GÜNDEM - 25 Ekim 2024 Cuma 12:25

Bilecik’te 77 saattir süren su kesintisi isyan ettirdi

A
A
A
Bilecik’te 77 saattir süren su kesintisi isyan ettirdi

Bilecik’te Karasu içme suyu hattında meydana gelen arıza nedeniyle bazı mahallerde yaklaşık 77 saattir yaşanan su kesintisi tepkiye neden oldu.


Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği sorumluluğunda yer alan hatta oluşan patlak sebebiyle vatandaşlar, hattın çok eski olduğunu ve yıllardır bakım olmadığını belirterek tepki gösterdi. Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, meydana gelen su arızasını onarmak amacıyla 52 saat boyunca çalışmalarını sürdürdü. Meydana gelen büyük arızayı onarmak için gece gündüz çalışan ekipler, su hattındaki eski ve kullanılamayan boruları yenileriyle değiştirdi.



"Cuma günü sabah erken saatlerde şebekelerimizin bulunduğu depolara suyun ulaşması planlanmaktadır"


Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliğinden konu hakkında yapılan açıklamada, "Karasu ana isale hattında devam eden bakım onarım çalışmaları sırasında arızanın bulunduğu çelik borularda çürükler ve büyük çapta yarıkların olduğu, bu nedenle kaynak yapılamayacak durumda olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine hızlı bir şekilde çelik boru temini sağlanmıştır. Arızanın bulunduğu alanda çalışmalarımız aralıksız 52 saattir devam etmektedir. Perşembe günü öğle saatlerinde çalışmaların tamamlanması planlanmakta olup daha sonra Karasu hattına hızlı bir şekilde su verilecektir. Cuma günü sabah erken saatlerde şebekelerimizin bulunduğu depolara suyun ulaşması planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.


Öte yandan şuanda kentte bazı mahallerde hala su bulunmadığı öğrenilirken, vatandaşlar ise cuma namazına giderken abdest alacak su olmadığını söyledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gökyüzünden denize dağ bisikleti deneyimi Kemer, 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Sky To Sea MTB Enduro’ya üçüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en zorlu bisiklet yarışları arasında yer alan Sky To Sea’de yer alan sporcular, Tahtalı Dağı’nın zirvesinden alacakları start ile mücadeleye başlayacaklar. 2 bin 365 m yüksekliğe teleferikle çıktıktan sonra plaja ulaşacak sporcular, yarışı bisikletleri ile denize atlayarak noktalayacaklar. Özellikle yurt dışından katılımcıların dikkatini çeken Sky To Sea MTB Enduro’da kayıtlar başladı. Organizasyona İngiltere, Güney Afrika ve Almanya başta bir çok ülkeden sporcu kayıt yaptırmaya başladı. Sporcular, 34 kilometrelik zorlu parkurda Olympos Dağı’nın kayalıkları, dere yatakları, orman içerisindeki zorlu patika geçişlerinin ardından Kemer plajında kurulacak rampa sayesinde Akdeniz ile buluşacak. Ömer Nizam: "Dünyada örneği yok" Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Organizatörü Ömer Nizam, etkinliğin 2025 yılında üçüncüsünü gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Organizasyon ülkemizdeki enduro dağ bisikleti branşının öncüleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra dünyada dağ zirvesinde kar üzerinde başlayıp da denizde biten başka bir yarış bulunmuyor. Bu sebeple de çok kısa bir zamanda yarışımız dünya sporcularının dikkatini çekti ve popüler bir hale geldi. Ülkemizdeki bisiklet turizmi potansiyeli açısından da ayrı bir öneme sahip olan yarış dünya arenası için fırsat. Antalya ve Toros Dağları, bisiklet sporu için çok büyük potansiyele sahip. Birçok ülkeden sporcu hatta ülkemize daha önce hiç gelmemiş yarışçılar bu sayede gelmiş olacak. Bölgemizin tanıtımı ve spor turizmi açısından çok değerli bir işe imza atıyoruz” dedi.
Diyarbakır Narin’in Kur’an kursuna gitmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, Kur’an kursuna gitmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Narin’in güvenlik kameralarına 21 Ağustosta saat 14.02’de yürüyerek, yaklaşık 2 buçuk dakika sonra ise koşarak girdiği görülüyor. Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustosta kaybolan ve 19 gün sonra 8 Eylülde Eğertutmaz deresinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edildiği Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tensip zaptı hazırlanırken, Narin ile ilgili bir görüntü de dava dosyasına girdi. Canice katledilen Narin Güran’ın, Kur’an kursuna gitmeden önceki son görüntüleri de delil olarak dava dosyasında yerini aldı. Narin, 21 Ağustosta saat 14.02’de yürüdüğü güvenlik kamerasında görülürken, yaklaşık 2 buçuk dakika sonra aynı yerde ters yöne doğru koşarak gittiği kameralara yansıyor. Olaya ilişkin ilk duruşma 7 Kasımda görülecek.