YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 11:00

DENİZ SEVDALILARI MUDANYA`YA MARİNA İSTİYOR

A
A
A
DENİZ SEVDALILARI MUDANYA`YA MARİNA İSTİYOR

Bursa`da yüzlerce tekne sahibi ve binlerce deniz sevdalısı bulunmasına rağmen şehirde uluslararası standartlarda bir marina olmaması denizciliğin gelişmesini engelliyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin Mudanya sahillerinde 3 yıldır yapmayı vadettiği sahil düzenlemesi çerçevesinde Bursa`ya yakışır bir marina da yapılmasını isteyen Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solaközlü, yılda 10 yarışın yapıldığı Bursa`da 200`den fazla üyelerinin tekne sahibi olduğunu söyledi.
Yelken Külübü Başkanı Sürel Solaközlü, son yıllarda artan yelkenli tekne sayısı ve yelken sporuna karşı olan ilginin bölgedeki tekne sayısını da arttırdığına dikkat çekerek, "Bir şehrin sportif ve kültürel zengiliği için vazgeçilmez sporlardan olan yelkenliyi, Bursamız`da yüzlerce kişi yapmaktadır. Bursa`da teknelerin kaldırılıp altlarının temizlenebileceği, park edilebilecek alanı olan bir marinamız malesef mevcut değildir. Bölgemizdeki 3-4 limanda tekne sahipleri yer bulmakta çok zorlanmaktadır. Öyle
bir talep mevcut ama maalesef teknelerimizn karaya çekilip bakımının yapılabileceği marina olmadığından arkadaşlarımız Yalova ve İstanbul`a gitmek zorunda kalıyorlar. Bursa`da bir marina olması denizciler için yelkenciler için çok iyi bir avantaj sağlayacaktır. Yelkenli ve tekneleri ile Bursa`ya gelecek diğer misafirlerde, dünyaca ünlü yatçılarda bu marinamızda konaklayabileceklerdir. Böyle önemli bir ihtiyacın karşılanması konusunda Bursa Büyükşehir Belediyemizi göreve davet ediyoruz. Ulaştırma
Bakanlığı`na bağlı birimlerle koordineli olarak, belediyenin sahil düzenlemesinde büyük bir marinayı inşa etmesini bekliyoruz. Mudanya`ya böyle bir marinanın kısa sürede yapılması bence çok yararlı olacak. Eski belediye başkanımız merhum Hikmet Şahin ve mevcut belediye başkanımız Recep Altepe`ye de bu talebimizi ilettik. Yerel ve Ankara`daki yöneticilerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Bürokratik problemler ve mali sıkıntılar sebebiyle bir türlü başlanmayan Büyükşehir`in projesi için de vatandaşlar seçim öncesinde bu hizmetin getirilmesini istediklerini ifade ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara BTK Akademi’den “Yapay Zeka Zirvesi” Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi “Yapay Zeka Zirvesi” düzenledi. BTK Akademi ev sahipliğinde, Google ve Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle “Yapay Zeka Zirvesi” düzenledi. Zirveye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve öğrenciler katıldı. Zirvede konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Yapay zeka, aslında son 15-20 yılda daha da görünür hale gelse de temelleri çok daha eskilere dayanıyor. Bilgisayar biliminin babası olarak kabul edilen Alan Turing’e kadar gidiyor geçmişi. Kavramsal olarak ise ilk kez 1956’da önemli bilim insanlarının katıldığı bir çalıştayda ‘yapay zeka’ kavram olarak ortaya konmuş ve yapay zekanın temelinde yatan mantık olan otomasyonun tarihi ise Ford’a ve Sanayi Devrimi’ne kadar uzanıyor. Peki neden bu kadar önemli yapay zeka? Bunun birinci etmeni veri, verinin çoğalması. Kimileri yeni çağın petrolü diyor, kimileri altın diyor, bana göre ne dense adeta yersiz kalıyor sanki, o kadar kıymetli. Bir araştırmaya göre insanlığın sadece geçtiğimiz sene ürettiği veri miktarı 100 zetabayt. Bu yıl sadece 150 zetabayta ulaşması bekleniyor. 22 sıfırlı bir ölçü birimi zetabayt. Bir örnek vermek gerekirse dünya nüfusunu 8 milyar olarak kabul ettiğimizde kişi başına adeta her birimizin kütüphanesi olduğunu, kütüphanelerce veri düşüyor öyle düşünün. Nesnelerin interneti ile artık her şeyimiz her adımımız, konuşmamız, nefes alıp vermemiz bile veri” ifadelerini kullandı. “Veri ne işe yarıyor?” sorusunu cevaplandıran Bakan Yardımcısı Sayan, “Anlamlı bilgiye ulaşmaya yarıyor. Sonrasında bu bilgiyi içselleştirmeye ve nihayetinde kendimizi ve çevremizi anlamamıza, yanlışı-doğruyu, iyiyi-kötüyü ayırt ederek en doğru kararı vermeye yarıyor ki buna da ‘bilgelik’ diyoruz. Bilgeliğin, yani her durumda doğru karar vermenin insana ne kadar büyük bir güç katacağını düşünmenizi istiyorum bu noktada” şeklinde konuştu. Küresel ölçekte dijital dönüşümün hızla ilerlediğini kaydeden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Bu dönüşümün merkezinde yapay zeka, nesneleri interneti, büyük veri, blok zincir gibi ileri teknolojiler yer alıyor. Küresel yapay zeka sektörü hızlı bir büyüme gösteriyor. 2024 yılı itibariyle 250 milyar ABD dolar seviyesine ulaşması beklenen bu sektörün, 2030’da 1,8 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe erişileceği öngörülmektedir. Günümüzde yapay zeka sağlık hizmetlerinden, müşteri hizmetlerine, pazarlama ve satıştan, yüksek teknoloji üretimine kadar geniş bir yelpazede kullanılarak sektörlerin dönüşümünü sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.