ASAYİŞ - 11 Ekim 2024 Cuma 10:15

Çocuğunun canını hiçe saydı...Tehlikeli yolculuk kamerada

A
A
A
Çocuğunun canını hiçe saydı...Tehlikeli yolculuk kamerada

Bursa’da bir motosiklet sürücüsü, aracındaki küçük kıza eşya taşıtıp kaskız bir şekilde kilometrelerce ilerledi. Tehlikeli yolcuk kameraya anbean yansıdı.


Bursa’nın Yıldırım ilçesinde anayola çıkan bir motosiklet sürücüsü arkasına aldığı kız çocuğuna eşya taşıttı. Kask takmadan kilometrelerce ilerleyen sürücü hem kendi, hem de arkasındaki küçük kız çocuğunu düşünmeden ilerlerken, tehlikeli yolculuk trafikteki vatandaşların kamerasına yansıdı.



Çocuğunun canını hiçe saydı...Tehlikeli yolculuk kamerada

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da ambulans şoförü darp edildi Bursa’da hasta taşıyan 112 ambulans şoförü trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı sürücü ve oğlu tarafından darp edildi. Taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Olay, çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gemlik Devlet Hastanesi’nden 80 yaşındaki hastayı Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren ambulans, trafiğe takılmamak adına emniyet şeridinden seyretmeye başladı. S.Y. yönetimindeki 16 YK plakalı otomobil ise ambulansın arkasına takılarak sıkıştırmaya başladı. Bir süre sonra sıkıştırıldığını fark eden M.A.K., diyafon üzerinden otomobil sürücüsünü "Yakın takiptesin, kazaya sebebiyet verebilirsin. Yakın takipten çık" diye ikaz etti. Yapılan ikaz üzerine sinirlenen S.Y., ambulansın önüne geçerek frenlemeye başladı. Bir süre sonra ambulansın önünü kesen otomobil sürücüsü ve oğlu araçtan inerek cep telefonları ile kayda başladı. Kayıt yapan şoför ve oğlu ambulansın kapısını açarak içeride bulunan hastanın görüntüsünü aldı. Ambulansta hasta olmadığını ve usulsüz çakar kullanıldığını iddia eden şahıslar, ambulansın kapısını açtıktan sonra içerideki hastayı görünce kamera kayıtlarını kapattı. Ambulans şoförünün üzerine yürüdüler, darp ettiler İddiaya göre, şahıslar ambulans şoförünün üzerine yürüyerek boğazını sıktı. Şoför yumrukla da darp edildi. Dudağı patlayan M.A.K.’nin yardımına arkadaşları koştu. Yaralanan M.A.K.’nin ilk müdahalesi kendi sürdüğü ambulansta yapıldı. Hastaneye giden M.A.K.’nin dudağına 12 dikiş atıldı. Hastaneden çıktıktan sonra karakola giden M.A.K., şahıslardan şikayetçi oldu. Karşı taraftaki şahıslar da kendilerine hakaret edildiğini öne sürüp, şikayetçi oldular. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Kars Sarıkamış heyeti Hollanda’dan seslendi; Sarıkamış Davos olacak Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak için 3 günlük Hollanda ziyaretinde bulundu. Başkan Kılıç’a ziyaretinde İş İnsanı Saltuk Buğrahan Budak ve EcoSoc WYS Direktörü Seyfettin Boğazlı eşlik etti. Başkan Kılıç ve heyetini Horecabond Nederland Başkanı Tarık Saki, Amsterdam Havalimanında karşıladı. Heyet ilk gününde ziyaretlerini Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı Rotterdam Konsolosu Bilal Köse’yi, Hollanda Denk Partisi Milletvekili Erdoğan Ergin’i ziyaret etti. Sarıkamış heyetinin ikinci gününde Dordrecht şehri oldu. Orada Dordrecht Belediye Başkan Vekili Maanten Burggraff ziyaret edilerek planlı çevresel sürdürebilir şehircilik ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi alan heyet Dordrecht Belediyesini Sarıkamış’a davet etti. Başkan Kılıç ve heyetinin üçüncü günü dolu dolu geçti. Rotterdam ve Amsterdamı günü birlik gezen heyet, son günün ziyareti ise Den Bosch şehri oldu. Sarıkamış heyeti, DTİK Hollanda temsilcileri ile Ertan Torunoğulları başkanlığında bir araya gelerek karşılıklı iş birliği ve yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Heyetlerin buluşması tam bir ekonomik, sosyal ve kültürel zirveye dönüştü. İş insanı Ertan Torunoğulları, DTİK Avrupa Başkanı Turgut Torunoğullarına sunacağını ve Başkan Torunoğulları’nın da Türkiye’deki yetkili mercilere sunarak çözümü için gayret sarf edeceklerini söyledi. Üç günlük Hollanda temasları sonrası Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç ve heyeti Türkiye’ye döndü. Başkan Kılıç ziyaretlerin dolu dolu geçtiğini önemli temasların olduğunu misafirpervekliklerinden dolayı teşekkür etiğini dile getirdi. Kılıç, ’’İsmi maneviyatı, turizmi çok büyük şirin bir ilçeden Hollanda’ya bir dizi ziyaretler için geldik. Ziyaretteki asıl amacımız ilçemiz turizimini daha nasıl geliştirebiliriz, nasıl katkı sağlarız, ileriye dönük planlamalar anlamında neler yapabilmemizi görüşmek adına Hollanda’ya gittik. Üç günlük ziyaretimizde önemli ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirerek tanışma fırsatı bulduk. İlçemizin tarihi ve turizimi adına kentsel dönüşüm ve şehircilik adına planlı, çevresel, sürdürebilir şehircilik ve alt yapı çalışmaları hakkında görüşme yaparak fikir alışverişinde bulunduk. Öncelikle Hollanda ziyaretimizde bizlere eşlik eden yoğun programlarını erteleyen İş İnsanı Saltuk Buğrahan Budak ve Seyfettin Boğazlı’ya teşekkür ederim ayrıca Hollanda’da bulunduğumuz süre zarfında bizleri bir an yalnız bırakmayan ilçemize her türlü desteğini açıklayan ve yanımızda olduklarını belirten Horecabond Nederland Başkanı Tarık Saki’ye’, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’a, Rotterdam Konsolosu Bilal Köse’ye, Hollanda Denk Partisi Milletvekili Erdoğan Ergin’e, Dordrecht Belediye Başkan Vekili Maanten Burggraff’a, İş insanı Ertan Torunoğulları’na, DTİK Avrupa Başkanı Turgut Torunoğulları’na, hemşerilerimiz Muhlis Ayboğan, Zeki Baran, Hollanda bürokrasisi ve siyasetçilerine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Hatay HBB 6 ayda bin 400 km yol çalışması gerçekleştirdi Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 aylık süreçte bin 400 kilometre yolun yapımını tamamladı. Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk; Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve muhtarlarla bir araya geldi. İlçenin ihtiyaçlarıyla birlikte muhtarların sorun ve taleplerini de dinleyen HBB Başkanı Öntürk, yaptığı konuşmada yapılan hizmetlerin yanı sıra Yayladağılı hemşehrilerine yeni müjdeler de verdi. Yürütülen yol çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Öntürk, “Biz, yol hamlemizde 1400 km’yi bu yıl yakalıyoruz. Hiçbir büyükşehir belediyesi -Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı hariç- bir yaz sezonunda bunu yapmadı, yapamaz da. HBB eski yönetimi, 6 yılda 1200 km yol yapmış. Biz, 6 ayda 1400 km yolu tarihî rekorla tamamladık. Beklentimiz güçlü bir şehir yaparak potansiyelleri ortaya çıkarmak” şeklinde konuştu. Yolu ve suyu olmayan bir şehirde yaşamanın zorluğuna değinen Öntürk, yol ve su sorunlarıyla ilgili Hatay’ın her noktasında ciddi bir hamle başlattıklarını, seçim döneminde verdikleri vaatleri tek tek hayata geçirdiklerini ve hiçbir yeri bir diğerinden ayırmadan hizmetlerine devam ettiklerini hatırlattı. Hangi ilçenin ne ihtiyacı varsa bir plan çerçevesinde çalıştıklarını ve bu şekilde de çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Öntürk, “Şu ana kadar Yayladağı’nda yaptığımız yolun metrajı, 137 km’dir. İkinci bir hamle daha başlatıyoruz: İl genelinde üretim yollarına giriyoruz. Tarlada ürettiğimiz ürünü nihai noktaya ulaştırmak için alanlar açacağız” dedi. Su yönetimi konusunda HBB ekiplerinin ciddi bir gayret gösterdiklerini kaydeden Öntürk, “Hiçbir yerde su çıkmıyorsa, alternatifimiz yoksa tankerlerle depolara su boşaltacağız. Susuz ev bırakmayacağız” şeklinde talimatlar verdiğini aktardı.