ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 19:54

Bingöl’deki orman yangını büyümeden söndürüldü

A
A
A
Bingöl’deki orman yangını büyümeden söndürüldü

Bingöl’de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.


Alınan bilgilere göre, Ilıcalar beldesine bağlı Yenibaşlar köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden köy sakinleri, durumu Orman İşletme İl Müdürlüğü ve Ilıcalar İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye 1 arazöz, 1 ilk müdahale aracı, itfaiye aracı ve 10 personel sevk edildi. Ormanlık alandaki yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.



Bingöl’deki orman yangını büyümeden söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Şahinler Camisi, tavan ve duvar süslemeleri ile dikkatleri çekiyor Burhaniye ilçesinde, tavanı ve duvarları doğa, bitki ve meyve figürleriyle süslenmiş camide, ziyaretçi eksik olmuyor. Çeşitli il ve ilçelerden gelen vatandaşlar caminin ilginç yapısına hayran kalıyor. İlçeye bağlı kırsal Şahinler Mahallesi’nde 1900’lü yılların başlarından itibaren ibadete açık olan cami, duvar ve tavan süslemelerinin farklı olmasıyla dikkati çekiyor. Harcında köy yumurtası, süslemelerinde kök boyası kullanılan Şahinler Camisi’nin yapımında Rum ustalar ve Bulgar işçilerin çalıştığı biliniyor. 1891-1902 yıllarında inşa edilen caminin duvarları ve tavanında, eski hat örnekleri yerine mahallenin mezarlığı, yapıldığı dönemlere ait Rezelli Değirmeni, manzara, çiçek, üzüm, incir ve kavun gibi doğa ve meyve figürleri bulunuyor. Özellikle tavanındaki bölgeye özgü zeytin ve yaprak süslemeleri dikkati çeken düz ahşap bir çatıyla örtülü ibadethane, içinde gizle kubbeleri de barındırıyor. Caminin çok güzel olduğunu kaydeden emekli öğretmen Celal Beyazıt, “Bugün enteresan bir camimizle karşılaştık. Gerçekten çok güzel bir cami yapılmış. Aşağı yukarı 150 senelik bir cami. İçerisine klasik Osmanlı tipi değil çevredeki bitki figürleri ve desenler yerleştirilmiş. Ama, caminin büyük bir tamire ihtiyacı var. Pencereler kapılar bayağı eskimiş. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Böyle bir eser bir daha ya yapılır ya yapılmaz” dedi. İsmail Çokgider de, “Şahinler Camisi’nin 1890’lı yıllarda Rum ustalar tarafından yapıldığı söyleniyor. Mimari yapısı bakımından çok değişik bir cami. Bu bölgede ben böyle hiç cami görmedim. Duyumuma göre, ustanın bu camiyi yaparken içerideki figürleri köylülerden yumurta toplayarak yaptığı söyleniyor. Buraya dışarıdan da görmeye gelen turistler oluyor. Tarihi bir camimizdir. Bunu yaşatmalıyız” diye konuştu. Köylülerden İsmail Çancı ise, “Şahinler Köyü Camimiz çocukluğumuzdan beri gelip gidenin çok olduğu bir cami. İslam kültüründe değişik bir yeri olduğu söyleniyor. Figürler var ama tabi biraz yıllar geçtikçe yıpranmış. Tadilat yapılmasını talep ediyoruz. Buraya gelen de çok ibadet etmek için. Cuma günü saflarda yer bulunmuyor. Yetkililerden talebimiz bir an önce buraya biraz daha ihtimam göstermeleri” dedi.
Bingöl Bingöl’de 1 ayda 72 firari şahıs yakalandı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 72 firarinin yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, 3-20 Haziran tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aranan şahıslara yönelik düzenledikleri operasyon verilerini paylaştı. Vali Usta, paylaşımında şu bilgilere yer verdi: “Bingöl’de 03-30 Haziran tarihleri arasında ‘Aranan Şahıslara Yönelik’ düzenlenen operasyonlarda haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle arama kaydı bulunan 29, ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 43 toplamda 72 firari yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. 0-5 yıldır aranmakta olan 22 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 6 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 1 şahıs Emniyetimiz ve Jandarmamızın operasyonlarıyla yakalandı. Kasten öldürmeden 1 şahıs, kasten yaralamadan 3 şahıs, hırsızlıktan 5 şahıs, cinsel suçlardan 3 şahıs, KOM suçlarından 4 şahıs, narkotik suçlarından 2 şahıs, diğer suçlardan 11 şahıs olmak toplam 29 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandı.”