ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:55

Feci traktör kazası kamerada: 1 ölü 1 yaralı

A
A
A
Feci traktör kazası kamerada: 1 ölü 1 yaralı

Bolu’da kontrolden çıkarak devrilen ve 1 kişinin ölümüne neden olan traktör kazası güvenlik kamerasına yansıdı.


Kaza, sabah saatlerinde Büyük Cami Mahallesi İzzet Baysal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emre Çiftçi (32) yönetimindeki traktör rampadan aşağı inerken yağış nedeniyle zeminin kayganlaşması sonucu kontrolünü kaybederek takla attı. Devrilen traktörün altında kalan sürücü Emre Çiftçi ve Nezaket Çiftçi yaralandı.



Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı


Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla sıkışan 2 kişi kurtarılarak ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne götürüldü. Hastaneye kaldırılan Emre Çiftçi yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Nezaket Çiftçi’nin ise tedavisi devam ettiği öğrenildi.



Kaza anı anbean güvenlik kamerasına yansıdı


Öte yandan traktörün devrildiği anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Meydana gelen kazada traktörün kontrolden çıkarak direğe çarpması sonucu tepetaklak olduğu görüldü. Emre Çiftçi’nin ise kazada traktörün altında kaldığı saniye saniye kaydedildi. Traktöre bağlı römorkun ise çıktığı kameraya yansıdı.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.



Feci traktör kazası kamerada: 1 ölü 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaklaşık 25 milyon önce gerçekleşen volkanik patlama sonucu oluştuğu tahmin edilen fosil ağaç ormanı, Türkiye’nin 111. Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 33,39 hektar büyüklüğünde bir alana sahip olan Osmancalı Fosil Ormanı, DKMP 4. Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğünün teklifi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 11/09/2024 tarihli ve 15124845 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile Türkiye’nin 111. Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Yaklaşık 25 milyon önce gerçekleşen volkanik patlama sonucu oluştuğu tahmin edilen fosil ağaç ormanının tescillenmesi ile hem bölge turizmi hareketlenecek hem de korunması sağlanmış olacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Fosil ormanlar, doğal süreçlerle milyonlarca yıl öncesine dayanan ağaçların taşlaşmasıyla oluşan benzersiz ekosistemlerdir. Osmancalı Fosil Ormanı, sahip olduğu jeolojik ve doğal özellikleriyle bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu tescil işlemi, ülkemizin doğal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına atılmış önemli bir adımdır. Tabiat Anıtı statüsü ile koruma altına alınan bu alan, biyolojik çeşitliliğin ve fosilleşmiş bitki kalıntılarının korunmasını sağlayarak, bölgenin jeolojik geçmişine dair önemli ipuçları sunacaktır. Aynı zamanda ziyaretçiler için doğal bir laboratuvar işlevi görecek olan Osmancalı Fosil Ormanı, hem araştırmacıların hem de doğaseverlerin ilgisini çekecektir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak, bu eşsiz doğal güzelliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için gerekli tüm çalışmaları yürüteceğiz. Bölgedeki doğal varlıkların korunmasına yönelik duyarlılığın artırılması amacıyla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" denildi.
Aksaray Kayınpederi tarafından vurulan damadın durumu iyiye gidiyor Aksaray’da kayınpederi tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan damadın sağlık durumu iyiye gidiyor. Yer göstermede savcıya olayı anlatan kayınpeder, olay gecesi damadına gitmesi için yalvardığını, öldürmek için ateş etmediğini söyledi. Olay, 18 Eylül gecesi Fatih Mahallesi 4164 Şehit İsmail Dağ Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eşiyle kavga ettikten sonra babası M.A.’nın evine giden Fadimana Ok gece yarısı babasıyla birlikte dışarı çıktı. Bu sırada dışarda araç içinde bekleyen damat R.O. araçtan inerek kayınpederi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine R.O. araçtaki sopayla kayınpederine saldırırken, kayınpeder M.A. da belindeki silahı çekerek damadına ateş ederek yaraladı. Bu sırada Fadimana Ok araya girerek engel olmaya çalışırken babanın elindeki silahın ateş alması sonucu yaralandı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Fadimana Ok burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken damat R.O.’nun olay günü alındığı yoğun bakımdaki tedavisinin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Olay yerinden kaçtıktan sonra polis ekiplerince yakalanan kayınpeder M.A. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cuma günü olay yerine getirilerek tatbikat yaptırıldı. O gece yaşananları anlatan M.A., “Oğlan bana sopayla vurdu. Arabasına kurşun sıktım, uzaklaşsın gitsin diye. Orada istesem onu ön camdan vururdum. Git oğlum, git dedim. Git diye yalvardım. Yalvardım ama gitmedi. Kızım baba yapma dedi o arada silah elimde patladı kızım düştü. Ben de o arada şurada damadın bacaklarına sıktım. Ama ben onu öldürmedim, istesem öldürürdüm. Canlıydı yani. Bu arada benim çocuğum gitmiş” dedi. Kayınpeder M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Denizli’de bu yıl 50 bin tonun üzerinde nar hasadı bekleniyor Türkiye nar üretiminde 5’inci sırada yer alan Denizli’de, bu yıl 2 bin 377 hektar ekili alandan 50 bin tonun üzerinde hasat yapılması bekleniyor. Türkiye nar üretiminde 5’inci sırada yer alan Denizli’de uygun iklim özellikleri sayesinde nar üretim merkezi haline gelen Pamukkale ilçesindeki bahçelerde hasat başladı. Pamukkale ilçesine Irlıganlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen nar hasadına Vali Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Kaymakam Vekili Abdullah Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Alay Komutanı Hıdır Ayçiçek, Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ilçe müdürleri ile teknik personelin yanı sıra muhtar ve çiftçiler katılım sağladı. Üreticilere bereketli bir hasat sezonu dileyen İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar; “Bugün Pamukkale ilçemizde Nar hasadını başlatıyoruz. Denizli için meyvecilik açısından narın önemli bir yeri vardır. 2023 yılında Denizli’de 2 bin 377 hektar alanda 49 bin 381 ton nar üretimi gerçekleşmiştir. Dekara düşen ortalama nar verimi 2 bin 77 kilogramdır. Meyve veren yaştaki ağaç sayısı 1 milyon 337 bin 622 adet, meyve vermeyen yaştaki ağaç sayısı 204 bin 391 adettir. Meyve veren ağaç başına ortalama verim 37 kilogramdır. 2024 yılında 50 bin tonun üzerinde nar rekoltesi beklemekteyiz. İlimizde yapılan nar yetiştiriciliğinde ana çeşit hicaz çeşididir. Hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve kantitesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı bakımından ihracatçı firmaların tercih nedeni olmaktadır. Önceki yıllarda, üretimi yapılan narların yüzde 70-80’i AB ülkeleri başta olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna’ya ihraç edilmiş olup, 2024 üretim sezonunda hasat bugün itibariyle başlamıştır. Hasadımızın ülkemize ve ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi. İlk hasatta üreticileri yalnız bırakmayan Vali Ömer Faruk Coşkun ise üretimin önemine vurgu yaparak; ”Üreticilerimizin gerçekten emeklerine sağlık. Geçen yıllar üretimin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Üreticilerimize her türlü desteğin verilmesi önem arz etmektedir. Bölgemizin tarımsal üretim anlamında ciddi bir potansiyeli var. İnşallah elbirliği ile tarım teşkilatımız, Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu üretim planlaması ve yeni destekleme modeli hayata geçtiğinde daha etkili, verimli bir üretim gerçekleştirmiş olacağız. Bugün başlayan nar hasadının bütün çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, beraberindeki heyet ile nar bahçesine geçerek temsili hasadı gerçekleştirdi. Daha sonrasında nar üreticileri ile birlikte sektörün sorunları ve çözümlerine yönelik istişarede bulunuldu.
Malatya Şarlak: “Yerinde dönüşüm hibe ve kredisi TEFE/TÜFE oranında artırılmalıdır” Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, deprem sonrası Malatya’nın biran önce ayağa kaldırılması adına yerinde dönüşüm projelerinde verilen desteğin artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar karşısında TEFE-TÜFE oranında artırılması gerektiğini söyledi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, geçtiğimiz günlerde Genel Başkanları Orhan Aydın’ın da katılımıyla gerçekleştirdikleri Malatya Şubelerinin 2. Olağan Genel Kurulu ve Şube Açılış Törenlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Genel Başkanımız Orhan Aydın’ın da söylediği üzere ASKON olarak başta Malatya olmak üzere deprem bölgelerinde elimizi taşın altına koyacak ve elimizden geleni yapacağız” dedi. "Projelerde birden fazla çarşı üzerine yoğunlaşılmalıdır” Malatya’nın yeniden inşasında önceliğin mutlaka birden fazla merkez üzerine yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Şarlak, “Ticari hayat bir an önce 21 metrekareden kurtarılmalı ve esnaflarımız yeni iş yerlerine geçmelidir, sürecin uzaması esnafta dirence sebep olacağı unutulmamalıdır. Depremin en fazla yıkıma neden olduğu Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da devletimiz yaraları sarmak için tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Bir yandan insanlarımızın bir an evvel evlerine dönmesi için konutlar inşa edilirken bir yandan da esnaf için işletmeler yapılmakta. Bizler de ASKON olarak 6 Şubat günü itibariyle hem devletimizin hem milletimizin yanında çalışmalarımızı sürdüreceğimizin sözünü verdik” dedi. “Devletimiz kudretli, ekonomisi güçlü ve işleri yapabilmede kabiliyetlidir” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta devletin imkanlarını Malatya için seferber ettiğini dile getirdiğini de hatırlatan Şarlak, "Devletin gücünü bilen ve üzerinde bu gücü taşıyan Valimiz Seddar Yavuz ile şehrin bir an önce ayağa kaldırılması için çalışmaların yapıldığına bizzat şahidiz. ASKON olarak bizler inanıyoruz ki devletimiz ekonomik olarak güçlü, depremin yaralarını sarmaya kudretli ve bu işleri yapmaya kabiliyetlidir. Umut ediyoruz ki rezerv alan için verilen desteğin artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar karşısında 1.5 milyon TL’lik hibe ve kredinin en az yüzde 60 yani TEFE / TÜFE ayarında artırılmasıdır.” şeklinde konuştu. “6. Bölge teşvik destek süresi uzatılmalıdır” Kalifiye eleman eksikliğinin en baştan beri Malatya için önemli bir eksiklik olduğunu da ifade eden Başkan Mustafa Şarlak, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek olan 6. Bölge Teşvik Destek süresinin de son güne bırakılmadan tekrar uzatılması gerektiğini ifade etti. Bu teşviklerin şartlarında Malatya merkezli firma olma veya merkezini Malatya’ya taşıma şartı ile akşamdan sabaha taşınacak yatırımların olmaması gerektiğinin altını çizen Şarlak, "ASKON olarak Türkiye başta olmak üzere 7 Kıtada temaslarımızla bu teşviklerin tanıtımını yaparak başta savunma, teknoloji ve medikal olmak üzere devletimizin ihtiyacı olan nitelikli yatırımların Malatya’mızda yapılması için konunun takipçisi olacağız. Yeniden ayağa kalkma mücadelemizde başta üretim olmak üzere sanayi ve ihracat noktasında destekler verilmelidir” diye konuştu.