GÜNDEM - 21 Aralık 2024 Cumartesi 11:47

Bilecik’te ‘Bağımlılık ve Depresyon’ semineri

A
A
A
Bilecik’te ‘Bağımlılık ve Depresyon’ semineri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen seminerde, Uzm. Dr. Fulya Özbolat, ‘Bağımlılık ve Depresyon’ başlıklı sunumuyla öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.


Uzm. Dr. Fulya Özbolat, sunumunda bağımlılık kavramını detaylı bir şekilde ele alarak bağımlılığın temelleri, bağımlılıkta tolerans ve bu durumun bireylerin yaşamı üzerindeki etkileri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca bağımlılığın zararlarına dikkat çekerek, bireylerin bağımlı olduklarını nasıl anlayabileceklerini ve bu süreçte “hayır” diyebilmenin önemini vurguladı.


Seminerde ayrıca bağımlılıkla mücadele eden merkezlerde sunulan destek hizmetleri ve bağımlılık destek hatlarının sağladığı imkânlar hakkında bilgiler paylaşıldı. Özellikle ebeveynlerin bağımlılık konusunda çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda öneriler sunuldu.


"Hayır diyebilmenin önemi ve ebeveynlere tavsiyeler"


Bağımlılıkla mücadelenin en önemli adımlarından birinin “Hayır” diyebilmek olduğunu belirten Uzm. Dr. Fulya Özbolat, bu becerinin kazandırılmasında ailelere ve eğitimcilere büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.


Ayrıca, bağımlılığın sadece bireyi değil, aileyi ve dolayısıyla toplumu da etkileyen geniş çaplı bir problem olduğunu belirterek, toplumsal farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğine dikkat çekti.


Program sonunda, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Acar, Uzm. Dr. Fulya Özbolat’a teşekkür belgesi takdim etti.



Bilecik’te ‘Bağımlılık ve Depresyon’ semineri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Avrasya Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Kadakal oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahir Kadakal atandı. Kadakal, son olarak Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Mahir Kadakal kimdir? 28 Nisan 1971 tarihinde Gümüşhane’nin Merkez Süle Köyü’nde dünyaya gelen Prof. Dr. Mahir Kadakal, 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini 1996 yılında "Lineer Diferansiyel Operatörlerin Bazı Temel Özellikleri" başlıklı teziyle tamamlayan Kadakal, aynı yıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. 2000 yılından sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atanan Kadakal, 2006 yılında Doçent unvanını, 2011 yılında profesör unvanını kazandı. Prof. Dr. Mahir Kadakal, Giresun Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 2021 yılında da Bayburt Üniversitesi’ne atanarak Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Birçok ulusal ve uluslararası dergide makaleler yayınlanan Kadakal, evli ve iki çocuk babası.
Malatya Karademir: "Her daim esnafımızın yanında olacağız" Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, dernek yönetimiyle birlikte Battalgazi ilçesinin Kanal Boyu’ndaki Konteyner Çarşısı’nda esnaflarla bir araya geldi. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, dernek yönetimiyle birlikte Battalgazi ilçesinin Kanal Boyu’ndaki Konteyner Çarşısı’nda esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Karademir, esnafın yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, özellikle 6 Şubat depreminden sonra şehri terk etmeyip işlerini sürdürmeye devam eden esnaflara moral vermek amacıyla bu ziyaretin gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Karademir, sosyal medyada Konteyner Çarşısı esnaflarına yönelik olumsuz eleştirilere tepki göstererek, "Malatya’dan ayrılmayan ve işini devam ettiren esnaflarımıza yönelik ’fahiş fiyatlarla ürün satıyorlar’ gibi suçlamalar asılsız. Biz, esnaflarımıza güveniyoruz ve kul hakkına saygılı olduklarına inanıyoruz" dedi. Karademir, esnafların ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için Kanal Boyu’ndaki çarşıda motorlu araçların geçişinin yasaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çarşıda doğalgazın verilmesi, elektrik altyapısının güçlendirilmesi ve temel hizmetlerin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Bu tür altyapı iyileştirmelerinin çarşının daha canlı ve ekonomik hale gelmesini sağlayacağını ifade etti. Başkan Karademir, esnafların düzenli bir şekilde yerleşmesi gerektiğini belirterek, her dükkanın türüne uygun şekilde yerleştirileceği bir çarşı kültürünün oluşturulması gerektiğini söyledi. Peynirci, kadayıfçı, ayakkabıcı, balıkçı, kasap ve manav gibi farklı esnaf gruplarının yerlerinin belirli olması gerektiğini vurguladı. "Esnaf bir bütündür, çarşı birlik içinde yapılırsa esnaf mutlu olur ve Malatya yeniden ayağa kalkar" diyen Karademir, bu düzenin hem ekonomik hem de sosyal anlamda önemli olduğunu belirtti. MAGİNDER Başkanı, Malatya’nın sahiplerinin yalnızca sanayiciler veya büyük tüccarlar olmadığını, aynı zamanda küçük esnaf ve asgari ücretli çalışanların da bu şehri sahiplenmesi gerektiğini dile getirdi. "Bu şehir Malatyalıların, sahipsiz değil. Esnaf, tüccar, sanayici ve halkın sahip olduğu bir şehirdir" diye konuştu. Karademir, esnafın sorunlarının çözülmesi için daha fazla desteğin gerektiğini vurguladı.