SPOR - 25 Şubat 2024 Pazar 17:20

Boluspor - Erzurumspor FK maçının ardından

A
A
A
Boluspor - Erzurumspor FK maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında Boluspor sahasında ağırladığı Erzurumspor FK’yı 1-0’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “Hakemlerin hem saha duruşları hem tavırları gerçekten bugün ayrı bir tebriki hak ediyorlar. Ben önlerini açık gördüm. İnşallah bu şekil devam edip üst liglerde onlar da maç yönetmeye başlarlar. Çok yüksek tempoda bir maç oldu. Boluspor da zaten önemli bir takım. Son haftalarda önemli çıkışı var. İyi hocaları var. Bizim takım da gerçekten son haftalarda, son 6 haftadır gol yemiyorduk. Sanki gol yemeyince 6 haftadır defansif bir takım olarak değerlendirmeye başlamışlardı bizi. Biz bu ligin ön alan baskısını en iyi yapan takımlarından biriyiz. Bugün de özellikle maçın 45 dakikasında ön alan baskısıyla girdiğimiz iki tane çok net gol pozisyonu var, değerlendiremedik. Boluspor’u, Yalçın Hoca’yı tebrik ediyorum. Özellikle kendi oyuncularımı tebrik ediyorum. Ligin başından beri çok önemli inanılmaz özveriyle mücadele ediyorlar. Bugün de aynı şekilde iyi futbol oynadılar” dedi.



Yalçın Koşukavak: "Bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ederiz"


İlk yarı oyunun seyir zevkinin düşük olduğunu ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Öncelikle bütün oyuncularımı ve bize destek veren çağrımıza kulak verip, kulak verip bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ederiz. Bu galibiyet onlara armağan olsun, bizi desteklemeye devam etsinler. Çalışmak bizden takdir Allah’tan. Oyuna gelince de 45 dakika boyunca hem ekran başındaki hem de türündeki olan taraftarlardan özür dileriz. İyi bir seyir zevki açısından bir oyun yoktu sahada. Oynamak isteyen bir Boluspor vardı. Tamamen sürekli topu üçüncü bölgeye vuran ve düşen ikinci topları kazanmaya çalışan bir Erzurumspor. Biz tabii bunu böyle bir oyunla karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk” diye konuştu.



"Hakem arkadaşın çok oyun konsantrasyonu yoktu"


Hakeme yönelik sert eleştirilerde bulunan Koşukavak, “Kazanınca konuşmak lazım. Kaybedince konuşunca olmuyor. Türk futbolu gelişmez başka türlü. Bir oynamak isteyen bir Boluspor tamamen topu üçüncü bölgeye vurup düşen top kazanacak ya Erzurumspor. Orta sahada çok bariz bir faul oyuncumuza yapıldı. Oyuna aktı, devam etti. Unutturuldu. Rakip oyuncu, arkadan aldatmaya yönelik penaltı aradı. İki sarı kartla oyundan atılması gerekiyordu. Bunları neden anlatıyorum? Çünkü hakem arkadaşın çok oyun konsantrasyonu yoktu böyle 1980’de oynanan futbol sürekli topun havada olduğu oyunlarda futbol kuralları artık daha böyle ertelenir ve orada hakemin oyunu yorumlamasına kalır işler. Onları yapamadı hakem arkadaş maalesef. Çok oyunu yönetemedi, idare etti. O yüzden bunları söylemek zorundayım. Ülke futbolunun gelişmesi açısından. Bu kadar ekonomik anlamda yatırım yapılan bir futbol var bu ülkede. Üretemezsek oynayamazsak, ilk yarı herhalde bir file taksak sahaya, ayak tenisi oynasak yeri vardı. Sürekli top havadaydı, bir de topun oyunda kalması süresi herhalde hakemin sakatlığıyla beraber topun önünde kaldığı süre. Bu maçta bu top kaç dakika sahada kaldı? Bir tahminde bulunursam 15 dakika falandır. Bu çok acı bir şey. Bir tarafta oynamaya çalışan bir takımı biz bedavadan bize faul veya bir şey çalsın istemiyoruz. Ama bir takım oynamaya çalışıyor. Diğer takımı tamamen oynatmamaya çalışıyor. Burada kimden yana dikkatli davranmamız lazım, yorum yapmamız lazım. Böyle genç hakem arkadaşların biraz daha oyuna iyi yorumlar getirmesi, akıl getirmesi gerekiyor. Maalesef bugün göremedik. İnşallah ilerleyen zamanda gelişeceğiz. Umudumuz var” ifadelerini kullandı.



"Çok yüksek motivasyonu vardı rakibin"


Erzurumspor FK’nın motivasyonun yüksek olduğunu söyleyen Koşukavak son olarak, “İkinci yarıya da gelince, onların bu kadar topu havaya kaldırıp bize hücum etme planlarını bir orta saha fazla yaparak biraz da takımımı genişleterek alanlar oluşturmaya başladım. Yerden oyunlar oynamaya başladık. Çok yüksek motivasyonu vardı rakibin. Aşırı motivasyonu vardı. 5 sakatlık verdi Erzurumspor. Tebrik etmek lazım. Çok yüksek konsantrasyon motivasyonları vardı. Boluspor’a hayırlı olsun. Erzurumspor’a da başarı dilerim” dedi.



Boluspor - Erzurumspor FK maçının ardından

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde İstanbul’da dil sempozyumu gerçekleştirilecek Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde sürdürülen 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL) İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kastamonu Üniversitesi eş güdümünde sürdürülen ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen Language Tree Projesi çerçevesinde düzenlenecek 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL 2024), 21-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Proje ortaklarından YADOT Eğitim Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sempozyumun, Türkçe’nin miras dil ve yabancı dil olarak öğretimi alanında akademisyenleri, öğretmenleri, bağımsız araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirmesi hedefleniyor. ISOHTEL 2024, miras dil olarak Türkçe öğretimi ve yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanlarında yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojik gelişmeler üzerine odaklanıyor. Sempozyumda, dil öğretiminde kullanılan yeni teknolojiler, yapay zeka uygulamaları ve görev tabanlı öğretim yaklaşımları gibi birçok önemli konu ele alınacak. Etkinlik, aynı zamanda göçmenlerin dil ihtiyaçları ve çok dillilik, çok kültürlülük gibi sosyolinguistik konulara da yer verilecek. Language Tree Projesi’nin odak gruplarından olan Avrupa’daki Türk gençlerinin dil amaçları ve Türkiye’deki genç göçmenlerin dil amaçlarına yönelik bildirilere öncelik veriliyor. Sempozyum, hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilerek farklı coğrafyalardan katılımcıların etkinliğe kolaylıkla erişmesi ve sempozyumun sunduğu zengin içerikten faydalanabilmesi sağlanacak. Sempozyumda sunum dili Türkçe ve İngilizce olup, katılımcılar bildirilerini her iki dilde de sunabilecek. Özet kabul süreci 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve sempozyum 1 Eylül tarihinde ilan edilecek.
Kayseri Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi’nden Başkan Büyükkılıç’a "teşekkür" plaketi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a spor ve sporcuya yaptığı hizmet ve gösterdiği desteklerden dolayı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de sporun ve sporcunun dostu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporcuların her zaman yanında yer almaya devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetimini başkanlık toplantı salonunda konuk etti. Sıcak ve samimi geçen ziyarette Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Kayseri’deki spora ve sporcuya vermiş olduğu destekler ve hizmetler dolayısıyla teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu. Ziyaretten ve takdim edilmiş olan plaketten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, Avrupa Spor Şehri ünvanını elde eden, spor ve sporcunun dostu Kayseri’de, sporun ve birliğin, beraberliğin bereketini yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri ve spora vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ise Başkan Büyükkılıç’a, spor ve sporcuya gerek her yıl yaptığı malzeme yardımı ve gerekse kentteki spor altyapısının güçlendirilmesi noktasındaki proje, hizmet ve destekleri dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, kendisini tebrik ettiler. Ziyarette plaket takdiminde bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Büyükkılıç ile günün anısına toplu fotoğraf çekindi.
Bursa Yıldırım’da riskli binalar yıkılıyor Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Mahallesi 14. Yeşil Sokak’ta bulunan 19 daireden oluşan binayı, risk taşıdığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmasına başladı. Yıldırım Belediyesi, bir taraftan ilçenin bahtını değiştirecek kentsel dönüşüm hamlelerini planlarken diğer taraftan da riskli durumdaki binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 6 Şubat asrın felaketinden sonra belediye teknik ekipleri ile birlikte yapıların deprem risk durumları tespiti için çalışmalara başlayan Yıldırım Belediyesi, sahada gerçekleştirilen çalışmalar sırasında 14. Yeşil Sokak’ta bulunan yapıda kolon kesildiği yönünde gelen şikâyet üzerine belediye ekiplerince zemin ve asma katta taşıyıcı sistemde bazı kolonların ve kirişlerin yerinde bulunmadığı ve risk teşkil ettiği tespit edildi. Yapı malikleri herhangi bir başvuruda bulunmadığından 6306 sayılı ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi’ hakkındaki kanun hükümlerince riskli durumdaki yapının yıkımına başlanıldı. Kentsel dönüşümün bir tercihten ziyade zorunluluk olarak değerlendirilmesi gerçeğini hatırlatan Başkan Yılmaz, özellikle Bursa gibi deprem kuşağında yer alan şehirler için kentsel dönüşümün hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bursa gibi sanayinin de etkisi ile hızlı ve plansız büyüyen kentleri günümüz şehircilik anlayışından uzak olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu yapılaşma her şeyden önce insan hayatını riske atıyor. Bizim ihtiyacımız olan eski binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak değil. Değişen hayat şartları ve artan yaşam standartları ile birlikte insanlarımızın ihtiyaçları, beklentileri de değişti. Bu durumu sağlayarak insanlarımıza güvenli konutlardan oluşan sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları oluşturmak için Yıldırım’ın farklı noktalarında eş zamanlı özgün kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz. Kentsel dönüşümü planlarken, yeşil alanların, sosyal donatı alanların, geniş ulaşım arterlerinin sadece bugünün değil yarınların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılması elzem hale geldi. Biz binaları değil yaşamı dönüştürüyoruz” dedi.