GENEL - 22 Haziran 2023 Perşembe 11:29

Gemlik’te kent bostanı için çalışmalar başladı

A
A
A
Gemlik’te kent bostanı için çalışmalar başladı

Gemlik Belediyesi, tarımı tabana yayma anlayışla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Gemlik Belediyesi, tarımı tabana yayma anlayışla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Gemlik eski mezbahası yanında bulunan fidanlık alanına Gemlik Kent Bostanı yapan Gemlik Belediyesi bu sayede ilçede yaşayan ve topraktan uzak kalan öğrencileri toprakla buluşturacak. Belediyenin eski mezbahane yanında kuracağı kent bostanıyla, toprakla buluşmaktan mahrum kalan çocuklara tarım uygulamalarını öğretecek ve organik tarım hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Her geçen gün tarım üretiminin düştüğü ülkemizde çocuklarımıza toprağı sevdireceğiz” dedi.


Yapım çalışmalarının başladığı ve toplamda bin 500 metrekare arazi içerisinde yaklaşık 40 farklı bölümün bulunacağı Gemlik Belediyesi Kent Bostanı, ulaşım konusunda sunacağı kolaylık ile diğer kent bostanlarından farkını şimdiden gösteriyor.


Başkan Sertaslan , “Öğrencilerimize organik tarım yapma imkânı sağlayacağız”


Kent Bostanı yapım işi ile ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bunun Gemlik için bir ilk olduğunu ifade etti. Organik tarımın Gemlik’te her yaştan vatandaşa ulaşması için çalışma yaptıklarını belirtirken, “Kent bostanları toprakla uğraşmak isteyen fakat arazisi olmayan okullarımızın organik tarım yapmasına katkı sunacak. Daha önce fidanlık olarak kullandığımız bu alanda yaptığımız düzenleme ile öğrencilerimize organik tarım yapma imkanı sağlayacağız. Kent Bostanı olarak çalışmalarına başladığımız bu alan ulaşım konusunda sunduğu kolaylıklarla diğer kent bostanlarından daha avantajlı bir durumda” dedi.


“Tarıma katkılarımız devam edecek”


Başkan Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin tarıma sunduğu katkılarla öncü belediye olduğunu vurgularken, “Göreve geldiğimizden bu yana zeytinin başkenti olan Gemlik’imizde çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak adımlar attık. Bursa’nın ilk analiz laboratuvarını kurduk. Köylerimizde yeni sulama havuzları inşa ediyoruz. Dolu felaketinde üreticimizin yanında olduk. Onların mağduriyetini gidermek için mahsullerini piyasanın iki katı fiyatına aldık. Kendi markamızı kurarak Gemlik zeytininin marka değerinde katkıda bulunduk. Düzenli olarak arazi yollarımızda tesfiye çalışması gerçekleştiriyoruz. Her yıl yüzbinlerce organik fide dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Tarıma ve çiftçilerimize sunduğumuz katkılarımız sürecek. Çiftçimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Üniversitesinden 1 ayda 1000 kitap Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, son sınıf bitirme projeleri kapsamında hazırladıkları "1 Ayda 1000 Kitap" sosyal sorumluluk kampanyası ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bir ay içerisinde bin adet kitap toplamayı başaran ekip, Uşak Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla kitapları ilkokul öğrencilerinin kütüphanesine bağışladı. Ardından Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek proje için lojistik destek isteyen öğrenciler, belediye yetkililerinden olumlu yanıt aldı. Ortaklaşa olarak yürütülen proje kapsamında, daha önceden Uşak Belediyesi’ne kütüphaneleri için kitap bağışı talebinde bulunan TOKİ İlkokulu ile görüşme sağlandı. Gerekli görüşmeler tamamlandıktan sonra öğrencilerin ve Belediye yetkililerinin katılımıyla düzenlenen renkli etkinlikte; hem ilkokul hem de ortaokul kısmındaki öğrencilerin yararlanabileceği geniş kütüphaneye projeyle toplanan bin adet kitap bağışı gerçekleşti. Raflar tek tek doldu “Gelecek Sayfada” projesini başlatan İletişim Fakültesi öğrencileri ve belediye ekipleri okul yönetiminin de desteğiyle her biri ayrı bir dünyanın kapılarını aralayan bin kitabı tek tekraflardaki yerleriyle buluşturdu. Tamamı bağış olarak elde edilen, 7-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlere hitap eden kitaplar; roman ve öyküler, çocuk hikâyeleri, yabancı dil eğitim kitapları, gençlik kitapları ve çeşitli kaynak kitaplardan oluşuyor. Bu kitapların bağışlanmasıyla birlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bilgiye erişiminin kolaylaştırılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor. Öte yandan etkinlikte Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Kütüphanesinden 150 kitapda TOKİ İlkokuluna bağışlanarak öğrencilere armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri Uşak Belediyesi’ne kitap desteği için başvuran okullara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.