ASAYİŞ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 16:47

İstinat duvarı arasına sıkışan kedi 2 saatlik çalışmayla kurtarıldı

A
A
A
İstinat duvarı arasına sıkışan kedi 2 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde gelen ihbar üzerine bir istinat duvarı arasına sıkışan kediyi, yaklaşık 2 saatlik uğraşın sonunda kurtardı.


Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokak üzerinde istinat duvarı arasına sıkışan kedi, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini seferber etti. Dün gece ece 23.30 sularında gerçekleştirilen kurtarma çalışmasında ekipler, büyük uğraşın sonunda kediyi, sıkıştığı yerden çıkardı. Mahalle ve hane sakinleri de ekipman yanı sıra ellerini kullanarak toprak ve taşlar arasına sıkışan kediyi kurtaran İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, yoğun uğraşı dolayısıyla teşekkür etti.


Kedi ardından bir yaralanma olayı olmasından dolayı doğaya salındı.



İstinat duvarı arasına sıkışan kedi 2 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALKÜ’de “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” sona erdi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” bitti. Festival kapsamında dereceye giren isimler belli oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) gerçekleştirilen ilk piyano festivali sona erdi. 2 gün süren ve birbirinden değerli bestelerin çalındığı festival, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’in destekleriyle ile 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde, ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışma; 18 Mayıs Cumartesi günü ALKÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zhanna Aktürk’ün yönettiği ve Doç. Dr. Ahmet Mutlu Terzioğlu’nun bağlamasıyla katıldığı, Mandolin Topluluğu’nun konseriyle başladı. 19 Mayıs Pazar günü devam eden festivalde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama programı gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü piyanistlerden Hande Dalkılıç, Ferid Adıgüzelzade ve Nazile Adıgüzelzade’nin yanı sıra ALKÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cem Şaktanlı ve Doç. Dr. Eren Lehimler’in jüri üyesi olduğu yarışmada 40 piyanist eserlerini başarıyla seslendirdi. Etkinliğe Alanya, Antalya, İstanbul, Eskişehir, Mardin, Mersin, Adana ve Azerbaycan’dan toplam 75 piyanist katıldı. Piyano yarışması ve festivalinde dereceye giren isimler belli oldu “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” kapsamında birbirinden yetenekli piyanistler yeteneklerini sergileyerek, jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren isimler jüri üyeleri tarafından belirlendi. A Kategorisi 6-8 Yaş Birinci Yok İkinci Ayaulym Zhaxylykova Üçüncü Melisa Aktürk B Kategorisi 9-11 Yaş Birinci Erva Aktaş İkinci Vladimir Mironov Üçüncü Asya Kalaycı/ İrem Çatalpınar C Kategorisi 12-14 Yaş Birinci Elif Beste Aydın İkinci Rüzgar Deniz Bilen/ Miraç Toprak Akyüz Üçüncü Hüseyin Gültekin “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nde “Türk Bestecisi Teşvik Ödülünü ise Deniz Girginol aldı. Dereceye giren isimlere, jüri üyeleri ve protokol tarafından başarı belgeleri verildi. Yarışma, dereceye giren isimlerin konseri ile son buldu. Yarışmadan elde edilen gelir ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremden etkilenen şehirlerdeki bilim sanat merkezlerine piyano bağışlanacak.
Denizli 19 Mayıs coşkusu Pamukkale’yi de sardı Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği şenlikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolu dolu geçti. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği şenliklere katılanlara teşekkür ederek, “Pamukkale’miz dahil ülkemizin dört bir yanı, siz Atatürk gençliği ile aydınlanacak” dedi. Pamukkale Belediyesinin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı şenliklerine gençler yoğun ilgi gösterdi. Amfipark’ta gerçekleşen etkinlikler kapsamında yapılan spor yarışmalarında gençler hem eğlendi hem de ödül kazandı. Gençlere yönelik Barfiks, Dart, 3’lük, Powerlifting Deadlift ve Şut yarışmaları düzenlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un ev sahipliğinde gerçekleşen yarışma etkinliklerde, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Çizmecioğlu başta olmak üzere CHP Pamukkale Belediye Meclis üyeleri gençleri yalnız bırakmadı. Her kategorideki birincilerine balon turu, ikinci ve üçüncülere de çeşitli hediyelerin verildiği yarışmalara gençler yoğun ilgi gösterirken, Kafadenk, Melodram, Doğukan Hazar Yerlikaya konserleri ve Dj Performansıyla da doyasıya eğlendiler. Akvadi Sahası’nda düzenlenen 19 Mayıs Kadınlar Arası Futbol Turnuvası’nda da heyecan yaşandı. 2007-2011 doğumlu genç kızların yer aldığı 6 takımın 2 grupta verdiği mücadeleler sonunda Horozkentspor’u 8-0 yenen Sultanlarspor şampiyonluğa ulaştı. Turnuvanın ikincisi Horokentspor olurken, üçüncülük maçında Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen Gökpınar Atletikspor takımı üçüncü oldu. Turnuvada ilk 4’e giren takımlara kupaları düzenlenen törenle verildi. “Gençlerimiz emanet aldıkları Cumhuriyet’i de daha güzel yerlere taşıyacaklar” Gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Pamukkale Belediyesi olarak, çeşitli etkinlikler düzenledik. Aktepe Mahallemiz de bulunan Akvadi Stadı’nda kadınlar arası futbol turnuvası düzenledik. Çok güzel bir turnuva gerçekleşti. İnanıyorum ki gelecekte bu genç kızlarımız, daha güzel yerlere gelecekler ve gençlerimiz emanet aldıkları Cumhuriyet’i de daha güzel yerlere taşıyacaklar. Pamukkale Belediyesi olarak ayrıca, Amfipark’ta da gençlerimizle bir arada olduğumuz etkinlikler düzenledik. Gençlerimizle 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadık. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Gençler de bize emanet. Bu düşüncelerle, Pamukkale Belediyesi olarak her daim gençlerimizin eğitimden, kültüre, spordan, sanata her alanda gelişmesi ülkemizin geleceğine ışık tutmaları için var gücümüzle çalışacağız. İnanıyorum ki, Pamukkale’miz dahil ülkemizin dört bir yanı, Atatürk gençliği ile aydınlanacak. Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Nice 19 Mayıs’lara” dedi.