ÇEVRE - 18 Nisan 2025 Cuma 16:37

Nilüfer’in parklarında bahar temizliği

A
A
A
Nilüfer’in parklarında bahar temizliği

Nilüfer Belediyesi, vatandaşların parkalarda daha temiz ve düzenli alanlarda vakit geçirebilmesi için bahar temizliği çalışmalarını artırdı.


Nilüfer Belediyesi, baharın gelişiyle birlikte ilçedeki park ve yeşil alanlarda kapsamlı bir bakım ve temizlik çalışmasına başladı. Vatandaşların daha temiz, düzenli ve ferah alanlarda vakit geçirebilmesi için 418 parkta hummalı bir çalışma yürütülüyor.


Belediye ekipleri, ilçe genelinde 1 milyon 700 bin metrekareyi aşkın yeşil alanda çim biçme, yabani ot temizliği, budama ve bitkisel toprak tesviyesi gibi birçok bakım çalışmasını eş zamanlı olarak sürdürüyor. Ağaçlandırılmış 749 bin metrekarelik alan da düzenli olarak bakıma alınıyor. Ekipler, park ve bahçelerin yanı sıra diğer kamusal yeşil alanlarda da bakım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


Belediye ekipleri, 20 kişilik çim biçme ve 20 kişilik kosa personeliyle birlikte, kent sakinlerinin yeşille iç içe, bakımlı alanlarda keyifli vakit geçirmesini sağlamak için yoğun mesai harcıyor.



Nilüfer’in parklarında bahar temizliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında 24 Erzincanspor Kulübü, uzun süredir kamuoyunda merak konusu olan denetim raporuna ilişkin sürecin geldiği aşamayı açıklamak zorunda kaldı. Kulüp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, kulübün talebi üzerine başlatılan denetim süreci kapsamında görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı. Hazırlanan İnceleme/Denetim Raporu’nun, Bakanlık Makamı onayının ardından resmî işleme alınacağı bildirildi. Ancak raporun içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. Kamuoyunda oluşan soru işaretlerine rağmen sürecin hâlen Bakanlık onay aşamasında olması, kulüp yönetimine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Açıklamada, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim verilmezken, yalnızca "süreç tamamlandığında bilgilendirme yapılacağı" ifadeleriyle yetinildi. Kulüp yönetimi, şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu yapsa da, raporun sonuçlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Denetim sürecinin sonucu, hem spor kamuoyu hem de Erzincanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Gözler şimdi, Bakanlık tarafından onaylanması beklenen denetim raporunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına çevrilmiş durumda. Öte yandan bugün 24 Erzincanspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı, ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak.
Aydın Aydın Valiliği’nden don ve buzlanma uyarısı Aydın genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi beklenirken, Aydın Valiliği vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren Aydın genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor. Tahminlere göre sıcaklıkların 0 derece civarına kadar düşebileceği, gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma olaylarının görülebileceği bildirildi. Beklenen olumsuz hava şartlarının kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği tahmin edilirken, tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise zirai don riski bulunduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın Valiliği, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları için uyararak açıklamasında "Yapılan son değerlendirmelere göre 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren ilimiz genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması beklenmektedir. Sıcaklıkların 0 derece civarına kadar düşebileceği, gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma görülebileceği, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde zirai don riski bulunduğu değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji’nin tahmin ve uyarılarını takip etmeleri önemle rica olunur" ifadeleri yer aldı.