GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 11:42

Bingöl’de 2 vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değişti

A
A
A
Bingöl’de 2 vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değişti

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile birlikte Bingöl’de 2 vali yardımcısı ve 2 kaymakamın görev yerleri değişti.


Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 302 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Bu çerçevede Yayladere Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Çanakkale Yenice Kaymakamı olarak, Yedisu Kaymakamı Furkan Başar ise Batman Sason Kaymakamı olarak atandı.


Yine Bingöl Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, Gümüşhane Vali Yardımcısı olarak, diğer bir Vali Yardımcısı Engin Tok ise Çorum Alaca Kaymakamı olarak atandı. Bingöl Vali Yardımcılığına Erzurum Olur Kaymakamı Fahri Onay ve Erzurum Otlu Kaymakamı İbrahim Gökmen atandı.


Eskişehir Alpu Kaymakamı Metin Baskın, Yedisu Kaymakamı olarak, Çorum Uğurludağ Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı ise Yayladere Kaymakamlığına atandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer Belediyesi kırsal mahallelerde halkla buluşuyor Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşın ayağına giderek, ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunuyor. ‘Sağlıklı Yaşlanıyoruz’, ‘Kadınların Derdi Ne?’ ve ‘Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri’ ile yaz boyunca sağlıktan sosyal alana kadar bütün mahalleliye hitap eden etkinlikler yapılıyor. Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik yaz dönemi boyunca sürecek geniş kapsamlı çalışmasını başlattı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda ‘Sağlıklı Yaşlanıyoruz’, ‘Kadınların Derdi Ne?’ ve ‘Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri’ gibi farklı yaş ve cinsiyetteki vatandaşlara yönelik özel programlar gerçekleştiriyor. Yaz boyunca 31 mahallede yapılacak programlar, her gün farklı bir mahallede hayata geçecek. İlki Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yapılan çalışma, Güngören Mahallesi ile devam etti. Ortak belirlenen alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara yönelik etkinlikler düzenlendi. ‘Sağlıklı Yaşlanıyoruz’ projesi kapsamında sağlık çalışanları, vatandaşların kan şekeri ile tansiyon ölçümünü yaptı. Yoğun ilgi gösterilen programda diyetisyenler de vücut kitle indeksi ölçümü gerçekleştirip, sağlıklı beslenme tavsiyeleri verdi. Nilüfer Belediyesi’nin sağlık uzmanları ilaç kullanımı ve hasta nakil hizmeti ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Eşitlik Birimi çalışanları ise ‘Kadının Derdi Ne?’ projesi kapsamında mahallede yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Kadınların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları tartışmaya açtıkları interaktif buluşmada sorunları ve ihtiyaçları konuşuldu. Programda kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği, ebeveyn ve çocuk ilişkileri gibi konular da ele alındı. Kadın Çocuk Akademileri Birimi çalışanları da ‘Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri’ kapsamında çocuklarla eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. ‘Tanışma ve Isınma Oyunları’, ‘Çocuk Hakları Atölyesi’, ‘Akıl ve Zeka Kutu Oyunları’, ‘Şapka Yapımı Atölyesi’, ‘Bez Çanta Baskı Atölyesi’, ‘Parkur Oyunları’, ‘Eğlenceli Oyunlar’, ‘Sanat Atölyeleri’, ‘İngilizce Eğitsel Atölyeler’, ‘Pinpon Topu Atma Oyunu’, ‘Bil Bakalım’, ‘Hisset Çiz’, ‘Halka Kapmaca’ ve ‘Sihirbaz Gösterisi’ gibi her yaş grubuna hitap eden keyifli ve eğitsel faaliyetler düzenlendi. Vatandaşların memnuniyet duyduğu hizmetler, başta kırsal bölgeler olmak üzere Nilüfer’in toplam 31 mahallesinde gerçekleştirilecek.
Kayseri Ev sahipleri TÜFE’ye takıldı Avukat Mücahit Küçük, konut kiralarında 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılan yüzde 25 sınırının ardından ev sahiplerinin TÜFE oranını geçmeyecek şekilde zam yapabileceklerini söyleyerek, “Genel hükümler gereği konut kirası artış oranı TÜFE’deki 12 aylık değişim oranı olacak” dedi. Yapılan değişikliğin Temmuz öncesinde yapılan sözleşmeleri etkilemeyeceğini söyleyen Avukat Mücahit Küçük, “Bakanlık bir kanunla 1 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarındaki artışa yüzde 25 sınır koymuştu. Bu tarihten sonra artık genel hükümlere göre artışlar yapılmaya başlanacak. Genel hükümlerde de artış oranı TÜFE’deki 12 aylık değişim oranında olacak. 1 Temmuz 2024’ten sonra ev sahiplerinin doğrudan kiraya bu oranda zam yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Çünkü artışlar kira döneminde yapılıyor. Mesela kira dönemi Haziran ayında bitti ve yüzde 25 zamla 7. ayın kirasını ödendi diyelim. Ertesi yıl yani 2025’in Haziran ayına kadar yüzde 25 kirasını öderse bu saatten sonra ev sahibine karşı herhangi bir sorumluluğu olmayacak. Fakat Eylül ayında kira dönemi doluyor ve yüzde 25 sınırı kalktığı için bundan sonrasında aralarında başka bir sözleşme yoksa mesela ÜFE-TÜFE bölü 2 ya da başka harici bir oran belirlemişlerse ve o oran değişim oranından fazla ise değişim oranı kadar ev sahipleri zam yapabilir. Fakat kararlaştıkları oran altındaysa yani yüzde 20-30 gibi bir oran varsa o oran geçerli olarak kiralarında artış yapmaları gerekmektedir” dedi. Küçük, ev sahiplerinin kafalarına göre zam yapamayacağını söyleyerek, “Ev sahipleri genellikle kafalarına göre zam yapamazlar. Burada da hakimden müdahale isteyerek sözleşmenin güncel oranlara göre yeniden kira bedelinin belirlenmesinin istenmesi gerekiyor. Bunun öncesinde de zaten arabuluculuk süreci zorunlu. 2023 Eylül ayından beri kira anlaşmazlıklarına arabuluculuk getirilmişti mahkemelerin iş yükünü azaltmak amacıyla. Bundan dolayı da hukuki haklarını kullanırken biraz da empati yapmaları gerekiyor hem ev sahiplerinin hem de kiracıların makul bir oranda anlaşmaları her ikisi için de daha faydalı olacaktır. Bizim borçlar kanunumuz genelde kiracıyı koruyan bir kanundur hükümlerde genellikle. Konut kiralarında kafasına göre zam yapılma durumu hiçbir zaman olmadı. Zaten öncesinde de yüzde 25 sadece bir sınırdı ve zaten üst sınırı vardı. Yüzde 25 sadece rakamsal olarak getirilen bir sınırdı” ifadelerini kullandı.