EKONOMİ - 18 Ekim 2024 Cuma 09:31

Sındırgı’da Süt Otu tohumları çiftçiyle buluştu

A
A
A
Sındırgı’da Süt Otu tohumları çiftçiyle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen çiftçi destek programı kapsamında ilçedeki kayıtlı çiftçilere süt otu tohumu (ryegrass) desteği sağlandı. Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen programda, 104 Sındırgılı çiftçiye yüzde 50 hibe ile 5 bin 175 kilogram süt otu tohumu (ryegrass ) dağıtıldı. Bu tohumlar sayesinde yetişen ürünler, hayvanların süt ve et verimini artırırken, toprak sağlığını iyileştirip sürdürülebilir tarım uygulamalarına önemli katkılar sağlayacak.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sındırgı İtfaiye Grup Amirliği bahçesinde gerçekleşen dağıtım törenine Sındırgı Belediye Başkan Vekili Emin Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Şahin, Belediye Meclis Üyesi Erman Şanlıer ve birçok üretici katıldı.


Başkan Vekili Emin Yıldız, törende yaptığı konuşmada, “Çiftçilerimizin üretimine katkı sağlayacak bu önemli projenin hayata geçmesinde başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.


Bu destekle, Sındırgılı çiftçilerin daha verimli bir sezon geçirmesi hedeflenirken, hem üreticinin ekonomisine katkı sağlanacak hem de bölgedeki tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği güvence altına alınacak.


Sındırgılı Üreticilerden Ahmet Akın’a teşekkür


Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir’in dört bir yanında sağlanan süt otu tohumu desteğine üretici tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Sındırgı’daki üreticiler de mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bu desteğin kendilerine büyük katkı sağladığını belirterek Başkan Ahmet Akın’a teşekkürlerini iletti.



Sındırgı’da Süt Otu tohumları çiftçiyle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da uyuşturucu operasyonları: 8 gözaltı İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli yakalandı, 500 kilo sıvı ve katı narkotik madde ele geçirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçuyla ilgili şüphelilerin yakalanması ve suçların önlenmesine yönelik, Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir ve Kadıköy ilçelerinde bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde belirlenen adreslere yönelik 12 ila 16 Ekim tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 6’sı yabancı uyruklu 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Tespit edilen adreslerde yapılan aramalarda ise İran ve Balkan rotası üzerinden yurda sokulan 181 kilo 100 gram sıvı metamfetamin, 41 kilo 500 gram katı metamfetamin, 282 kilo skunk, 2 hassas terazi, uyuşturucu çoğaltımında kullanılan çok sayıda materyaller ile 165 bin 835 lira, 18 bin 874 dolar ve 6 bin 15 avro ele geçirildi. Altısı yabancı 8 kişi tutuklandı Toplam 504 kilo 600 gram katı ve sıvı narkotik maddeye el konulurken, 8 şüpheli emniyete götürüldü. Polisteki ifade işlemlerinden sonra mahkemeye çıkarılan uyuşturucu tacirleri, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı. Petrol dolu bidonlarda uyuşturucu Balkan ve İran rotasını kullanan uyuşturucu kartellerinin çalışma metotları da deşifre oldu. Skunk maddelerinin Arnavutluk ve Sırbistan’dan yurda getirildiği anlaşılırken, metamfetaminlerin ise İran’dan içi petrol dolu bidonlarla ülkeye geçirildiği ve İstanbul’un kırsal bölgesinde ayrıştırılarak katı ve sıvı uyuşturucu haline getirildiği öğrenildi.
Osmaniye Depremzede esnaf, kendi yaptığı 3 metrekarelik kulübede mesleğini sürdürüyor Osmaniye’de 54 yıllık iş yeri depremde yıkılan 75 yaşındaki Sabri Yıldırım, kendi imkanlarıyla yaptığı 3 metrekarelik kulübesinde ayakkabıcılık mesleğine devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye’de, 12 yaşında başladığı ayakkabıcılık mesleğine kalfa olduktan sonra 54 yıldır aynı iş yerinde kiracı olarak devam Sabri Yıldırım’ın depremde iş yeri yıkıldı. İş yeri yıkıldıktan sonra yerine koyulan konteynerin kirasını yüksek bulan Yıldırım, kendi imkanlarıyla yaptığı 3 metrekarelik ahşap dükkanında mesleğini sürdürüyor. Ayakkabı ve çanta tamirinin yanı sıra ayakkabı imalatı da yapan Yıldırım, mesleğin Osmaniye’deki son temsilcilerinden. Depremde iş yerinin yıkıldığını, kiraların da yüksek olmasından dolayı kendi imkanlarıyla ahşap kulübe yaptığını söyleyen Sabri Yıldırım, "İlkokulu bitirdim, 12 yaşından beri bir ustanın yanında çalıştım. Tek ustanın yanında çalıştım orada bu adam hakiki bir çizmeciydi körüklü çizme yapardı. Biz de ondan güzel bir sanat öğrendik. Kalfa olduktan sonra bir dükkan açtım. 54 yıldır aynı dükkanda çalışıyordum. Deprem olduktan sonra buralar yıkılınca bizim dükkan sahiplerimiz, bir baraka koydular ve yüksek bir fiyat istediler. Biz de bunu kaldıramayacağımızı söyledik. Ben geldim, bir baraka yaptım kendi imkanlarımla, 3 metrekare içerisinde ayakkabı yapıyorum, sökük yapıyorum, çanta yapıyorum. Ayakkabıyı sıfırdan kendim yapıyorum. Zaten benden başka da ayakkabı yapan kişi kalmadı. Osmaniye’de son usta benim" dedi.