EĞİTİM - 05 Ekim 2017 Perşembe 10:21

Otomotiv mühendisliği öğrencilerine aylık bin lira burs

A
A
A
Otomotiv mühendisliği öğrencilerine aylık bin lira burs

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nü 2018-2019 yılında tercih edecek ve kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci maaş gibi burs almaya hak kazanacak.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nü 2018-2019 yılında tercih edecek ve kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci maaş gibi burs almaya hak kazanacak. Üniversite yönetiminin hayırsever iki firma ile imzaladığı burs protokol sayesinde öğrenciler mezun olana kadar aylık bin lira burs alabilecekler.


Üniversite yönetiminin başarılı öğrencileri Uludağ Üniversitesi’ne çekebilmek adına başlattıkları burs kampanyasına destekler çığ gibi büyüyor. İki yıldır aralıksız devam eden kampanya sayesinde Uludağ Üniversitesi’ndeki birçok fakülte, meslek yüksekokulu ve bölüme kayıt yaptıran öğrenciler burs alabiliyor. Burs kampanyasına bir destek de Çorlu’da faaliyet gösteren SIO Automotive Taşıt Yedek Parça San. veTic. A.Ş. ile Bursa’da üretim yapan YAMAS Yaşar Makine Kalıp Oto Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş.’den geldi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Kopmaz ile firma yöneticileri arasında imzalanan anlaşma ile UÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’ne 2018-2019 yılında kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci, her yıl 10 aylık süre içerisinde ve mezun olana kadar aylık toplam 1000 TL burs almaya hak kazanacak.


İmza töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yönetimi geldiklerinde başlattıkları burs kampanyası sayesinde üniversitedeki öğrenci kalitesinin büyük oranda yükseldiğini söyledi. Burs verme oranının fakülte ve bölüm bazında yüzde 60’lara ulaştığına işaret eden Rektör Yusuf Ulcay; “Bizim bu kampanyadaki hedefimiz; başarılı öğrenciyi üniversitemize çekmek. Başarılı öğrenci, akademisyenin de üniversitenin de başarı kalitesini yükseltiyor. Sadece fiziki gelişmişlik, öğrencilerin sizi tercih etmesine yetmiyor. Bunun için farklı alternatifleri de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kampanyamıza her geçen gün destek geliyor. Bursa gibi sanayi kenti olan bir yerde, başarılı öğrencilerin bulunması herkesin yararına olacaktır. Burs verilen öğrenciler, yarın öbür gün o firmaların birer çalışanı olabilirler. Firmalar bu durumu düşünerek bir anlamda geleceklerine yatırım yapmış oluyorlar” diye konuştu.


UÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Kopmaz ise yapılan burs desteğinin gerek fakülte için, gerekse de öğrenciler için büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Akademisyenler olarak çok daha başarılı ve istekli öğrencilerin üniversitelerini tercih etmelerinden ayrıca memnuniyet duyduklarını vurgulayan Dekan A. Osman Kopmaz; “Öğrencilerimiz mezuniyetlerinin ardından bir işe başladıklarında ne kadar kendilerini geliştirmişlerse o kadar başarılı oluyorlar. Sektöre hazır olarak mezun olan bir öğrenci de fakültemizin ve dolayısıyla üniversitemizin başarısını ön plana çıkarmış oluyor. Böylesi burs destekleri başarılı öğrencilerin üniversite tercihi yaparken göz önünde bulundurduğu önemli bir faktördür. Kampanyayı başlatan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


SIO Automotive Taşıt Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş.Genel Müdür Hasan Kemal Görgünel de Uludağ Üniversitesi’nin başlattığı anlamlı kampanyaya bir nebze olsun katkıda bulunmuş olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını vurguladı.


YAMAS Yaşar Makine Kalıp Oto Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Okyay, kalifiye ve başarılı personele her zaman ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Ümit Okyay, başarılı öğrencilerin Bursa’da eğitim görmesi ve kendi firmalarında staj yapmaları konusunda destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da gökyüzünü polisler ve çocuklar birlikte renklendirdi Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 100 öğrenci için uçurtma şenliği düzenledi. Gökyüzüne yükselen uçurtmalarla çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, polis ekipleri öğrencilerle bir araya gelerek uçurtma uçurdu. 100 öğrenci için unutulmaz gün General Cihat Akyol İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenim gören toplam 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, polisler ve öğrenciler gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla donattı. Çocuklarla yakından ilgilenen emniyet personeli, öğrencilerin heyecanına ve neşesine ortak oldu. "Çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır" Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nden etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, çocukların mutluluğunun her şeyin önünde olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarımızla geçirdiğimiz bu güzel günde; onların heyecanına ortak olduk, gökyüzünü birlikte renklendirdik. Onlar için gökyüzü bir oyun alanı, bizler için ise çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır. Şehrimizin güvenliğini sağlarken, yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızla gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz." Etkinlik sonunda polis ağabeyleri ve ablalarıyla hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerin mutlulukları gözlerine yansıdı.
Erzincan Vali Aydoğdu: "Bilgi her yerden öğrenilir, irfan rehberlikle kazanılır" Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, eğitim yöneticileriyle bir araya gelerek gençliğin önemine ve eğitimin insani boyutuna dikkat çekti. Vali Aydoğdu, "Okullar sadece ders işlenen binalar değil, sevginin yeşerdiği yaşam merkezleri olmalı" dedi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il genelinde görev yapan okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında buluştu. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın da katıldığı programda, eğitimin geleceği ve genç kuşaklarla kurulması gereken iletişim modelleri ele alındı. "Gençler bugünün en kıymetli ortaklarıdır" Programda eğitimcilere hitaben bir konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu, gençlerin sadece geleceğin teminatı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin bugünün de paydaşı olduğunu belirten Aydoğdu, "Onları anlamak, sadece söylediklerini dinlemek değil; hayallerine, kaygılarına ve dünyayı algılayış biçimlerine ortak olmaktır. Bizler, gençliğin enerjisini ve vizyonunu doğru kanalize edebildiğimiz müddetçe şehir ve ülke olarak menzile ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı. "Kalbe dokunamazsak sadece bilgi yüklemiş oluruz" Eğitimde "insan" odaklı yaklaşımın önemine değinen Vali Aydoğdu, idarecilere önemli tavsiyelerde bulundu. Bir gencin hayatındaki en büyük şansın, onun yeteneğini fark eden bir öğretmen olduğunu söyleyen Aydoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir genci anlamak, ona ’sen değerlisin’ hissini verebilmekle başlar. Eğer biz okul müdürleri ve idareciler olarak çocuklarımızın kalbine dokunamazsak, onlara sadece bilgi yüklemiş oluruz. Oysa bizim ihtiyacımız olan; özgüveni yüksek, fikirlerine kıymet verildiğini hisseden ve vatanına aidiyet duygusuyla bağlı nesillerdir." "Okullar yaşam merkezi haline gelmeli" Bilginin dijital çağda her kanaldan öğrenilebileceğini ancak karakter eğitiminin rehberlik gerektirdiğini belirten Vali Aydoğdu, "Bilgi her yerden öğrenilir ancak irfan, edep ve karakter ancak doğru bir rehberlikle kazandırılır. Sizlerden ricam, okullarınızı sadece ders işlenen binalar değil, sevginin ve hoşgörünün yeşerdiği birer yaşam merkezi haline getirmenizdir" dedi. Vali Hamza Aydoğdu, konuşmasının sonunda Erzincan’ın eğitimi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm eğitim camiasına teşekkür etti.