ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:52

Kazayı haber vermek için yolun kenarında duran otomobile kamyon çarptı: 2 yaralı

A
A
A
Kazayı haber vermek için yolun kenarında duran otomobile kamyon çarptı: 2 yaralı

Bolu-Mudurnu kara yolunda meydana gelen trafik kazasını haber vermek için aracını yol kenarına park eden vatandaşın otomobiline kamyon çarptı. Meydana gelen 2 farklı kazada 2 kişi yaralandı.



Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolunda Tepe Karakolu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bolu’dan Mudurnu ilçesine gitmekte olan Canan A. yönetimindeki 14 EY 626 plakalı pikap, yağışlı havada kontrolden çıkarak Mehmet H. idaresindeki 14 AAR 888 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Pikapta bulunan bir kişi hafif şekilde yaralandı. Bolu istikametinde 14 ABK 538 plakalı otomobili ile seyir halinde olan Halil A., kazayı görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermek için aracını yol kenarına park etti. Araçtan inen ve ambulansa haber veren Halil A.’nın otomobiline Recep Ö. yönetimindeki 14 AR 511 plakalı kamyon çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil ve kamyon su kanalına devrildi. Otomobilde bulunan Halil A.’nın eşi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kazada yaralanan 2 kişinin ayakta tedavisi yapıldı.


Aracının kaydığını ifade eden pikabın sürücüsü Canan A., "Yağmur sebebiyle aracı kaydı ve minibüse çarptım" dedi.


Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Kazayı haber vermek için yolun kenarında duran otomobile kamyon çarptı: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Selde sürüklenen konteynerden son anda kurtuldu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Ömerdağı Mahallesi’nde selde yaklaşık 200 metre sürüklenip kullanılamaz hale gelen yaşam konteynerinde üniversite sınavlarına hazırlanan Zeynep Şener, son anda sel sularına kapılmaktan kurtuldu. Başkale ilçesine yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Ömerdağı Mahallesi’nde geçtiğimiz cuma günü etkili olan sağanak sele neden olurken, taşan dere kenarındaki evlerin bahçeleri ile bazı ahırları da su basmıştı. 20 Şubat 2020’de İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından sınıra yakın bölgede evleri zarar gören vatandaşlara dağıtılan, içinde üniversite sınavlarına hazırlanan 16 yaşındaki Zeynep Şener isimli kız öğrencinin sel sularının 200 metre sürüklediği ve daha sonra parçaladığı konteynerden son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Selin geldiği sırada cuma namazında olduğunu ifade eden konteynerin sahibi Servet Şener, yaşananları anlattı. Şener, “Konteyner benimdi. Ben o esnada cumadaydım. Çocuklarım ders çalışıyordu. Sel gelir gelmez hemen dışarı çıkmışlar. Biz geldiğimizde konteyner 200-300 metre sürüklenip buraya kadar gelmişti. Mağduruz, dışarıdayız. Üniversiteye hazırlanan 2 öğrencim var. 9 kişi o konteynerde kalıyorduk, depreme dayanıklı olduğu için. Konteynerdeki tüm eşyalarımız sele kapılıp gitti” dedi. Korku dolu anlar yaşayan üniversite hazırlık yapan Zeynep Şener ise sel sularına kapılmaktan son anda kurtulduğunu belirtti. Şener, “Konteynerde yaklaşık bir senedir ders çalışıyordum. Tableti şarja takmaya gitmiştim. Küçük bir sel geldi ve önce evimize kadar gelmedi. Annem çağırdı, mutfak kısmına çadır koymasına yardımcı olmamı istedi. Kitaplarımı konteynerden almaya gelmiştim. O sırada ben daha kitapları almadan büyük sel geldi ve konteyneri alıp götürdü. Sele kapılmaktan son anda kurtuldum. Üniversite sınavına hazırlanıyordum, tüm kitaplarım gitti” diye konuştu. Yol, köprü ve tarım arazilerinin zarar gördüğü mahalleye, Devlet Su İşleri, Van Büyükşehir ve Başkale belediyelerine bağlı iş makineleri ile temizlik çalışması başlatıldı. Mahallenin eski muhtarı Miraz Acar da, her yıl sele maruz kaldıklarını belirterek, Devlet Su İşleri yetkililerine seslendi. Acar, “22 sene muhtarlık yapım. Köyümüze sel kanalının yapılması için çok sayıda dilekçemiz var. Geçen yıl dere yapılması için tüm çalışmalar yapıldı. Maalesef yapım işi başlamadı. Ödenek olmadığı gerekçesiyle ve biz her yıl bu haldeyiz. Sel gelip bize zarar veriyor” ifadelerini kullandı.
Manisa Manisa’nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaklaşık 25 milyon önce gerçekleşen volkanik patlama sonucu oluştuğu tahmin edilen fosil ağaç ormanı, Türkiye’nin 111. Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 33,39 hektar büyüklüğünde bir alana sahip olan Osmancalı Fosil Ormanı, DKMP 4. Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğünün teklifi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 11/09/2024 tarihli ve 15124845 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile Türkiye’nin 111. Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Yaklaşık 25 milyon önce gerçekleşen volkanik patlama sonucu oluştuğu tahmin edilen fosil ağaç ormanının tescillenmesi ile hem bölge turizmi hareketlenecek hem de korunması sağlanmış olacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Fosil ormanlar, doğal süreçlerle milyonlarca yıl öncesine dayanan ağaçların taşlaşmasıyla oluşan benzersiz ekosistemlerdir. Osmancalı Fosil Ormanı, sahip olduğu jeolojik ve doğal özellikleriyle bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu tescil işlemi, ülkemizin doğal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına atılmış önemli bir adımdır. Tabiat Anıtı statüsü ile koruma altına alınan bu alan, biyolojik çeşitliliğin ve fosilleşmiş bitki kalıntılarının korunmasını sağlayarak, bölgenin jeolojik geçmişine dair önemli ipuçları sunacaktır. Aynı zamanda ziyaretçiler için doğal bir laboratuvar işlevi görecek olan Osmancalı Fosil Ormanı, hem araştırmacıların hem de doğaseverlerin ilgisini çekecektir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak, bu eşsiz doğal güzelliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için gerekli tüm çalışmaları yürüteceğiz. Bölgedeki doğal varlıkların korunmasına yönelik duyarlılığın artırılması amacıyla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" denildi.
Aksaray Kayınpederi tarafından vurulan damadın durumu iyiye gidiyor Aksaray’da kayınpederi tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan damadın sağlık durumu iyiye gidiyor. Yer göstermede savcıya olayı anlatan kayınpeder, olay gecesi damadına gitmesi için yalvardığını, öldürmek için ateş etmediğini söyledi. Olay, 18 Eylül gecesi Fatih Mahallesi 4164 Şehit İsmail Dağ Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eşiyle kavga ettikten sonra babası M.A.’nın evine giden Fadimana Ok gece yarısı babasıyla birlikte dışarı çıktı. Bu sırada dışarda araç içinde bekleyen damat R.O. araçtan inerek kayınpederi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine R.O. araçtaki sopayla kayınpederine saldırırken, kayınpeder M.A. da belindeki silahı çekerek damadına ateş ederek yaraladı. Bu sırada Fadimana Ok araya girerek engel olmaya çalışırken babanın elindeki silahın ateş alması sonucu yaralandı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Fadimana Ok burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken damat R.O.’nun olay günü alındığı yoğun bakımdaki tedavisinin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Olay yerinden kaçtıktan sonra polis ekiplerince yakalanan kayınpeder M.A. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cuma günü olay yerine getirilerek tatbikat yaptırıldı. O gece yaşananları anlatan M.A., “Oğlan bana sopayla vurdu. Arabasına kurşun sıktım, uzaklaşsın gitsin diye. Orada istesem onu ön camdan vururdum. Git oğlum, git dedim. Git diye yalvardım. Yalvardım ama gitmedi. Kızım baba yapma dedi o arada silah elimde patladı kızım düştü. Ben de o arada şurada damadın bacaklarına sıktım. Ama ben onu öldürmedim, istesem öldürürdüm. Canlıydı yani. Bu arada benim çocuğum gitmiş” dedi. Kayınpeder M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Denizli’de bu yıl 50 bin tonun üzerinde nar hasadı bekleniyor Türkiye nar üretiminde 5’inci sırada yer alan Denizli’de, bu yıl 2 bin 377 hektar ekili alandan 50 bin tonun üzerinde hasat yapılması bekleniyor. Türkiye nar üretiminde 5’inci sırada yer alan Denizli’de uygun iklim özellikleri sayesinde nar üretim merkezi haline gelen Pamukkale ilçesindeki bahçelerde hasat başladı. Pamukkale ilçesine Irlıganlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen nar hasadına Vali Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Kaymakam Vekili Abdullah Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Alay Komutanı Hıdır Ayçiçek, Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ilçe müdürleri ile teknik personelin yanı sıra muhtar ve çiftçiler katılım sağladı. Üreticilere bereketli bir hasat sezonu dileyen İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar; “Bugün Pamukkale ilçemizde Nar hasadını başlatıyoruz. Denizli için meyvecilik açısından narın önemli bir yeri vardır. 2023 yılında Denizli’de 2 bin 377 hektar alanda 49 bin 381 ton nar üretimi gerçekleşmiştir. Dekara düşen ortalama nar verimi 2 bin 77 kilogramdır. Meyve veren yaştaki ağaç sayısı 1 milyon 337 bin 622 adet, meyve vermeyen yaştaki ağaç sayısı 204 bin 391 adettir. Meyve veren ağaç başına ortalama verim 37 kilogramdır. 2024 yılında 50 bin tonun üzerinde nar rekoltesi beklemekteyiz. İlimizde yapılan nar yetiştiriciliğinde ana çeşit hicaz çeşididir. Hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve kantitesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı bakımından ihracatçı firmaların tercih nedeni olmaktadır. Önceki yıllarda, üretimi yapılan narların yüzde 70-80’i AB ülkeleri başta olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna’ya ihraç edilmiş olup, 2024 üretim sezonunda hasat bugün itibariyle başlamıştır. Hasadımızın ülkemize ve ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi. İlk hasatta üreticileri yalnız bırakmayan Vali Ömer Faruk Coşkun ise üretimin önemine vurgu yaparak; ”Üreticilerimizin gerçekten emeklerine sağlık. Geçen yıllar üretimin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Üreticilerimize her türlü desteğin verilmesi önem arz etmektedir. Bölgemizin tarımsal üretim anlamında ciddi bir potansiyeli var. İnşallah elbirliği ile tarım teşkilatımız, Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu üretim planlaması ve yeni destekleme modeli hayata geçtiğinde daha etkili, verimli bir üretim gerçekleştirmiş olacağız. Bugün başlayan nar hasadının bütün çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, beraberindeki heyet ile nar bahçesine geçerek temsili hasadı gerçekleştirdi. Daha sonrasında nar üreticileri ile birlikte sektörün sorunları ve çözümlerine yönelik istişarede bulunuldu.