ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 15:50

Isparta-Antalya kara yolunda otomobil kamyonla çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı

A
A
A
Isparta-Antalya kara yolunda otomobil kamyonla çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı

Burdur’un Bucak ilçesi Isparta-Antalya kara yolunda seyir halindeyken kamyonla çarpışan otomobildeki 1’i ağır 3 kişi yaralandı.


Kaza, saat 13.30 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Kargı köyü Antalya-Isparta kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Hasan A. (57) idaresindeki 06 EGV 923 plakalı Mercedes marka otomobil, Ali A. (29) idaresindeki 07 LT 769 plakalı kamyona çarparak yoldan çıktı. Kazada otomobil sürücüsü Hasan A., yolcu olarak bulunan Selami A. (60) ve Murat A. yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulans ile çevre hastanelere kaldırılırken kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Murat A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.



Isparta-Antalya kara yolunda otomobil kamyonla çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kum fırtınası kazalara neden oldu: 6 yaralı Aksaray’da öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli rüzgar yerini kum fırtınasına bıraktı. Göz gözü görmeyen kum fırtınası zincirleme kazaları da beraberinde getirirken, olay yerinde fırtınanın da etkisiyle adeta can pazarı yaşandı, yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Şiddetli rüzgar saat 15.30 sıralarında Aksaray genelinde etkili oldu. Bir süre sonra etkisini artıran rüzgar yerini kum fırtınasına bıraktı. Özellikle kara yollarında etkili olan kum fırtınası etkisini en çok Aksaray - Konya Kara yolunda gösterdi. Aksaray’dan Konya istikametine kara yolunun 5. kilometresinden sonra kum fırtınasında yer yer göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin yaklaşık 2 metreye kadar düştüğü kum fırtınası beraberinde trafik kazalarını da getirdi. Kum fırtınası nedeniyle zincirleme kazanın yaşandığı Aksaray - Konya Kara yolunda 2’si minibüs 6 araç birbirine girdi. Kum fırtınası ve kaza ihbarları üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İl Afet Acil Durum (AFAD), sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazalar nedeniyle Aksaray - Konya Kara yolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalırken, polis ekiplerinin müdahalesiyle tek şeritten trafik akışı sağlandı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alırken sağlık ekipleri de kazada yaralanarak şarampole düşen yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kazalarda yaralanan toplam 6 kişi ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken şehir genelinde şiddetli fırtına, Aksaray - Konya Kara yolunda ise kum fırtınası yer yer devam ediyor.