YEREL HABERLER - 04 Mayıs 2015 Pazartesi 12:46

Alperen Ocakları İl Başkanlığı Binası Açıldı

A
A
A
Alperen Ocakları İl Başkanlığı Binası Açıldı

Bilecik Alperen Ocakları İl Başkanlı binasının açılışı Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı’nın katılımı ile gerçekleştirdi.
Açılış öncesi Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) temsilcileri, SP İl Başkanlığı binasında toplanarak açılan Türk Bayrağı eşliğinde Teyfikbey Caddesi üzerinden yürüyerek İstiklal Mahallesi Alirıza Özkay Caddesi üzerine bulunan Alperen Ocakları İl Başkanlı binası önüne geldiler. Burada Anadolu Gençlik Derneği Söğüt Şube Başkanı Celallettin Demirkan Kuran-ı Kerim okudu. Duaların ardından açılış konuşma yapan Bilecik Alperen Ocakları Başkanı Turgay Yıldız, Bilecik Alperen Ocakları binasının açılışlarına katılan Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı’ya teşekkür ederek sözlerine başladı. Yıldız,"Burada görüyor ki birlik ve beraberlik içinde binamızın açılışı gerçekleştireceğiz. Sözlerime, şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ’Haksız davalarda zirve olmaktansa, hak davalarında zerre olmayı yeğlerim’ sözleriyle tamamlamak istiyorum” dedi.
"BU MİLLETİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE TALİP OLDUK"
SP Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral, bu milleti en iyi şekilde temsil edilmesine talip olduklarını ve bu neden ile SP ve BBP ittifak kararı aldıklarını belirtti. Meral, “İki parti tokalaştık ve sarıldık, inşallah bundan bir bereket doğacak. İnşallah bundan milletimizin önüne en güzel günlerin geleceğinin müjdesi olacak. Bir ittifak olmuş olduk. Biz seçime gidiyoruz. Dört yılda yapılacak olan bu seçimler milletimizin ekonomisini, demokrasisini, siyasetini, toplumsal ahlakını maneviyatını dört yıl idare edecek kadrolara teslim edeceğiz demektir” dedi.
“MUKADDES DAVALARDA ÖLÜM BİLE GÜZELDİR”
BBP Bilecik İl Başkanı Murat Önal ise, genel başkanları Mustafa Destici ile Mustafa Kamalak’ın iştirakleri ile kendi şahsi menfaatleri ve parti menfaatleri gözetmeksizin birleşerek Türkiye’ye bir fayda sağlayabilmek adına ittifak sağlandığını belirtti.
“MİLLİ İTTİFAK ALLAH’IN İZNİYLE YÜZDE 11,8’LİK BİR ORANA SAHİPTİR”
Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı ise, yapılan Milli ittifakın ardından yapılan anketlerde yüzde 11,8’lik bir oy orana sahip olduklarını belirtti. Sarı, “Milli ittifak baraj korkusu kalmamıştır. Milli ittifak haktaki teveccühüyle beraber iktidarı oynamaktadır. Tabii ki buda burada sizlerin çalışması ve gayretiyle. Hepinizden Allah razı olsun ki güzel çalışmalarınız var, Bilecik Alperen Ocaklarını takip ediyorum. Partimiz çok iyi çalışıyor. Allah’ın izniyle ne kadar önümüze engel koyarlarsa koysun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun alperenleri ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücahitleri bu seçim mecliste olacaktır Allah’ın izniyle. Necmettin Erbakan’ın arkasında kalan nesil merhum Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun sizlere emanet olan Alperen gençliği işte dimdik ayakta, burada. Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti alperenler saat gözetmeksizin dimdik ayakta Allah’ın izniyle. Alperenler Muhsin Başkan’ın kendisine göstermiş olduğu bir elinde Kuran, bir elinde bilgisayar olan imanlı ve ihlaslı bir nesli oluşturmak için çalışıyor, gayret gösteriyor” dedi.
“ALPERENLER İMANLI VE İHLASLI BİR GENÇLİK OLUŞTURMA YOLUNDA HİZMETE HAZIR”
Alperen Ocakları’nın her daim ayakta, yeni bir gençlik ile imanlı ve ihlaslı bir gençlik oluşturmak yolunda hizmete de hazır olduklarını belirten Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı, “Benim sizlerden bir isteğim var. Muhsin Başkan’ın isteğidir bu. Alperen yaptığı işi en iyi yapandır. Alperen işinde başarılı olandır. Alperen dersinde başarılı olandır. Alperen sadece hayata slogan vari yaklaşımlarla bakış açısı yürüten sadece televizyondan aldığı kültürle yaşayan, ahlak bozuntusuna karşı dik durmayan bir gençlik değildir. Alperen 5 vakit namazını kılan, derslerine çalışan, kitabını okuyan en az bir spor dalını en iyi yapan en az bir müzik aletini çalan ve bunlarda da başarılı olan bir nesildir. Alperenler Allah’ın izniyle Muhsin Başkan’dan emanet kalan sancağı düştüğü yerden kaldırmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde katılımcılar Bilecik Alperen Ocakları İl Başkanlı binasının açılış törenini gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Ziraat Türkiye Kupası: Samsunspor: 2 - Eyüpspor: 1 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Samsunspor, Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 68. dakikada Holse’nin pasında kaleyi karşısına alan Mouandilmadji’nin şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı. 82. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Mendes’in şutunda top sağdan dışarı gitti. 90. dakikada defansın arkasına atılan ara pasa hareketlenen Berke Baran’ın şutunda top filelerle buluştu. 2-1 Stat: Samsun Yeni 19 Mayıs Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Murat Ergin Gözütok, Kerem İlitangil Samsunspor: Alpert Posiadala, Joe Mendes, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Deniz Şeker dk. 76), Antoine Makoumbou (Eyüp Değirmenci dk. 88), Soner Aydoğdu, Carlo Holse (Muhammet Akyüz dk. 88), Emre Kılınç (Soner Gönül dk. 46), Tahsin Bülbül (Polat Yaldır dk. 62), Marius Mouandilmadji Yedekler: Efe Üstün, Efe Törüz, Zeki Yavru, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Eyüpspor: Jankat Yılmaz, Talha Ulvan, Berhan Şatlı, Gilbert Mendy, Ömer Ceyhan, Ömer Kara, Eren Aydoğdu (Talha Akkaya dk. 46), Deniz Aydoğdu (Ömer Uğurlu dk. 88), Ömer Ay (Berke Baran dk. 80), Christ Sadia (Burak Işık dk. 69), Metehan Altunbaş Yedekler: Kerim Yerlikaya, Levent Deniz, Rıdvan Canıbek, Samet Kalan, Yunus Tuzluoğlu, Emir Yalçın Teknik Sorumlu: Umut Eskikök Goller: Mouandilmadji (dk. 10), Soner Aydoğdu (dk. 33) (Samsunspor), Berke Baran (dk. 90) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Holse (Samsunspor), Ömer Ay (Eyüpspor)
Ankara TBMM’deki istismar soruşturmasında 5 sanık hakkında 16 yıl 6’şar aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TBMM’deki stajyer öğrenciye yönelik istismar iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde 5 sanık hakkında "çocuğa karşı cinsel taciz" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 16 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, 18 yaşından küçük 4 mağdurenin TBMM’de stajyer olarak bulundukları dönemlerde Meclis lokantasında çalışan Halil İ.G., Durmuş U., İbrahim B., Ramazan Ç. ve Recep S. tarafından taciz edildikleri iddiası üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunmalarının ardından soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. İddianamede, mağdurelerin ifadeleri sonrasında 5 sanığın gözaltına alındığı, Halil İ.G., Durmuş U., İbrahim B. ve Recep S.’nin tutuklandığı Ramazan Ç.’nin ise adli kontrolle serbest bırakıldığı anlatıldı. İddianamede, mağdurelere yönelik, kamu görevi ve hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak, eğitici öğretici yükümlülüğü olan kişilerden olması nedeniyle bahse konu zincirleme şekilde çocuğa karşı nitelikli cinsel taciz suçunun işlendiği ifade edildi. Sanıkların, ayrıca mağdurelerle iş yeri ve iş dışında davranışlarıyla sarkıntılık düzeyinde cinsel istismar suçunu işledikleri anlatıldı. Adı geçen sanıklar hakkında, "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlarından 16 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Konya Ömer Atiker: "Sezon sonu borç tahminini 2 milyar 400 milyon TL olarak öngörüyoruz" Konyaspor Başkanı Ömer Atiker, bu sezon sonu itibarıyla Konyaspor’un yaklaşık borcunun 2 milyar 400 milyon olmasını öngördüklerini söyledi. Konyaspor Başkanı Ömer Atiker ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Başkanı Ömer Atiker, 13 Haziran 2025 tarihinde göreve geldiklerinde kulübün transfer yasağının olduğunu hatırlatarak, "Kulübün açıklanan borcu yaklaşık 1 milyar 550 milyon TL seviyesindeydi. Ayrıca bu borçlara dahil edilmeyen, süreçte zaman içerisinde öngörülen önceki sezon futbolcu alacakları kur farkları, kredi borcu faizi yapılandırma farkları, Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırma farkı, vergi yapılandırma farkı ve 8 futbolcuya ait FIFA ve diğer kulüpler dosyası ödemeleriydi. İlk gün bu dosyalarla karşılaştık. Acil ödemeleri yaparak transfer yasağını kaldırdık. Göreve geldiğimizde kulübümüzün 54 sözleşmeli profesyonel futbolcusu vardı. Yaptığımız çalışmalar ile kadromuzu 40 futbolcuya düşürdük. Bu süreyi yönetirken ilk 6,5 ayda yönetim kurulu olarak yaklaşık 500 milyon TL kasa kolaylığı yaptık ve ayrıca 120 milyon TL de kefalet desteği olmak üzere toplamda yönetimimiz 620 milyon destek sağlamıştır. Ayrıca federasyondan, reklamlardan, localardan, sponsorluklardan, kombinelerden, bilet satışlarından ve bağışlardan yaklaşık 600 milyon TL tutarında gelirin kulüp kasasına girmesini sağladık. Bu kaynaklar günü kurtarmak için değil, kulübümüzün geleceğini inşa etmek için kullanıldı" ifadelerini kullandı. "Konyaspor’un sezon sonu tahmini borcu 2 milyar 400 milyon TL" Bu sezon sonu itibariyle Konyaspor’un yaklaşık borcunun 2 milyar 400 milyon TL olmasını öngördüklerini belirten Başkan Ömer Atiker, "Devir alınan borç miktarı 1 miyar 550 milyon TL, yapılandırma kur farkı, faiz farkı 250 milyon TL, 2025-26 sezon gelir gider farkı bu rakamları topladığımız zaman kulübün sezon sonu tahmini borcu 2 milyar 400 milyon TL oluyor. Bu borcun ödenebilmesi için gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır. Kulübümüze sürekli gelir getirecek ciddi imkanları oluşturuyoruz. SGK ve vergi borçlarına değinecek olursak kulübümüzün en önemli sorunlarından biri Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçlarıydı. Bizler Konyaspor’u yönetirken yalnız sportif değil kamusal sorumlulukların da farkındayız. Yaptığımız yapılandırmalar sonucunda 91 milyon TL tutarındaki Sosyal Güvenlik Kurumu borcunun yüzde 10’unu peşin ödeyerek geri kalan rakamı 24 ayda taksitlendirdik. 347 milyon TL tutarındaki vergi borcunun yüzde 10’unu ödeyerek geri kalan kısmını 30 ay taksitlendirdik" şeklinde konuştu. "Devre arası transfer çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" Transferde temel ilkelerinin mali disiplin ve sportif katkı olduğunu söyleyen Ömer Atiker, "Sezon başında toplamda kulübümüze 8 futbolcu kazandırılmıştır. 5 futbolcu A takıma, 1 futbolcu yatırımlık, 2 futbolcu da akademiye alınmıştır. Devre arası transfer çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Takımımızın ihtiyacı olan bölgelere 4 veya 5 takviye yapmayı planlamaktayız. Şu an transfer komitemiz hızlı bir şekilde çalışmaya başlamıştır. İlk transferimizi de Deniz Türüç’le yaptık" diye konuştu.