GENEL - 01 Nisan 2012 Pazar 09:36

300 MİLYON YILLIK TUZLAR ŞİFA KAYNAОI

A
A
A
300 MİLYON YILLIK TUZLAR ŞİFA KAYNAОI

Himalaya dağlarındaki 300 milyon yıllık tuzlar şifa kaynağı oldu.
300 milyon yıldır keşfedilmeyi bekleyen Himalaya kristali günümüzde şifa kaynağı oldu. Vücudun düzgün çalışabilmesi, adalelerimizin kasılabilmesi, beynimizdeki hücrelerin birbiriyle haberleşmesi, kalbimizin atması ve diğer fonksiyonlarımız için su ve tuz dengesinin önemli olduğunu belirten uzmanlar, Himalaya kristali olarak bilinen tuzun sağlık kaynağı olduğunu ifade ediyor.
30 - 31 Mart 2012 tarihleri arasında Bursa`da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali`nde stant açarak Himalaya tuzunu tanıtan Ünal Güner, doğru tuzu kullanmanın önemine dikkat çekti. Güner, "Himalaya kristali 300 milyon yaşındadır. Himalaya tuzu, insan vücudunda bulunan bütün mineralleri ve elementler ihtiva ediyor. Himalayalarda 300 milyon yıl boyunca gün ışığını emen bu kristaller sağlığa çok faydalı. Bedenimizde su ve tuz eksikliği birçok
hastalığın sebebi. Doğru suyu ve doğru tuzu doğru miktarda kullanmak lazım. Su ve tuzun dengelenmesi ile vücut kendi kendini iyileştirir" dedi.
Himalaya tuzlarının aynı zamanda radyasyonu nem yolu ile emerek ortama faydalı iyonlar yaydığını anlatan Güner, "Bu da bizi cep telefonlarımızın ve çeşitli elektronik cihazların zararlı etkilerinden korur. Bunun yanında astım, solunum yetmezliği olan kişiler tuz mağarası ve tuz odalarında tedavi olabilir. Tuz odaları bildiğimiz gibi Osmanlı döneminde özellikle İç Anadolu bölgesinde kullanılırdı. Astım olan kişiler içine girip belli bir süre kaldığında büyük fayda görür. Ülkemizde tuz odaları ve tuz
mağaraları yapılmasına başlandı. Bunun yanında sularınızı Himalaya kristali ile minerallendirdiğinizde sularınızı canlandırmış olursunuz. Yemeklerinizde ise rafine tuz yerine Himalaya tuzu kullandığınız zaman tuz ihtiyacınızı daha doğal ve sağlıklı yoldan karşılamış olursunuz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara BTK Akademi’den “Yapay Zeka Zirvesi” Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi “Yapay Zeka Zirvesi” düzenledi. BTK Akademi ev sahipliğinde, Google ve Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle “Yapay Zeka Zirvesi” düzenledi. Zirveye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve öğrenciler katıldı. Zirvede konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Yapay zeka, aslında son 15-20 yılda daha da görünür hale gelse de temelleri çok daha eskilere dayanıyor. Bilgisayar biliminin babası olarak kabul edilen Alan Turing’e kadar gidiyor geçmişi. Kavramsal olarak ise ilk kez 1956’da önemli bilim insanlarının katıldığı bir çalıştayda ‘yapay zeka’ kavram olarak ortaya konmuş ve yapay zekanın temelinde yatan mantık olan otomasyonun tarihi ise Ford’a ve Sanayi Devrimi’ne kadar uzanıyor. Peki neden bu kadar önemli yapay zeka? Bunun birinci etmeni veri, verinin çoğalması. Kimileri yeni çağın petrolü diyor, kimileri altın diyor, bana göre ne dense adeta yersiz kalıyor sanki, o kadar kıymetli. Bir araştırmaya göre insanlığın sadece geçtiğimiz sene ürettiği veri miktarı 100 zetabayt. Bu yıl sadece 150 zetabayta ulaşması bekleniyor. 22 sıfırlı bir ölçü birimi zetabayt. Bir örnek vermek gerekirse dünya nüfusunu 8 milyar olarak kabul ettiğimizde kişi başına adeta her birimizin kütüphanesi olduğunu, kütüphanelerce veri düşüyor öyle düşünün. Nesnelerin interneti ile artık her şeyimiz her adımımız, konuşmamız, nefes alıp vermemiz bile veri” ifadelerini kullandı. “Veri ne işe yarıyor?” sorusunu cevaplandıran Bakan Yardımcısı Sayan, “Anlamlı bilgiye ulaşmaya yarıyor. Sonrasında bu bilgiyi içselleştirmeye ve nihayetinde kendimizi ve çevremizi anlamamıza, yanlışı-doğruyu, iyiyi-kötüyü ayırt ederek en doğru kararı vermeye yarıyor ki buna da ‘bilgelik’ diyoruz. Bilgeliğin, yani her durumda doğru karar vermenin insana ne kadar büyük bir güç katacağını düşünmenizi istiyorum bu noktada” şeklinde konuştu. Küresel ölçekte dijital dönüşümün hızla ilerlediğini kaydeden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Bu dönüşümün merkezinde yapay zeka, nesneleri interneti, büyük veri, blok zincir gibi ileri teknolojiler yer alıyor. Küresel yapay zeka sektörü hızlı bir büyüme gösteriyor. 2024 yılı itibariyle 250 milyar ABD dolar seviyesine ulaşması beklenen bu sektörün, 2030’da 1,8 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe erişileceği öngörülmektedir. Günümüzde yapay zeka sağlık hizmetlerinden, müşteri hizmetlerine, pazarlama ve satıştan, yüksek teknoloji üretimine kadar geniş bir yelpazede kullanılarak sektörlerin dönüşümünü sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.