SPOR - 02 Temmuz 2024 Salı 10:38

Bilecikli milli sporcu 3 bronz madalya birden kazandı

A
A
A
Bilecikli milli sporcu 3 bronz madalya birden kazandı

Bilecikli milli sporcu Belgin Gökçe Araz 3 bronz madalya birden kazandı.


Yunanistan’da düzenlenen U15 Kadınlar Avrupa Şampiyonasında yarışan Bilecikli milli sporcu Belgin Gökçe Araz 81 kilogram sıkletinde koparmada 69 kilo, silkmede 81 kilo, toplamda da 150 kilogram kaldırarak 3 bronz madalya birden kazandı.


Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir milli sporcuyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.



Bilecikli milli sporcu 3 bronz madalya birden kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Sıcak havalarda artan yangın risklerine karşı tüpler hazır bulundurulmalı Eskişehir’de yangın söndürme cihazı tedarikçileri, sıcak havalarda artan yangın risklerine karşı tüplerin hazır bulundurulması gerektiğini dile getirdi. Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları yangın riskini de beraberinde getirdi. Yangının yıkıcı etkilerini en aza indirmeye yardımcı olan yangın söndürme cihazları oldukça önem arz ediyor. Öte yandan birçok sebepten maddi ve manevi kayıp yaşatabilen yangınlara erken müdahale oldukça önemli. Yangına yapılan ilk müdahalede kritik önem taşıyan söndürme cihazlarının ise her zaman hazır bulundurulması gerektiğini vurgulayan tedarikçiler, cihazların bakımının zamanında yaptırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Bir tüp ile 24 metrekarelik alanın kolayca söndürebildiğini belirten Ömer Gökdoğan, yangın tüpünün hayat kurtardığını belirtti. Eskişehir’de yangın söndürme cihazı tedarikçiliği yapan Gökdoğan, tüplerin yangını küçük boyutta iken erken müdahale amacıyla kullanıldığını dile getirdi. Sıcak havalarda artan yangın riskine karşı söndürme cihazlarının önemine değinen Gökdoğan, “Yangın belki de bir insanın ömründe bir kere karşılaşacağı durumdur, ama yangın tüpünün önemini yangınla karşılaştığımız zaman anlayabiliriz. Yangın çıkmak üzereyken ya da büyümeden yangın tüpü kullanılarak çok büyük felaketlerin önüne geçilebilir” dedi. “ABC tozlu yangın söndürme cihazları her yangına uygundur” Çıkabilecek yangına göre cihaz seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Gökdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi; “Üç çeşit yangın söndürme cihazı vardır. ABC tozlu ürünler bütün yangınlara müdahale edebilen cihazlardır. Katı ve sıkıştırılmış gaz yangınların çıkabilecek yangınlara müdahale oldukça önemlidir ve ABC tozlu yangın söndürme cihazları ile önlenebilir. Elektrik kesintisinden sonra çıkabilecek yangınlar için de bu cihazlar kullanılabilir. Köpüklü yangın söndürme cihazları genelde benzin ve tiner sebebiyetle çıkan yangınlarda kullanılır. KKT cihazları da her türlü yangına uygundur. İşletmelerde yahut konutlarda çıkabilecek yangın çeşidine göre cihaz seçmek en mantıklı yöntemdir. Genelde ürünler garantili şekilde satılıyor ama yıllık bakımlarının yapılması gerekiyor. Yangın söndürme cihazlarının üzerinde bulunan manometreler cihazlarının dolu ya da boş olduğunu gösterir. Manometrenin yeşilde durması gerekmektedir. Yeşilin altında veya üstünde bir gösterge varsa yetkili firmaya başvurulması gerekmektedir. Cihazların içerisinde azot gazı vardır. Bakımlar oldukça önem arz eder. Her işletmeler ve binalarda yangın söndürme cihazı bulundurulması gerekmektedir.”
İstanbul Kartal Belediyesi LGS tercihinde öğrencileri yine yalnız bırakmadı Kartal Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih dönemlerinde öğrencileri yalnız bırakmıyor. Kartal Meydanı’nda açılan tercih ofisine gelen öğrenciler ve velileri, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tercihleri hakkında bilgilendiriliyor. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan tercih ofisinde, Mustafa Necati Etüt Merkezi öğretmenleri, gençlerin puanlarına göre geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı oluyor. Mustafa Necati Etüt Merkezi öğretmenleri tarafından verilen tercih danışmanlığı hizmeti, LGS tercihleri konusunda desteğe ihtiyaç duyan Kartallı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. LGS’de aldıkları puana ve yüzdelik dilimlere göre yerel veya merkezi yerleştirme hakkı elde eden öğrenciler, rehber öğretmenler tarafından yönlendirilerek gelecekleri için doğru seçimler yapmaları sağlanıyor. Öğrencilerin kendileri için en doğru seçimi yapmaları ve en iyi eğitimi almaları için yapılan tercih ve danışmanlık hizmeti, 17 Temmuz Çarşamba gününe kadar 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak devam edecek. “Yol gösteren hizmet için çok teşekkür ederiz” Kartal Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak sunduğu tercih hizmeti, öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından büyük ilgi ve takdirle karşılanmaya devam ediyor. Tercih çadırında öğretmenlerle birlikte tercihleri yapan öğrenciler, “Ne yapacağımızı bilmediğimiz bu günlerde burada bu yol gösterici hizmeti bizlere sunan Kartal Belediyesine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tercihlerimiz tamamen bizlerin fikirleri ve öğretmenlerimizin yol göstericiliği ile yapılıyor.” ifadelerini kullandı. “Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerimizin yanındayız” Öğrencilerin emeklerinin karşılığını almaları için tercihlerini titizlikle yapmaları gerektiğini hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Aylarca LGS sınavı için gecesini gündüzüne katan genç kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi için her sene olduğu gibi bu sene de Tercih Çadırımız Kartal Meydan’da öğrencilerimizi bekliyorum. Mustafa Necati Etüt Merkezi’nin her biri alanında uzman öğretmenleriyle tercihlerini gerçekleştirmeleri için tüm öğrenci kardeşlerimi 17 Temmuz Çarşamba gününe kadar Kartal Meydan’daki Tercih Çadırımıza bekliyorum” diyerek tüm öğrencileri tercih çadırına davet etti.