ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 13:28

Batman’da suç makinesi silahla yakalandı

A
A
A
Batman’da suç makinesi silahla yakalandı

Batman’da bir adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Yeşiltepe Mahallesi’nde bir adrese operasyon düzenlendi.


Operasyon gözaltına alınan şüphelinin, "Ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet " ve "kasten yaralama" suçlarından arandığı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.


İkamette yapılan aramada 190 gram esrar maddesi, 1 adet pompalı tüfek, 19 adet kartuş ele geçirildi.


Adli mercilere sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’de yeni programlar açıldı Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Yapay Zeka Tezli Yüksek Lisans Programı, Müzik Tezli Yüksek Lisans Programı ve Sağlık Turizmi Tezli Yüksek Lisans Programı açılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edildi. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Yapay Zeka Tezli Yüksek Lisans Programı, Müzik Tezli Yüksek Lisans Programı ve Sağlık Turizmi Yüksek Lisans Programı açarak eğitim kapasitesini genişleten Karabük Üniversitesinde, yeni programlar ile yüksek lisans program sayısı 83’e yükselirken toplam lisansüstü program sayısı 123’e yükseldi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Lisansüstü eğitime yönelik girişimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Yapay Zeka Tezli Yüksek Lisans Programı, Müzik Tezli Yüksek Lisans Programı ve Sağlık Turizmi Tezli Yüksek Lisans Programının açılması, üniversitemizin eğitim ve araştırma alanındaki hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu programların eklenmesinin ardından Karabük Üniversitesi bünyesindeki lisansüstü program sayımız 123’e yükselmiştir. Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimize kaliteli bir lisansüstü eğitim imkânı sunmayı hedefliyoruz. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere tüm Yükseköğretim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesine kattığımız yeni programların hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Karabük KBÜ’de "Rubrik Oluşturma ve Geliştirme Eğitimi" gerçekleştirildi Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin daha geçerli ve güvenilir bir şekilde ölçülmesi amacıyla rubriklerin kullanılabilirliğini artırmaya yönelik eğiticilere eğitim programı düzenlendi. KBÜ Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Betül Kurnaz tarafından verilen "Rubrik Oluşturma ve Geliştirme Eğitimi"nde, öğrenci yeterliklerinin hem bütüncül hem de analitik olarak nasıl değerlendirilebileceği, nesnel ve standart bir ölçme ve değerlendirme yapılabilmesi için hangi adımların takip edilmesi gerektiği ayrıntılı olarak ele alındı. Doç. Dr. Kurnaz, özellikle dereceli puanlama anahtarlarının oluşturulma süreçlerine ve bu anahtarların hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlara dair önemli bilgiler sundu. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkçe öğretimine çok büyük önem verdiklerini belirtti. Uluslararası öğrencilerin Türkçe’yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde öğrenmeleri için çalıştıklarını ifade eden Kırışık, "Bu sayede bütün dünyada Türkçe konuşan, Türkiye’yi seven, Türkiye ile ilişkilerini geliştiren bir gençlik oluşmasını istiyoruz. Türkçe öğretimi ve üniversite eğitimi süresince uluslararası öğrencilerden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Ülkesine geri dönen uluslararası öğrencilerimiz Türkiye ile ülkelerinin ilişkilerini geliştiriyor. Bunun sonucunda Türkiye’nin dünyadaki etkisi ve gücü her alanda artıyor. Batılı ülkelerde bu durumun farkında oldukları için ülkelerine uluslararası öğrenci çekebilmek maksadıyla çok büyük gayret sarf ediyorlar, reklam ve tanıtım faaliyetlerine büyük önem veriyorlar, burslar vererek, en iyi barınma ve yaşama imkanları hazırlayarak uluslararası öğrenciler için ülkelerini cazip hale getirmeye çalışıyorlar. Hiçbir ülke ve millete ayrımcılık yapmadan bütün dünyadan bütün ülkelerden uluslararası öğrencilerin ülkelerine gelmesi için olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar. Bizde ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi, dünyada çok daha etkili olması için uluslararası öğrenci konusunu ülke olarak önemsiyor ve başarılı çalışmalar yapıyoruz. Karabük Üniversitesi de bu çalışmalarda en başarılı üniversitelerden biridir. Başarımızı çok daha yükseğe taşımak için en iyi Türkçe eğitimini vermek istiyoruz. Bu amaçla eğiticilerimizin sürekli gelişmesi için eğiticilerin eğitimi programları düzenliyoruz. Böylelikle hem bilimsel alanda hem de eğitim alanında Karabük Üniversitemizi sürekli geliştiriyor güçlendiriyoruz" diye konuştu.
Mersin Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yollarda asfalt çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Bağlarbaşı Mahallesi 67713 sokak ve mezarlık yolu üzerinde fen işleri ekipleri tarafından sathi kaplama öncesi yol reglaj ve dolgu çalışmasında 20 kamyon bypass serimi tamamlandı. Ardından da 2 kilometreyi aşkın yolda sathi kaplama (soğuk asfalt) çalışması başlatıldı. Mahalleye meydan kazandırılması için ön hazırlık başlatıldı Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, beraberlerinde Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Şenateş ve birim müdürleri ile birlikte bölgede devam eden hizmetleri yerinde inceleyip, ekiplerden bilgi aldı. Akdeniz Belediyesi tarafından geçen haftalarda ilk kez düzenlenen incir festivali ile kent ve ülke gündemine gelen Bağlarbaşı’nda, yine mahalle sakinlerinin isteği ve belediye başkanının talimatı üzerine, bölgeye çok amaçlı bir meydan kazandırılması için de ön hazırlıklar başlatıldı. “En sıkıntılı yollarımız yenilendi” Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Şenateş, bölgeye sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi; “Göreve geldiğimizden bu yana sıkıntı yaşanan tüm yollarımızla ilgili Akdeniz Belediyemize başvurduk. Daha önce geçilemez olan, araçların çamura battığı, en büyük sıkıntıları yaşadığımız sokaklarımızda çalışmalar yapıldı. Fakat fen işleri ekipleri en sıkıntılı bu yollarımızı yeniledi. Akdeniz Belediyemize ve fen işleri çalışanlarına, şahsım ve Bağlarbaşı Mahallesi adına teşekkür ediyorum.”
Karabük KBÜ ile Kelantan Üniversitesi arasında "Kültürel Gelişim Programı" başladı Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Malezya Kelantan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Mükemmel Liderlik ve Kültürel Gelişim Programı" başladı. KBÜ Öğrenci Etkinlik Merkezinde gerçekleştirilen açılış programına; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Öğretim Görevlisi Mesut Doğan, Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu, Malezya Kelantan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Noormarıana Binti Mohd Din, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Adnan Ucur, Büro Personeli Büşra Orak ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Karaş, programın akademik ve kültürel anlamda büyük fırsatlar sunduğuna vurgu yaptı. Karaş, “Karabük Üniversitesine ve bu önemli programa hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle birlikte böylesi anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu program, sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel anlamda da sizlere çok şey katacak. Hep birlikte öğrenip, gelişeceğimiz bir süreç bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. Daha sonra Rektör Yardımcısı Karaş başkanlığında Malezyalı heyet ile programa yönelik toplantı gerçekleştirildi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, programın üniversiteler arası iş birliğini ve öğrenci gelişimini güçlendirdiğini belirterek, "Bu program, sadece liderlik alanında gençlerimize yeni beceriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda farklı kültürler arasında bir köprü görevi görüyor. Karabük Üniversitesi olarak uluslararası iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Malezya Kelantan Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, öğrencilerimiz için hem akademik hem de kültürel açıdan zengin bir öğrenme deneyimi sunacak. Karabük Üniversitesinde gerçekleşen programla birlikte akademik ve kültürel anlamda Malezya ile ilişkilerimiz daha da ileri bir düzeye taşınacak.” diye konuştu. "Mükemmel Liderlik ve Kültürel Gelişim Programı" programı, katılımcılara liderlik, kültürel etkileşim ve uluslararası iş birliği konularında geniş kapsamlı eğitimler sunuyor. Öğrenciler, program boyunca düzenlenecek olan liderlik forumları, seminerler, atölye çalışmalarına ve sosyal hizmet faaliyetlerine katılma fırsatı bulacak. Program, KBÜ ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunuyor. Akademik ve kültürel alışverişin teşvik edilmesiyle, her iki üniversitenin öğrencileri global perspektifler kazanırken, liderlik alanındaki becerilerini de geliştiriyorlar. Bu ortaklık, sadece eğitim alanında değil aynı zamanda kültürel anlamda da zengin bir öğrenme deneyimi sunuyor.
Ağrı AİÇÜ Tıp Fakültesi akademik yılı açılış töreni düzenlendi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törende, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi. AİÇÜ Tıp Fakültesi’ne yerleşen birinci sınıf öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına başladı. AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen AİÇÜ Tıp Fakültesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akgün, akademik, idari personel ile öğrenci ve aileleri katıldı. Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 2023-2024 yılında AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarını verdiğini anımsattı. Prof. Dr. Karabulut 2024-2025 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi birinci sınıfında 70 öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi. AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecini anlatan Prof. Dr. Karabulut, “Biz azmettik ve inandık, büyük bir özveri ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tıp Fakültesinin kurulumunu gerçekleştirdik ve geçen yıl ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadık. Tıp Fakültemizin kurulmasındaki katkı ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve üniversitemizin ismini taşıyan eğitim gönüllüsü iş insanı İbrahim Çeçen’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin 2018 yılında kurulduktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine başladıklarını dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Geçtiğimiz yıl birinci sınıf öğrencilerimiz Ağrı’da eğitim almaya başladı ve aynı yıl ilk mezunlarımızı verdik. İnşallah sizlerin Ağrı’da en iyi şekilde eğitim almasını sağlayarak, sizleri de hekim ordumuzun içerisine katmak üzere uğurlayacağız” dedi. AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin üniversitenin en geç fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Hayatta her zaman ideallerimiz olmalıdır. İdealsiz bir birey, idealsiz bir üniversite ve idealsiz bir toplum asla düşünülemez. Bu ideallere varmak için de gerçekler ile yola çıkmamız gerektiğini de hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bizler de bu ideallerimizi gerçekleştirmek için bir aile ortamında ve hep birlikte artık yürüyerek değil koşar adımlarla hizmetlerimize devam etmeliyiz” diye konuştu. AİÇÜ’nün son yıllarda elde ettiği başarılara dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz 5 yıl önce dünyadaki yaklaşık 30 bin üniversite arasında 7-8 bin bandında iken artık son iki yıldır ilk 3 bin üniversite arasında yer almayı başardı. Elde ettiğimiz bu başarı bizim için çok önemli ama hedefimiz, üniversitemizi dünyadaki üniversiteler arasında ilk binli rakamlara ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin Ağrı’da rahat bir eğitim süreci yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Ağrı huzurlu bir kent, hamdolsun üniversitemizde bugüne kadar hiçbir huzursuzluk yaratan bir olaya şahit olmadık. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz ve ortak değerler çerçevesinde hareket ettiğimiz sürece bu huzurlu yapımızı müdafaa etmiş oluruz” dedi. Vakıf destekli bir devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, iş insanı İbrahim Çeçen’e ve IC Vakfı’na üniversiteye ve öğrencilere vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Karabulut, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi. AİÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akgün ise bu yıl AİÇÜ Tıp Fakültesi birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile eğitim öğretime Ağrı’da devam ettiklerini ve öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Akgün yapımı devam eden AİÇÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasının gelecek yıl hizmete girmesiyle öğrencilere daha iyi şartlarda hizmet vereceklerini söyledi. Yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Akgün, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a ve üniversite yönetimine Tıp Fakültesi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Programda, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Fatih Karaoğlan, üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif hizmetleri hakkında bilgi verdi. Program, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un, akademisyenler, öğrenci ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
İzmir Seferihisarlı çocuklar için yeni bir festival başlıyor Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) ve Seferihisar Belediyesi ortaklığında CittaSlow Sunday günleri kapsamında “Haklarımız Var!” temasıyla düzenlenen çocuk festivali 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde gerçekleşecek. Teos Çocuk KültürEkoloji Festivali 28 Eylül 2024 cumartesi Seferihisar’da gerçekleştirilecek. Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) ve Seferihisar Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl destekçisi AB Sivil Düşün Programı oldu. CittaSlow Sunday günleri kapsamında, “Haklarımız Var!” temasıyla düzenlenecek festivalde çocuklar için birbirinden farklı atölye çalışmaları planlandı. 6-11 yaş arası tüm çocukların davetli olduğu festivalde çocukların, öğrenme, araştırma, sorgulama ve merak duygularını geliştirmeye dönük birçok etkinlik Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde gerçekleştirilecek. Kültürel Miras, Astronomi, Evrim ve Bilim, Arkeoloji, Çocuk Hakları, Yenilikçi Müzik, Mikrobiyoloji ve Ritim ve Doğa atölyeleri ve daha birçok atölyenin yer alacağı festivalde aynı zamanda çocuklar Muzaffer İzgü ve Nâzım Hikmet hikâyeleri ile tanışacak. Çocuklar yaşadıkları yerin afişini tasarlayacaklar Festivalde yer alan “Hayalimdeki Sakin Şehir için Afiş Tasarlıyorum” atölyesinde çocuklar hayallerindeki Seferihisar için afiş tasarlayacak. Festival sonunda mini bir sergi ile paylaşılacak olan bu afişler bir sonraki festivalde de sergilenecek. Bu arada, atölyelere ücretsiz kayıt olmak için kulturekoloji@gmail.com adresine e-posta göndererek başvuru yapılabileceği duyuruldu.