YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 11:19

BATI TRAKYA TÜRKLERİ, İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ`NİN TEKRAR AÇILMASINI İSTİYOR

A
A
A
BATI TRAKYA TÜRKLERİ, İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ`NİN TEKRAR AÇILMASINI İSTİYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına rağmen Yunanistan’ın İskeçe Türk Birliği’ni açmaması tepkiye sebep oluyor. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Köse, birliğin tabelasının tekrar asılması gerektiğini belirterek, "Bu konuda ümitsiz değiliz" dedi.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na İskeçe Türk Birliği’nin kapatılmasını sordu. Birliğin Yunan hükümetince kapatılmasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin iptal etmesine rağmen, Yunanistan yargıtayının bu kararı kabul etmediğini söyleyen Tayan, Bakan Davutoğlu’na bu konuda neler yapıldığını sordu.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise, bu konunun Yunanistan tarafından bir türlü yürürlüğe girmediğini ifade ederek, "Yunan hükümeti şu an buna hiç yanaşmıyor. Biz bu meselenin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Ümitsiz değiliz. Şu andaki hükümet bunu uygulamayı yol takvimine koymadı. AİHM, bu tabelanın asılmasına karar vermişti. Biz tekrar o tabelanın yerine asılmasını istiyoruz" dedi.
Köse, İskeçe Türk Birliği’nin tekrar kurulmasının takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Bu konuda genel merkezimiz ve Bursa nezdinde tepkiler ortaya kondu. Fakat Yunan hükümetinin ısrarlı bir tutumu var. Burada insan hakları ihlali olduğu ortada. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.