GÜNDEM - 18 Aralık 2024 Çarşamba 09:07

Üniversiteli gençlerin elleriyle gönüller buluşuyor

A
A
A
Üniversiteli gençlerin elleriyle gönüller buluşuyor

Bitlis’te devlet yurtlarında kalan gönüllü üniversite öğrencileri daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtıyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4 yıl önce hayata geçirilen “Komşum projesi’ ile yurtlardaki yemekhanelerde çıkan yemeklerin israf olmaması ve öğrencilerin yardımlaşma duygusunun pekiştirilmesi amaçlandı. Bitlis’te 560 gönüllü öğrencinin destek verdiği komşum projesi ile ihtiyaç sahibi aileler her gün sıcak yemekle buluşuyor. Öğrencilerin her gün yemekhaneden aldıkları yemekler ihtiyaç sahibi ailelere yine öğrenciler tarafından ulaştırılıyor.


Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Kurumları Yöneticiliği 2’nci sınıf öğrencisi Selcan Çınar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan projenin bugün de devam ettiğini belirterek, “Komşum projesi 2019’dan bugüne kadar süregelen bir projedir. Biri erkek öğrenci yurdu 4 öğrenci yurdundaki 560 gönüllü öğrenci ile yürütülen proje kapsamında daha önceden belirlenen ailelere sıcak yemek dağıtıyoruz. Kendi ellerimizle doldurup paketlediğimiz yemeklerimizi önceden belirlenen ailelerimize götürerek teslim ediyoruz. Kem kendimiz mutlu oluyoruz, hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizi mutlu ediyoruz. Bu şekilde ilerleyen yaşımızda bizlerin de ihtiyaç duyduğu bu tür durumlarda bizlere de el uzatacak birilerinin olduğunu biliyoruz” dedi.



Üniversiteli gençlerin elleriyle gönüller buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Minikler, pazarcılara taş çıkarttı: “Gel vatandaş gel, param olsa da ben alsam” Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Anaokulu Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde ‘Manavgat Anaokulu Bahçe Pazarı’ adı altında Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen panayır semt pazarını aratmadı. Tezgahlarda satılan ürünleri temin eden ve alıcı olarak da etkinliğe katılan aileler, “Gel vatandaş gel mor lahanaya gel, Param olsa da ben alsam, sadece 50 TL” diye satış yapan çocuklarıyla gurur duydu. Manavgat Anaokulu Bahçesi; kurulan tezgahlar, tezgahlardaki sebze-meyveler ve ellerinde ürünlerin fiyatının yazılı olduğu etiketlerle satış yapmaya çalışan minik öğrencilerle tam anlamıyla bir semt pazarına dönüştü. ‘Manavgat Anaokulu Bahçe Pazarı’ adı altında Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen panayırda satış yapan öğrencilere Okul Aile Birliği Başkan ve yönetimi ile bazı öğretmenler de eşlik ederken, çocuklarının sattığı ürünleri temin eden veliler, arkadaşlarıyla birlikte etkinliğe katılarak alışveriş yaptılar. Minik öğrenciler pazarcılara taş çıkarttı Ellerinde ürünlerin fiyatlarının yazılı olduğu etiketleri taşıyan öğrenciler, vatandaşları ürün almaları için tezgahlarına davet ederken yılların pazarcılarına taş çıkarttılar. Elindeki etikette 50 TL ibaresi bulunan küçük kız “Gel vatandaş gel Mor Lahanaya gel. Sadece 50 TL. Param olsa da ben de alsam” sözleri, herkesin dikkatini çekti.
Kırklareli İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar aylardır alarm veriyor İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın doluluk oranı düştü. Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kazandere Barajı’ndaki doluluk oranı mart ayında yüzde 70 seviyelerine yükselirken son verilere göre yüzde 10,49’a geriledi. Aynı dönemde Papuçdere’deki su seviyesi ise yüzde 77,04’ten yüzde 7,34’e düştü. İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajda kuraklığa bağlı düşüş yaşanıyor. Mart ayında 10 barajın ortalama su oranı yüzde 81 olarak ölçülürken, son verilere göre bu oran yüzde 30,87’e geriledi. Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan ve İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajlarının doluluk oranlarında da ciddi düşüş yaşanıyor. Mart ayında Kazandere Barajı yüzde 70 seviyesinde iken, son verilere göre su seviyesi yüzde 10,49’a, Papuçdere’de ise yüzde 77,04’ten yüzde 7,34’e geriledi. İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın doluluk oranları; Ömerli Barajı’nda 91,05’den 35,07’ye, Papuçdere Barajı’nda 77,04’ten yüzde 7,34’e, Sazlıdere Barajı’nda yüzde 60,37’den yüzde 35,18’e, Büyükçekmece Barajı’nda yüzde 76,97’den yüzde 30,61’e, Alibey Barajı’nda yüzde 70,01’den yüzde 17,29’a, Terkos Barajı’nda yüzde 84,88’den yüzde 34,08’e, Kazandere Barajı’nda yüzde 77,67’den yüzde 10,49’a, Elmalı Barajı’nda yüzde 91,79’dan yüzde 71,67’ye, Darlık Barajı’nda yüzde 88,96’dan yüzde 30,74’e, Istranca Barajı’nda yüzde 51,81’den yüzde 25,76’ya geriledi.