ASAYİŞ - 21 Ocak 2025 Salı 09:44

Kartalkaya’da otelde yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

A
A
A
00:00
00:00
HD

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 10 kişinin öldüğü 32 kişinin yaralandığı otel yangınında söndürme çalışmaları sürüyor.

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan merkezdeki bir otelde saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Otelin restoran kısmında başlayan yangın tüm binayı sardı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yarıyıl tatili olması sebebiyle otelin dolu olduğu öğrenilirken, 234 kişinin konakladığı ifade edildi. Yangına uykularında yakalanan tatilciler hemen tahliye edildi. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, bir kişinin yangından kurtulmak için çarşafları birbirine bağlayarak aşağı atladığı görüldü. Ayrıca aynı binanın başka bir penceresinden sarkıtılmış çarşaflar da dikkat çekti. Yine görüntülerde, mahsur kalan vatandaşların "Nereden çıkacağız?", "İnemiyorum", "Yardım edin" diyerek korku içinde yardım istedikleri de duyuldu.

Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri sürüyor.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Uzmanından ‘yol hipnozu’ uyarısı: "Yorgunluk, dikkatsizlik riskini artırıyor" İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Psikiyatri Bölümü Doktor (Dr.) Öğretim Üyesi Emre Cem Esen, ezberlenen, uzun ve düz yollarda giderken yorgunluk haline dikkat etmemenin ‘yol hipnozu’ riskini son derece arttırdığını ifade ederek, "Çeşitli noktaya odaklanıp farklı değişkenleri görebilmek ve mutlaka dinlenmek, yola çıkmadan iyi bir uyku almak çok önemli" dedi. Ramazan Bayramı tatilinin bitmesine kısa bir süre kala birçok vatandaş, memleketlerinden ya da tatil yaptıkları yerlerden dönüşe geçmeye başladı. Özellikle uzun yola çıkacak sürücüler ve otobüs şoförleri, halk arasında ‘gözü açık şekilde uyumak’ olarak da bilinen ’yol hipnozu’ sebebiyle kazaya karışabiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Psikiyatri Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Emre Cem Esen, yol hipnozunun; öğrenilen, kas alışkanlığı elde edilen, uzun, çok şeritli, virajı olmayan yollarda ortaya çıktığını ve sürücünün yolu ezberlemiş gibi çok fazla düşünmeden, trans halinde araç kullanması durumu olduğunu ifade etti. "Yeterince dinlenmemek, dikkatsizlik riskini artırıyor" Yolda çok fazla şerit bulunmasının, az virajlı ve oldukça düz bir yol olmasının, fazla uyarıların yer almamasının ve dikkati çok fazla dağıtacak etmenlerin olmamasının yol hipnozuna sebep olabileceğini vurgulayan Dr. Esen, "Yol hipnozu, tek başına trafik kazalarını çok fazla arttıran bir etmen değil. Bir risk oluşturursa da çok büyük bir tehlike oluşturmuyor. Ancak yorgun araç kullanılması, yeterince dinlenilmemesi, dikkatsizlik riskini arttırabiliyor. 3-4 saat araç kullandıktan sonra aralar vermek ve sürücünün yanında konuşan birinin olması, yanındaki kişilerin uyumaması ya da tek başına yolculuk yapıyor olmaması da riskleri azaltıyor" diye konuştu. "Yollardaki virajlar ve göbekler özellikle yapılmış" Yollardaki virajların ve göbeklerin, yol hipnozunu önleyebilecek unsurlara dikkat edilerek özellikle yapıldığını söyleyen Dr. Emre Cem Esen, şunları kaydetti: "Bu unsurlar dikkatimizi toparlıyor. Çok fazla düşünmeden, trans haline geçip araba kullanır hale gelebiliyoruz. Yola dikkat vermek, tek bir noktaya odaklanmadan bazen çeşitli noktaya odaklanıp farklı değişkenleri de görebilmek, biraz dikkati dağıtabilmek ve mutlaka dinlenmek, yola çıkmadan iyi bir uyku almak çok önemli."