GÜNDEM - 17 Eylül 2024 Salı 20:12

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

A
A
A
Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl Türkiye’den katılan 117 belediyeden biri olan Mudanya, 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle halkı bilinçlendirmek amacıyla birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor.


Mudanya Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım çözümlerine dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den katılan 117 belediye arasında yerini aldı. 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, çevre eğitimleri ve temizlik kampanyaları gibi çeşitli etkinliklerle çevre dostu bir yaşam için farkındalık oluşturulacak.


Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den katılan 117 belediyeden biri olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini teşvik etmek ve toplumu daha çevre dostu hareket etmeye yönlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurguladı. Etkinliklerin önemine dikkat çeken Dalgıç, “Avrupa Hareketlilik Haftası, sadece ulaşım alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz için değil, aynı zamanda şehirlerimizin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmamız için önemli bir fırsattır. Mudanya olarak bu yıl bu önemli organizasyona katılmakla kalmayıp, toplumsal bilinci artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Hep birlikte, daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir için herkesi bu haftaya dahil olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.



Birbirinden renkli etkinlikler


Mudanya Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, halkı sürdürülebilir ulaşım yöntemleri konusunda bilgilendirmek ve teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler planladı. Etkinlikler 21 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da Güzelyalı İDO İskelesi’nden Mütareke Evi’ne kadar sürecek bir sahil bisiklet turu gerçekleştirilecek. 22 Eylül Pazar günü saat 08.00’de Rota Myrleia Projesi çerçevesinde, çevre dostu yürüyüş ve doğa keşfi amaçlayan trekking düzenlenecek. Aynı gün saat 09.00’da startı Bursa Tophane’den verilecek 16. Bisiklet Turu 13.30’da Mütareke Meydanı’na varacak. Hafta boyunca gönüllüler ve vatandaşlar ile birlikte Girit Mahallesi, Mütareke Meydanı, Güzelyalı Atatürk Parkı, Uzunyalı Sahili ve Kapanca Limanı’nda temizlik çalışmaları yapılacak. “Çevre kirliliği nedir ve nasıl önlenir?” konulu bir söyleşinin yanı sıra çocuklar için atıklardan biblo ve oyuncak yapabilecekleri atölyeler düzenlenecek, öğrencilere çevre bilinci eğitimi verilecek.



Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 0 Kayserispor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Trabzonspor, sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısını Kayserispor 1-0 önde kapattı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada Denswill’in, ceza sahası içinde Cardoso’yu düşürmesi sonucu hakem Mehmet Türkmen VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. 10. dakikada Attamah’ın kullandığı penaltı atışı kaleci Uğurcan Çakır’dan döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Carole’nin vuruşunda top auta çıktı. 12. dakikada sağ taraftan gelişen Kayserispor atağında arka tarafta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 34. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahasına ortasında Bardhi’nin kafa vuruşu kaleci Onurcan Piri’de kaldı. 35. dakikada Bardhi’nin ceza sahası dışından sert şutu üst direkten auta çıktı. 37. dakikada Boa Morte’nin yerden pasında Cardoso’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı. Hakemler: Mehmet Türkmen, Deniz Caner Özaral, Bersan Duran Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic (Ozan Tufan dk. 14), Denswill, Eren Elmalı, Mendy, Okay Yokuşlu, Cihan Çanak, Bardhi, Orsiç, Draguş Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Barisic, Lundstram, Nwakaeme, Umut Bozok, Serkan Asan, Umut Güneş, Batahov, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Kayserispor: Onurcan Piri, Gökhan Sazdağ, Jeanvier, Attamah, Carole, Bourabia, Kartal Yılmaz, Boa Morte, Cardoso, Hasan Ali Kaldırım, Nazon Yedekler: Mehmet Şamil Öztürk, Kolovetsios, Karimi, Bahoken, Mehmet Eray Özbek, Baran Ali Gezek, Ramazan Civelek, Nurettin Korkmaz, Ackah, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Burak Yılmaz Gol: Hasan Ali Kaldırım (dk. 12) (Kayserispor) Sarı kart: Boa Morte (Kayserispor)
Mersin Peygamber sevgisi anlatıldı, meydanlar doldu Mersin’de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenen "Helale Koşalım, Onun Gibi" adlı programa büyük ilgi gösterildi. Mersin Erdemli Belediyesi ve Erdemli Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen programda İlahiyatçı Yazar Osman Eğin “Hz. Peygamber” konulu konferans verirken, şair Dursun Ali Erzincanlı da şiir dinletisi gerçekleştirdi. Peygamber sevgisine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara katılımın yoğun olduğuna değinerek, “Erdemli Kaymakamlığımızla, Erdemli Müftülüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Mevlid-i Nebi programındayız. Vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Tabi böyle programlara Erdemli halkı her zaman destek vermiştir. Bugün de yine müftülüğümüzün, belediyemizin yanında oldular. Erdemli halkı Peygamber Efendimizin sevgisini Devlet Bahçeli Meydanı’nı doldurarak göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Peygamberin hayatını anlamak ve anlatabilme adına programı düzenlediklerini ifade eden Erdemli Müftüsü İbrahim Yiğit de, "Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Tüm vatandaşlarımız burada. Bizleri mahcup etmediler. Hepsinden Allah razı olsun. Peygamberimizin hayatını anlamak, anlamlandırabilmek için hocalarımızı davet ettik. Kırmadılar bizleri, geldiler. Peygamber sevgisini yeni neslimize toplu olarak gösterebilmek, insanımızı bir araya getirip Peygamberimizi topluca anabilmek, Peygamberimize olan muhabbetimizin bu toplumda yaşadığını kendimize ve bu toluma ispatlayabilmek için böyle bir program düşündük" diye konuştu. İzlemeye gelen vatandaşlardan Esma Çortul’da, "Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi anlatıyoruz ama bu tür etkinliklerde çocukların beyninde daha güzel şeyler kalıyor. Çocuklarımızın bazı şeyleri anlaması için bunlar çok önemli" dedi. Ahmet Emin Bilgen ise, "Halk olarak millet olarak bir aradayız. Peygamber Efendimizin dünyaya sunduğu medeniyeti, kişilik, şahsiyet inşasını biz de burada tekrardan anıyoruz" konuştu.