GÜNDEM - 25 Ekim 2024 Cuma 13:31

Osmangazi Belediyesi camilerde temizlik çalışması başlattı

A
A
A
Osmangazi Belediyesi camilerde temizlik çalışması başlattı

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini daha hijyenik bir ortamda yapabilmesi için ilçe genelindeki camilerde temizlik çalışmaları başlattı.


İlçe genelindeki tüm camilerde yürütülen temizlik çalışması çerçevesinde camilerdeki halılar, halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencere, kapı, mihrap, minber, kürsü ve ayakkabılıklar büyük bir titizlikle siliniyor. Yüksek teknolojiye sahip makinelerle 90 derece sıcaklığa varan su ve özel deterjan kullanılarak yerinde yıkanan ibadethane halıları, aynı zamanda bakterilere karşı da dezenfekte ediliyor. Yıkandıktan sonra güçlü vakum sistemiyle kirli suyun çekilerek tahliye edildiği uygulamada ibadethaneler, daha hijyenik bir hale geliyor. Ayrıca cami içleri, şadırvanları ve ortak kullanım alanları ekipler tarafından dezenfekte ediliyor.


Daha önceki yıllarda anlaşma yapılan firmalar aracılığıyla camilerde temizlik çalışması yürüten Osmangazi Belediyesi, bu yıl ki temizlik çalışmasını Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile gerçekleştiriyor. Yapılan temizlik çalışmalarında, camilerin içi ve dışı titizlikle temizlenirken, gül kokuları ile ortamın ferahlatılması da sağlanıyor. Böylece cemaat, ibadetlerini temiz ve hoş kokular eşliğinde yerine getirebiliyor.



Osmangazi Belediyesi camilerde temizlik çalışması başlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli AK Parti Denizli Teşkilatı, TUSAŞ şehitleri için lokma hayrı yaptı AK Parti Denizli İl Başkanlığı TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısındaki 5 şehit ve Gençlik Kolları üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde Lösemi sonucu hayatını kaybeden Furkan Olgun ile AK Parti Ankara Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Betül Önderoğlu için lokma hayrı yapıldı. AK Parti Denizli İl Başkanlığı ve Pamukkale İlçe Başkanlığı Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen 5 kişi ve lösemiden hayatını kaybeden Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Olgun ile geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Ankara Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Betül Önderoğlu için lokma hayrı yaptı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesinde Cuma namazı sonrası yapılan hayra AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ve Gençlik Kolları üyesi Furkan Olgun’un aile üyeleri katıldı. "Kardeşlerimizin ruhuna hediye edebilmek için böyle bir hayır yapmak istedik" Lokma hayrında konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, "Bütün ülkemizde hüzne boğan 5 kardeşimizin şehit edildiği TUSAŞ bizim ülkemizin göz bebeği. Oradaki tüm kardeşlerimize, mühendislerimize orada görev yapan tüm personellere baş sağlığı diliyorum. Türkiye’mizin başı sağ olsun. Orada şehit edilen 5 kardeşimizin kanı yerde kalmayacak. Bizlerde bu milletimizi daha ileriye getirmek için gece gündüz çalışacağız. 5 şehit kardeşimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizlerde Ak Parti Denizli İl Başkanlığı olarak burada onların adına bir lokma hayrı yapmak istedik. Burada İl Gençlik Kolları Başkanlığımız, Pamukkale İlçe Başkanlığımız ve Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanlığımız ile birlikte bu organizasyonu birlikte yapalım istedik. Geçen haftalarda Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Betül Önderoğlu ve Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Furkan kardeşimizin ruhuna hediye edebilmek için böyle bir hayır yapmak istedik. Furkan kardeşimizin babası da yanımızda. Sağ olsunlar onlarda burada bizlerle birlikte. Memlekete böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için kendilerinden Allah razı olsun diyoruz, mekanı cennet olsun. Türkiye’mizin gerçekten çok güçlü olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Ak Parti Denizli İl Başkanlığı olarak memleketine, bayrağına, vatanına sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Başta güvenlik güçleri olmak üzere vatanın her yerinde görev alan tüm kardeşlerimize Allah güç versin. Biz devletimizin, bayrağımızın, milletimizin yanındayız. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir Türkiye yolunda ilerliyoruz" dedi.
Ankara TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kahvaltı yaptığı işletmenin sahibi konuştu Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) saldırı gerçekleştiren teröristlerin 23 Ekim sabahı kahvaltı yaptığı işletmenin sahibi Selim Bıyık, “Şüpheli hareket sergilemediler, çok rahattılar. Çok normallerdi ama konuşma yoktu aralarında. Şüphe verecek hareketleri olmadı. Çantaları yanındaydı ikisinin de” dedi. PKK üyesi Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek’in 23 Ekim sabahı Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine düzenlediği saldırıda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralanmıştı. Teröristlerin saldırının gerçekleştiği gün kahvaltı yaptıkları işletmenin sahibi Selim Bıyık, İHA muhabirine konuştu. Bıyık, “Sabah saatlerinde 09.30 ila 10.00 arası geldiler. Bir buçuk ila iki saat oturdular ve kahvaltı yaptılar. Sohbet etmediler hiç. Seslerini hiç duymadık biz. Durmadan WhatsApp’tan ve sosyal medyadan yazışıyorlardı. Şüpheli hareket sergilemediler, çok rahattılar. Çok normallerdi ama konuşma yoktu aralarında. Şüphe verecek hareketleri olmadı. Çantaları yanındaydı ikisinin de” ifadelerini kullandı. Terör saldırısını haber aldıktan sonra şaşırdığını ifade eden Bıyık, “Fotoğrafı görünce oturduğum yerden kalkamadım. Çünkü beraber saatlerce oturduk burada. Net bir şekilde ikisini de gördüğüm için şok ve çok kötü oldum. Şaşırdım ve koşarak dükkana geldim” şeklinde konuştu.
Eskişehir Eğitim Fakültesi öğrencileri staj yaptıkları okul öğrencileriyle Cumhuriyet Çalıştayı gerçekleştirdi Anadolu Üniversitesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 101’inci yılı anma etkinlikleri çerçevesinde bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda cumhuriyet dönemi sanatçıları ile cumhuriyet anıldı. Sonrasında sanatçıların eserleri üzerinde konuşularak uygulamalı bir duvar panosu çalışması gerçekleştirildi. Çalıştay yürütücüleri Prof. Necla Coşkun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretmen Adayları Funda Kan, Sümeyye Küçük, Şamil Baykal, Sabriye Hacıoğlu ve Mustafa Pilatin; çalıştay katılımcısı olan İstiklal Ortaokulu öğrencileri Buğlem Özdemir, Hira Yurdakul, Fadime Nur Koşal, İsmail Kızılcık, Şevval Sürücü, Ilgın Akpınar, Elif Şahin, Mürsel Düşmezkalender, Ece Naz Kılıç, Zehra Alin Serbes’le güzel bir etkinliğe imza attılar. Etkinlikte ortaokul öğrencileri aday öğretmenler koordinatörlüğünde cumhuriyet dönemi sanatçılarını ve sanat eserlerini canlandırdılar. Canlandırılan eserlerin ortaokul öğrencilerindeki yansımaları Prof. Dr. Necla Coşkun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve öğretmenlik uygulaması, öğretmen adaylarının yönlendirmeleri ile duvar panosuna yansıtıldı. Çalıştaya; Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Coşkun ve Öğretmenlik Uygulaması 1 dersi öğretmen adayları, staj gördükleri İstiklal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve ortaokul öğrencileri katılım sağladı.