ASAYİŞ - 21 Kasım 2024 Perşembe 01:27

Fırtınanın etkisiyle büyüyen fabrika yangını kontrol altına alındı

A
A
A
Fırtınanın etkisiyle büyüyen fabrika yangını kontrol altına alındı

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren mobilya imalathanesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.


Yangın, saat 21.39’da merkez Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi 772. Sokak’ta bir mobilya imalathanesinde meydana geldi. İhbar üzerine yangın mahalline 12 dakika içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait Küçüksanayi’den 6, İhsaniye’den 3, Balıklı, Mimarsinan ve Gürsu’dan 2, Gençosman, Demirtaş, İnegöl, Gemlik, Mudanya, İznik ve Karacabey’den de birer itfaiye aracı bölgeye sevk edildi.


22 araçta 50’den fazla personel alevlere hummalı bir şekilde müdahale ederken, hammaddelerin yanıcı olması ve fırtınanın şiddetini arttırması ekiplerin işini güçleştirdi. Alevler büyürken, siyah dumanlar da birçok noktadan görüldü.


3 saat sonra kontrol altına alındı


Mobilya imalathanesinde başlayan ve fırtınanın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.



Fırtınanın etkisiyle büyüyen fabrika yangını kontrol altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum İran ile akademik ve ekonomik iş birliği alanları görüşüldü İran İslam Cumhuriyeti Maku Serbest Bölgesi Başkanı Hossein Garousi ve beraberindeki heyet, akademik ve ticari iş birliği imkanlarını görüşmek üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun misafiri oldu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi de eşlik etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesi konuları ele alınırken, Maku Serbest Bölgesi Başkanı Hossein Garousi, bölgenin potansiyelini ve iş birliği fırsatlarını aktardı. Başkan Garousi; Maku’nun İran’ın en büyük endüstriyel ve ticari serbest bölgesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Lojistik, transit, gıda güvenliği, turizm, tekstil ve madencilik gibi alanlarda yoğun çalışmalar yürütüyoruz. 1820 hektarlık araziyi üretim ve ticaret yapan iş insanlarına tahsis etmeyi planlıyoruz. Demiryolu bağlantımızın inşası sürüyor, uluslararası havalimanımız aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca, Batı Asya’nın en büyük ceviz ve fıstık serasını kuruyoruz. Türkiye ile ticari bağlarımızı güçlendirmek ve iki ülke arasındaki 30 milyar dolarlık ticaret hedefini desteklemek istiyoruz.” Başkan Garousi, Erzurum’un tarihsel bağları ve coğrafi konumu nedeniyle stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak: “Erzurum ile Tahran veya Tebriz arasında direkt uçuşların başlaması ticaret ve turizmi daha da canlandıracaktır. Ayrıca, önümüzdeki ay Tahran’da düzenlenecek ticaret zirvesine sizleri de davet etmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İran ile kurulacak akademik ve ekonomik iş birliklerinin her iki ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Rektör Hacımüftüoğlu, “İran ile tarihsel bağlarımız ve ticari ilişkilerimiz oldukça eskiye dayanıyor. Bu bağların akademik iş birlikleriyle desteklenmesi, bölgemiz için önemli avantajlar sunacaktır. Erzurum, geçmişte İpek Yolu üzerinde yer almasıyla ticaretin merkezi olmuştu. Bugün de bu potansiyelin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Ziyaret, iki ülke arasındaki ticari ve akademik ilişkilerin güçlendirilmesi için atılabilecek adımların görüşülmesiyle sona erdi.
İstanbul Sultangazili kadınlar bu kez gıda israfının önüne geçmek için mutfağa girdi Sultangazi Belediyesi, ilçedeki kadınları Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında düzenlediği eğlenceli bir programla araya getirdi. Gıda israfının önüne geçmek için mutfağa giren kadınlar, israf yapılmadan da lezzetli yiyecekler yapılabileceği gösterdi. Sultangazi Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu sene dünya genelinde Gıda Atıkları temalı düzenlenen Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında Sultangazi Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU - MEKAN)’nde kadınlar mutfağa girerek hünerlerini sergiledi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte önlükler bu kez gıda israfının önüne geçmek için takıldı. SUMEKAN eğitmeni, mutfaktaki artan gıdaları nasıl değerlendirileceği hakkında püf noktalar verdi. Tuba Dursun, etkinliğe katılan kadınlarla birlikte mutfaktaki fazla malzemelerle lezzetli bir pizza yaptı. “Hepimize büyük iş düşüyor” Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; Türkiye’de her yıl ortalama 26 milyon ton gıda israf ediliyor. Bir kamyonun 10 ton çöp taşıdığı hesap edersek, bu da yılda 2,5 milyon kamyondan fazla gıdanın çöpe atıldığını gösteriyor. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Sultangazi Belediyesi olarak bu konuda farkındalığı artırmak için SUMEKAN’da eşim Tuba Dursun’un ev sahipliğinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Gıda israfının önüne geçmek için hepimizin yapacağı şeyler var” dedi.