ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 09:53

Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

A
A
A
Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Bursa’da bir grup başıboş at, sokak aralarında cirit attı.


Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde bir grup başıboş at sokak aralarında gezdi. Gündüz insanların geçtiği sokaklar gece atlara kaldı. Zaman zaman araçların arasında da gezen atlar, bir süre sonra uzaklaşarak gözden kayboldular.



Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te Trafik Haftası kutlandı Trafik ve İlk Yardım Haftası Edremit ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Yılın sürücüsü, yılın polis, jandarma ve zabıta trafik görevlilerine ödülleri verildi. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Mehmet Boyraz, yılın zabıta trafik görevlisi seçildi. Trafik ve İlkyardım Haftası nedeniyle Mimar Mithat-Büyükdalgıç İlkokulu’nda düzenlenen törenlere Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer ve İlçe Jandarma Komutanı Ömer Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, trafik ve ilkyardımın önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından trafik ile ilgili skeçler, şiirler ve sunum gerçekleştirildi. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları trafik temalı skeçlerin ardından Trafik ve İlkyardım Haftası nedeniyle düzenlenen resim, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, tarafından verildi. Yılın zabıta trafik görevlisi seçilen Mehmet Boyraz’a ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci verdi. Yılın trafik polis memuru Bünyamin Şeker Gümüş’e Edremit İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, yılın jandarma trafik görevlisi Taner Ceyhan’a İlçe Jandarma Komutanı Ömer Koç, yılın şoförü Erol Düzgün’e Şoförler Odası Başkanı Hanifi Şentürk tarafından ödülleri verildi.
Gaziantep TOBB Gaziantep GGK, genç girişimcileri Mert Başaran ile buluşturdu Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) koordinatörlüğünü yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu (TOBB Gaziantep GGK), “Küçük İşler Büyük Özgürlükler” kitabının yazarı, ünlü Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’ı genç girişimcilerle buluşturdu. Yoğun ilgiye sahne olan ve çevre illerden de katılımcıların yer aldığı “Mert Başaran ile Finansal Okuryazarlık Semineri”nin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Gaziantep GGK Başkanı Abdulkadir Koçer, finansal okuryazarlığın artık vazgeçilemez hale geldiğini vurgulayarak, “Veri çağına girmiş olmamızın ve her şeye kolay yoldan ulaşabilmemizin büyük avantajlarının yanında dezavantajlarını da yaşıyoruz. Veri kirliliğinin getirdiği sorunlarla beraber verinin ulaşılabilirliği beraberinde rekabeti de artırdı. Her geçen gün rekabet artıyor. 15-20 sene önce finansal okuryazarlık diye bir derdimiz yokken şimdi vazgeçilmez hale geldi. Teknoloji geliştikçe daha iyi bir analizci ve verileri okurken bilinçli olmazsak içinde bulunduğumuz veri çağı, avantajdan çok dezavantaja dönüşecek. Tüm dünya ilerlerken biz maalesef geride kalırız ve rekabet avantajını kaybetmenin sonuçlarını toplum olarak yaşayarak kısa yoldan zengin olma hayalleri döngüsünden çıkamayız” dedi. “Finansal yönetimi bilmek zorundayız” GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak ise şu an içinde bulunulan konjonktürün hem küresel hem de ulusal düzeyde tüm ekonomistleri zorladığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz ortam; jeopolitik tansiyonun yüksek olduğu, sıkı para politikalarının uygulandığı, talebin daraldığı, enflasyonist baskının üretim maliyetlerini baş edilemez noktaya getirdiği, gelir dağılımın bozulduğu, kur seviyesinin ihracatın finansmanını karşılamadığı bir ortam İşte böylesi bir ortamda finansal okuryazarlık, tasarruf ve etkin mali yönetim gibi konuların önemi daha da artmaktadır. Aslında hepimiz yani bireyler, işletmeler ve de devletler finansal yönetimi iyi bilirse ekonomi bu kadar zora düşmeyecektir. Ya da risklere karşı hazırlıklı olduğumuz için bu süreçleri çok daha az zararla atlatabiliriz. Çünkü hem işletmelerimizin bütçesini hem ev bütçemizi hem de bireysel bütçemizi yönetirken alacağımız kararlar aynı zamanda toplumun ekonomik sağlığı için de hayati öneme sahiptir. Bu yüzden finansal yönetimi bilmek zorundayız” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’ın; bütçe ve yatırım yönetimi, mali şartları kontrol altına alma yöntemleri, tasarrufun ve gereksiz harcamaları kısmanın önemi, enflasyonist ortamda alınması gereken tedbirler gibi konularda yaptığı sunum ve açıklamalar ilgiyle takip edildi.