Karadeniz’in incisi Çarşamba’dan iletiyoruz" diye konuştu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına; Ayakkabıcılar Odası Başkanı Osman Aydın, Bakkallar Odası Başkanı Cihan Kaya, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik, Berberler Odası Başkanı Ümit Taşan, Demirciler Odası Başkanı Kerim Çakır, Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Madeni Sanatkârlar odası Başkanı Mustafa Dündar, Marangozlar Odası Başkanı Kerim Dikkol ve Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz katıldı.