GÜNDEM - 30 Aralık 2024 Pazartesi 19:28

Manyas’ta tahliye kanalına düşen 2 köpek kurtarıldı

A
A
A
Manyas’ta tahliye kanalına düşen 2 köpek kurtarıldı

Balıkesir’in Manyas ilçesinde, su dolu bir tahliye kanalına düşen iki çoban köpeği, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı.


Olay, Yeni Mahalle’deki bir süt ürünleri işletmesinin yakınından geçen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait tahliye kanalında meydana geldi. Kanalın yakınında bulunan vatandaşlar, iki çoban köpeğinin sudan çıkamadığını fark ederek durumu Manyas İtfaiye Grup Amirliği ekiplerine bildirdi.


İtfaiye ekipleri olay yerine geldiğinde, köpeklerin kanal yakınındaki bir arazide bulunan koyun sayasından suya düştüklerini tespit etti. Ekipler, zorlu bir müdahale sonrası köpekleri bulundukları yerden çıkarmayı başardı. Kurtarma çalışması boyunca hem köpeklerin zarar görmemesi hem de ekiplerin güvenliği için titiz bir çaba gösterildi.


Köpekler kurtarıldıktan sonra yeniden serbest bırakılarak koyun sayasına geri dönecekleri yöne yönlendirildi.



Manyas’ta tahliye kanalına düşen 2 köpek kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Taşköprü itfaiyesi 2024 yılında 26 vatandaşın hayatını kurtardı Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılında 204 olaya müdahale etti, olaylarda 26 vatandaşı kurtardı. Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 2024 yılında müdahale ettiği yangın, kaza ve doğal afetlerle ilgili veriler açıklandı. Paylaşılan verilere göre, itfaiye ekipleri tarafından 2024 yılında 204 olaya müdahale edilirken, 3 bin 100 vatandaşa afet farkındalık eğitimi verildi. Müdahale edilen olaylarda ise 26 vatandaş kurtarıldı. Ekipler tarafından 1 yıl içerisinde, 15 bina yangını, 5 iş yeri yangını 8 araç yangını, 8 baca yangını, 66 çöp ot ve anız Yangını, 5 odunluk, kömürlük ve samanlık yangını, 13 trafik kazası, 45 kurtarma olayı, 6 komşu il ve ilçelerde meydana gelen yangınlar, 5 orman yangını, 3 LPG yangınına müdahale edildi. İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince 25 iş yerinde yangın güvenliği denetimi yapıldı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman, Türkiye’nin büyük kısmının deprem kuşağında olduğu ve bu sebeple vatandaşların doğal afetlere hazır hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ilçe merkezinde büyük kısmı öğrencilerden oluşan 3 bin 100 kişiye afet farkındalık eğitimi verildiğini ifade etti. Karaduman, verilen eğitimlerle amaçlarının vatandaşların afet anında daha bilinçli olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
Samsun Özdağ: “Samsun Üniversitesi Canik’te kalmalı” CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Samsun Üniversitesinin kurulduğu yer Canik yerleşkesidir ve öyle kalmalıdır” dedi. Samsun Üniversitesinin Canik Yerleşkesini tümden boşaltarak 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsüne taşınmak istediği ve yerine polis okulunun geleceği söylentisinin yayıldığını belirten Özdağ, “Hatırlanacağı üzere Samsun Üniversitesinin Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, Sivil Havacılık gibi bölümleri daha önce Ballıca Kampüsüne taşınmıştı. Canik ilçemizin son 15 yılda nüfus artış oranı yüzde 15 düzeyinde olup Samsun ortalamasının üzerindedir. İlçe nüfusu bugün 100 binin üzerine çıkmıştır. Ancak Canik ilçemizin sosyoekonomik yönden gelişmesi maalesef bu artış hızı ile tezat teşkil ediyor. Bunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) raporlarından da görmek mümkündür. Türkiye ilçeler SEGE sırlamasında Canik ilçesi; doğusundaki Tekkeköy’den 19 sıra, batısındaki İlkadım’dan 119 sıra, Atakum’dan 150 sıra geridedir! Samsun Üniversitesi ilk kuruluş aşamasında, 10 yıl önce Düvecik, Devgeriş, Gürgenyatak Mahallelerimiz başta olmak üzere bölgedeki kırsal mahallelerimizin yüzlerce dönüm arazinin kamulaştırılması kararı ile kurulmuştur. Bu mahallelerde tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ilçe halkımız Canik ilçesine ve ülkemizin gelişimine destek olmak amacıyla ekmeğinden, aşından, geçim kaynağından özveride bulunarak bu üniversitenin kuruluşuna destek olmuştur” diye konuştu. “Canik ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı, yaklaşık bin yatak kapasiteli Şehir Hastanesinin tamamlanmak üzere olduğu, toplu ulaşım imkanlarının geliştirilme planlarının yapıldığı bir dönemde Samsun Üniversitesinin Canik ilçesini terk etmesi akıl alacak bir durum değildir” diyen Özdağ, şunları söyledi: “Canik ilçemizin gelişerek ülkemizin sayılı ilçelerinden biri olabilmesi için Samsun Üniversitesine, üniversitenin gençlik enerjisine, bilimsel ve entelektüel birikimine, üniversitenin oluşturacağı sosyo-ekosisteme ihtiyacı vardır. İlçenin gelişen istihdam, barınma ve ulaşım olanakları göz önüne alındığında da Samsun Üniversitesinin Canik ilçesi içerisinde gelişimini sürdürmesine ihtiyacı olduğu açıktır. Ayrıca Samsun Üniversite kampüsünün genişletilmesi için yüzlerce dönümlük ilave kamulaştırılmış ancak kamulaştırılma bedelleri halen ödenmemiş arazileri mevcuttur. Kamulaştırma bedelleri ödenerek Canik Yerleşkesine yeni bölümler eklenerek ülkemizin sayılı bilim yuvalarından biri olması gerekirken terkedilmesi düşüncesi anlaşılmış değildir. Samsun’da siyaset yapan bizlerin, seçilmiş yerel yöneticilerin, milletvekillerinin Canik ilçemize ve gençlerimize karşı sorumluluklarımız var. Samsun Üniversitesinin kurulduğu yer Canik Yerleşkesidir ve öyle kalmalıdır.”