ÇEVRE - 20 Nisan 2024 Cumartesi 16:30

Bolu’da Nisan ayında lapa lapa kar yağışı

A
A
A

Bolu’da öğle saatlerinde şehir merkezinde etkili olan yağmur yağışı, yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde etkisini gösterdi.

Bolu’da sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar yağmur yağışı etkili oldu. Kent genelinde etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde etkisini gösterdi. Bolu’nun en yüksek dağlarından Köroğlu Dağları’nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu. Kartalkaya Kayak Merkezi ve Aladağlar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Kısa sürede etkisini yitiren kar yağışı nedeniyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Uludağ'da da kar sürprizi

Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ'da, Nisan ayında hava sıcaklarının düşmesiyle kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının eksi 1 ile 9 derece arasında olarak ölçülen Uludağ'da, kar yağışının gün boyunca devam etmesi tahmin ediliyor.

Bolu’da Nisan ayında lapa lapa kar yağışıEnes Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da ilk hac kafilesi, Harem Otogarı’ndan kutsal topraklara uğurlandı 2024 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi, Üsküdar Harem otogarından yakınları tarafından dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Üsküdar Harem’de düzenlenen ’Surre Alaylarından Günümüze, Üsküdar Harem’den Harem-i Şerife’ programıyla hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu başladı. 360 Hacı adayı Harem’den otobüslere binerek kutsal topraklara gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket etti. Uğurlama törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yanı sıra Üsküdar Eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftü Yardımcısı, İstanbul İlçe Müftüleri, hacı adayları ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan tören, katılımcıların kürsü konuşması ile devam etti. Yapılan konuşmaların ardından hacı adayları otobüslere binerek kutsal topraklara doğru dualarla yola çıktı. Hacı adaylarını uğurlama törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ömrümüzde yaşadığımız en büyük heyecanlardan birisini şu an hep birlikte yaşıyoruz. Hacca gitmek, Kabe’ye, Ravza’ya yüz sürmek, orada secde etmek, tavaf yapmak, hele ki Arafat’ta vakfeye durmak, orada günahlarımızdan af dilemek. Bir mümin için hayatının en önemli anlarından birisidir. İşte sizler bu güzel ibadeti yapmak için, hac ibadetini yapmak için bugün yola çıkıyorsunuz. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Buradan yola çıktığınız andan itibaren, kalbinizde, gönlünüzde Allah aşkı daha da artacak. Rasulullah(sallallâhu aleyhi ve sellem) aşkı daha da artacak. Kabe-i Muazzama aşkı, Ravza aşkı, Arafat’a bir an önce varayım, vakfeye durayım, tövbe istiğfar edeyim, ibadetlerimden daha çok lezzet alayım, işte bütün bunların niyetiyle bugün yola çıkıyorsunuz. İnşallah döndükten sonra ömrünüzün sonuna kadar o heyecanla İslam’ı yaşamaya devam edeceksiniz" diye konuştu.
Adana Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı: "İlçemize bahar geldi" Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ilçeye bahar geldiğini söyleyerek, "Bunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ında büyük bir desteği var" dedi. Demirçalı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ağırladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkan Demirçalı’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarılar diledi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde halkın büyük sevgisini kazanarak göreve başlayan Demirçalı, Karalar’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Geleceğe dönük ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Demirçalı, Başkan Karalar ile Yüreğir’e güzel hizmetler kazandıracaklarını ve hizmet odaklı çalışacaklarını dile getirerek; “İlçemize bahar geldi. Sizin de çok büyük emekleriniz var. Bugüne kadar desteğinizi bizden hiç esirgemediniz. Yüreğir halkı ve kendi adıma şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte daha yaşanabilir bir Yüreğir daha güzel bir Adana için tüm gayretimizle çalışacağız. Şehrimiz için birlikte çalışmaya, Adana Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle, tüm gücümüzle halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Belediyemize, Yüreğir’e hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi. Yüreğir’in Adana’nın ikinci büyük ilçesi olduğunu belirten Karalar ise Demirçalı ile işbirliği içerisinde çalışarak Yüreğir’e çok daha güzel hizmetler sunacaklarını kaydetti. Başkan Demirçalı’yı tebrik eden Başkan Karalar; “Size ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Yüreğir Belediyesi’ne her türlü desteği vereceğimizi, her zaman yanında olacağımızı Yüreğir halkının bilmesini isteriz. Şundan emin olabilirsiniz, yapacağımız işbirliği ile bütün zorluklar çok daha rahat aşılacak. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. Bu anlamda, moralinizi ve enerjinizi yüksek tutun. Ben, belediyemle ve ekip arkadaşlarımla beraber her zaman yanı başınızda olacağım. Yüreğir halkı çok daha güzel hizmetler alacak.” diye konuştu. Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ve karşılıklı hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu.
Bursa Kadınlar, Gürsu’da bir araya geldi Gürsu Belediyesi, kadınların hayata katılımı konusunda yaptığı örnek çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Toplumsal kalkınmada kadınların rolünü ve potansiyelini vurgulamak, kadınların güçlendirilmesi için gerekli adımları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla hazırlanan “Güçlü Kadın Güçlü Toplum Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştay’a, Bursa ve Gürsu’daki kamu kurumları yetkilileri, sanayi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, akademisyenler, kadın girişimciler ve çalışanlar katıldı. Kadınların sosyo-ekonomik durumu, yeni teknolojilerin ve iş modellerinin kadınların sosyo ekonomik yaşamlarına etkileri, kadınların girişimciliği ve işgücüne katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi, eğitim ve farkındalık çalışmaları, politika ve yasal düzenlemeler, kurumlar arası iş birliği modelleri gibi konu başlıklarında düzenlenen Çalıştay’a yoğun bir ilgi vardı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşegül Coşkun, “Mahalle bazlı yerel kadın liderleri yetiştireceğiz. Hepsi birbirinden değerli ve ilgi çekici eğitim ve atölye çalışmalarımız olacak. Kadın ve gençlere yönelik temel yaşam becerileri, mesleki beceri ve girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Yetenekli Kadın markamız altında çok farklı süreçler öngörmekteyiz” dedi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bu Çalıştay’ın sonunda ortaya çıkacak önerileri değerlendirip ona göre adımlar atmayı planlıyoruz. Süreci bölgemizdeki tüm aktörlerimizle birlikte planlamak ve yönetmek istiyoruz. Paydaşlarımızla birlikte çalışarak kadınlarımızın yaşadığı sorunları anlamak ve çözüm üretmek noktasında ülkemize örnek olacak bir platform kurmayı hedefliyoruz. Yetenekli Kadın markamız altında ilerleyecek süreçlerde web ve mobil uygulamalar da kullanacağız” diye konuştu. Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş’ın yönettiği ’Kadının Ekonomik Hayata Katılımı’ panelinde BEBKA adına Elif Boz Ulutaş ve TKDK adına Bilal Tunç konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Nimet Korkmaz’ın yönettiği ikinci oturumun konusu ise, ’Kadınların Sosyal Hayata Katılımı’ oldu. Panelde Gürsu Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sümeyye Işık, BUMKAD Kurucu Başkanı Ülfet Öztürk, Epsa A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ile Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Aslı Saka konuşmacı olarak yer aldı.
Kayseri Öğretmenler 2 gün iş bırakacak Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Kayseri Şube Başkanı Ömer Abacı, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde görev yapan okul müdürünün eski öğrencisi tarafından silahla vurularak, öldürülmesiyle ilgili olarak 2 gün işi bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Eğitim Gücü Sen Kayseri Şubesi, İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın Irak asıllı öğrenci tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan açıklamada; öğrencisi tarafından öldürülen İbrahim Oktugan’ın ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı dileyen Eğitim Gücü Sen Kayseri Şube Başkanı Ömer Abacı, “Bugün burada, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak bir araya gelmemizin sebebi, eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için sesimizi duyurmaktır. İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz Sayın İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor. Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz” şeklinde konuştu. 2 gün işi bırakacaklar Eğitim Gücü Sen olarak, yaşanan olay sebebiyle 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını söyleyen Abacı, “Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler. Eğitim Gücü Sen olarak 9-10 Mayıs 2024 tarihinde 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarına sahip çıkma ve sesimizi duyurma adına bir adımdır. Bu basın açıklamasıyla, ‘Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlar atılmadan, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz. "Yarın da sen olabilirsin, öğretmenim" diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayı hak etmiyoruz. Eğitim Gücü Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının güvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelede tüm eğitim çalışanlarını yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.