ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 10:25

Bilecik’te 2 bin 550 şahıs ve 350 araç sorgulandı

A
A
A
Bilecik’te 2 bin 550 şahıs ve 350 araç sorgulandı

Bilecik İl Jandarma Komutanlığa bağlı trafik timleri sorumluluk alanlarında gece yarısı yaptıkları denetimde 2 bin 550 kişi sorguladılar.


Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca, ’Huzur Güven Uygulamaları’ kapsamında 01.00 ile 03.00 saatleri arasında, il genelinde 10 noktada, eş zamanlı olarak denetim yaptı. 165 personelin katıldığı denetimlerde 2 bin 550 şahıs ve 350 araç sorgulandı. 4 sürücüye çeşitli suçlardan 15 bin 69 TL trafik cezası uygulandı.



Bilecik’te 2 bin 550 şahıs ve 350 araç sorgulandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da "Kaskınla yol ver hayata" uygulaması Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ‘Kaskınla Yol ver hayata’ mottosuyla ilçe genelinde motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirici broşürler dağıtarak sürücülere uyarılarda bulunurken, diğer yandan da il genelinde motosiklet ve elektrikli motosikletlere yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, semt pazarında vatandaşların ve motosikletlerin en yoğun olduğu bölgede uygulama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘Kaskınla Yol Ver Hayata’ mottosuyla ülke genelinde sürdürülen faaliyetler kapsamında motosiklet sürücülerine yönelik çalışma yapan trafik ekipleri, trafik kurallarına uyma bilinci, kask takmanın önemi, trafikte uyulması gereken kurallar ve güvenli yaya yolları konularını anlatan bilgilendirici broşürler dağıttı. Motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanma oranının kask kullanımına bağlı olarak azaldığını anlatan emniyet güçleri, Kula’da kask kullanımını artıncaya kadar kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağını belirtti. Denetimler de tüm hızıyla devam ediyor Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ilçe trafik birimleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından il genelinde 21 – 23 Eylül 2024 tarihleri arasında 29 ekip ve 53 trafik personeli ile 21 asayiş personeli ile motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik gerçekleştirilen özel denetimde 2107 araç ve sürücüsünün kontrol edildiği, kusurlu görülen 712 araç ve sürücüsüne toplam 1 milyon 617 bin 201 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Denetimde ayrıca 61 aracın trafikten men edildiği, bir sürücünün de belgesinin geri alındığı bildirildi.
Trabzon Avrasya Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı başladı Avrasya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşti. Açılış törenine Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yeni öğrencilerin ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törenin açılış konuşmasını Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran konuşmasında “Sevgili öğrenciler, burada sizlere sadece bir diploma kazanıp meslek sahibi olunması değil, bilgiyi ve kendini keşfederek kendiniz ve içerisinde yaşadığınız topluma faydalı bir birey olmanız hedeflenmiştir. Peki biz bunu yapmak zorunda mıyız? Evet zorundayız” dedi. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise konuşmasında öğrencilerin ailelerine teşekkür etti. Yıldız “Yeni akademik yıla ailemize yeni katılan iki bin yeni öğrencimizle başlıyoruz. Bizlere canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı güvenerek teslim ediyorsunuz. Bizlerde onları öz evlatlarımızı yetiştirir gibi yetiştireceğiz ve sizlere teslim edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum buraya gelemeyen uzak bölgelerdeki velilerimize de selamlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgili öğrencilerimiz, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitimine başlıyorsunuz. Sizler kadar bizlerde heyecanlıyız. Önünüzde kendiniz, aileniz, üniversitemiz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu eğitim sürecinizde elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Avrasya Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Değerli velilerimiz evlat yetiştirmek dünyanın en incelik ve fedakârlık isteyen durumlarından biridir. Evlatlarınız için nelerden vazgeçtiğinizi biliyoruz. Onların iyi bireyler olmaları için gösterdiğiniz çabanın, emeklerinizin farkındayız. Aile olmanın en iyi yanı zorlukların üstesinden birlikte gelebilmektir. Avrasya Üniversitesi kütüphaneleri, laboratuvarları, spor salonları, öğrenci yurtları, sosyal alanları ve en önemlisi deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerimize en iyi eğitim imkanını sunacağının sözünü veriyorum” diye konuştu.
Eskişehir Küstüğü baba ocağına 47 yıl sonra dönen adamın gözyaşları Eskişehir’deki baba ocağından 47 yıl önce ayrılan Salih Dindar, hayırsever arkadaşı ve Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz sayesinde kardeşine kavuştu. Neredeyse yarım asır sonra ağabeyine gözyaşları içinde sarılan Mehmet Dindar, “Bundan sonra ayrılmak yok, ağabeyimi bırakmam artık” dedi. Yeşiltepe Mahallesi’ndeki evinden ailesine küstüğü için yaklaşık yarım asır önce ayrılan Salih Dindar, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Kilyos Mahallesi’ne yerleşti. Burada otelde çalışan Dindar, ilerleyen yaşı ve ailesine duyduğu özlem sonucunda memleketine dönmek istedi. Burada tanıştığı hayırsever arkadaşı tarafından Eskişehir’e getirilen 73 yaşındaki Dindar, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’e başvurdu. Açıkgöz, araştırmaları sonucunda Salih Dindar’ın kardeşi Mehmet Dindar’a ulaştı. Kavuşan kardeşler gözyaşlarına boğuldu Muhtarlığa koşarak gelen Mehmet Dindar, ağabeyi Salih Dindar’ı görünce duygulanarak gözyaşlarına boğuldu. Birbirlerine sarılan iki kardeş özlem giderdi. Ağabeyini Eskişehir’e getiren vatandaş ve kendilerine yardımcı olan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’e teşekkür eden Mehmet Dindar, Salih Dindar’ı 47 yıl önce terk ettiği baba ocağına götürdü. “Bundan sonra ayrılmak yok ağabeyimi bırakmam artık” Evlerinin önünde konuşan Mehmet Dindar, “Ağabeyimi görmeyeli 30 seneyi geçti. 1993’te falan yanına gitmiştim. 3 arkadaş bizi ağırladı, misafir etti. Bir daha gitmek nasip olmadı. Hep niyetim vardı ama o bana geldi. Çok sağ olsun, kim vesile olduysa herkesten Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Ben ağabeyimin evde yattığını bilmem. Bundan sonra ayrılmak yok, ağabeyimi bırakmam artık. Ağabeyim benim, ben ölürüm, o devam eder. Hiç sıkıntı değil, bir ağabeyim canım ağabeyim” dedi. “Buralar tarlaydı, 3-5 tane ev vardı” Ailesini ve evini çok özlediğini dile getiren 73 yaşındaki Salih Dindar, mahallesinin çok değiştiğini belirterek şöyle konuştu; “47 yıl önce buralar tarlaydı, 3-5 tane ev vardı. Ondan sonra ben yok oldum. Geldiğimde koskocaman mahalle olmuş. Bugün kardeşimle buluştum, gayet mutluyum. Gitmemin üzerinden 47 yıl geçmiş olabilir ama et tırnaktan ayrılır mı? Muhtarımızdan Allah razı olsun.”