EKONOMİ - 15 Ocak 2024 Pazartesi 13:39

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz; "Yerel ekonomiye destek şart"

A
A
A
Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz; "Yerel ekonomiye destek şart"

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, piyasaların yaşadığı sıkıntılı süreç hakkında açıklamada bulunarak yerel firmaların desteklenmesinin önemine değindi.


Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, ülkemizin ekonomik sıkıntılarının etkisi altında olan piyasalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyon ve zamların sektörleri zorlu bir denge sürecine soktuğunu vurgulayan Yılmaz, işletmecilerin geleneksel ticaretin yanında elektronik ticareti de benimsemeleri gerektiğini belirtti. Yılmaz, ayrıca dayanışma kültürünü vurgulayarak, yerel esnafların desteklenmesinin şehrin kalkınması için önemli olduğunu ifade etti.


Adem Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ekonomik olarak içinden geçtiği sıkıntılı sürece, hepimiz bizzat etkilenerek şahit oluyoruz. Yüksek enflasyon ve zamlar tüm sektörlerin ve iş dünyasının dengesini onarımı zor bir şekilde bozdu. Enerjiden, gıdaya, otomotivden konuta, akaryakıttan ara mamullere kadar günlük yaşamı alt üst eden bir enflasyon ve zam silsilesi içindeyiz. Hükümetimizin bu zorlu süreçten çıkmak adına gayretlerini elbette görüyoruz. Ekonomiyi düzene sokma adına atılan adımların uluslararası arenada somut ve olumlu yansımalarını da görmeye başladık. Temennimiz enflasyonun 2024 yılı sonu itibariyle düşmeye başlaması ve bu yönde alınan aksiyonların hızlandırılmasıdır. Ayrıca beklentimiz, enflasyonun düşmesiyle üretim kapasitesinin artması ve yatırımların canlanmasıdır.


Teknolojinin giderek gelişmesiyle alışveriş alışkanlıkları da değişiyor. Herkes alacağı ürünü önce internette araştırıp, fiyat karşılaştırması yapıp en uygun olan yerden almayı tercih ediyor. Böylelikle özellikle perakende sektörde internet üzerinden alışveriş giderek artıyor, e-ticaret geleneksel mağazacılık karşısında her geçen gün daha güçlü bir konuma geliyor. Bu sebeple işletmecilerimizin geleneksel ticaretin yanına artık mutlaka elektronik ticareti de eklemesi gerekiyor. Bunun yanında iyi ürüne ve uygun fiyata ulaşmanın kolaylaştığı bu dünyada rekabetçi olmanın öneminin iyi bilinmesi, bu doğrultuda belirlenen kar oranlarının makul düzeylerde belirlenmesi gerekmektedir.


Ancak, alışveriş her ne kadar globalleşmiş olsa da, ticaret sınırları aşmış olsa da dayanışma kültürü ülkemizde ahilik kültürünün bir parçasıdır. Esnafın, esnaf komşusuyla, vatandaşın esnafla olan dayanışması öteden beri kültürümüzde var olmuştur. Bu sebeple internetten, global firmalardan ve büyük ölçekli dev zincir markalardan alışveriş yapmadan önce kendi yerel esnafımızı ve üretecimizi öncelikli tercih olarak belirlemek şehrimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır.


Diğer yandan Bandırma’da var olan sanayi işletmeleri ve kurulum aşamasındaki OSB’lerde ihtiyaç duyulan yan sanayi ürünlerinin ve yedek parçalarının temini hususunda da Bandırma’da faaliyet gösteren firmalarımızın tercih edilmesi şehrimiz ticari hayatı için büyük önem taşımaktadır. Aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerin satın alma ihalelerinin de kriterlerinde öncelikli olarak yerel firmalardan teklif alınmasına yönelik düzenlemelerin olması yerel kalkınmanın desteklenmesi açısından mühimdir.” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Şemdinli ve Derecik Kaymakamları değişti: Yunus Emre Akpınar ve Ömer Faruk Ateş kaymakam olarak atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar ile mülki idare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı ve kaymakamların atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar ile Şemdinli ile Derecik ilçelerin yeni kaymakamı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, Burdur Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Şemdinli Kaymakamlığına; Burdur Tefenni Kaymakamı Ömer Faruk Ateş ise Derecik Kaymakamlığına atandı. Süre zarfında, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Artvin Vali Yardımcılığına, Derecik Kaymakamı Abdülkadir Işık, Hakkari Vali Yardımcılığına atandı. Şemdinli’ye atanan yeni kaymakam Yunus Emre Akpınar kimdir? Aslen Kayseri’nin Sarız ilçesinden olan Akpınar, Osmaniye’de dünyaya geldi. 2004 yılında 75. Yıl İlköğretim Okulu, 2007 yılında 19 Mayıs Lisesi ve 2014 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. 2018 yılında İstanbul Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2019 yılında 107. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavında başarı sağlayarak mesleğe intisap etti. Mesleğe girişi ile beraber sırasıyla Mersin Valiliğinde İl Merkez Stajı, Kızıltepe/Mardin’de 1. Kaymakam Refikliği ve Arhavi/Artvin’de 2. Kaymakam Refikliği görevlerini tamamladı. Ardından sırayla Osmaniye / Toprakkale Kaymakamlığına, Niğde/Altunhisar Kaymakamlığına ve Konya/Halkapınar Kaymakamlığına vekâleten atandı. 19.08.2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Atabey Kaymakamlığına atanan Yunus Emre Akpınar, 07.09.2021 tarihi itibarı ile Atabey Kaymakamlığı görevine başladı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Atabey Kaymakamı olan Yunus Emre Akpınar Şemdinli’ye atandı. Derecik’e atanan yeni kaymakam Ömer Faruk Ateş kimdir? Ömer Faruk Ateş, 1994 yılında Hollanda/Amsterdam’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kaymakam adaylığı sınavını kazanan Ömer Faruk Ateş, Bilecik Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam refikliği stajlarını Diyarbakır/Yenişehir ve Rize/Pazar ilçelerinde, mülkiye müfettişi refakatindeki teftiş stajlarını ise Denizli ve Adana illerinde tamamladı. Çorum/Ortaköy ve Konya/Çeltik ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Yurt dışı eğitimi için İngiltere/Londra’da 7 ay bulundu. 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ardından 3 ay Malatya’da koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. Ateş, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tefenni Kaymakamı olan Ömer Faruk Ateş Derecik’e atandı.
Hakkari Yüksekova Kaymakamı değişti, Mustafa Akın kaymakam olarak atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile Yüksekova’nın yeni kaymakamı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, Rize Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Hakkari Yüksekova Kaymakamlığına, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ise Isparta Eğirdir Kaymakamlığına atandı. Aralık 2021 tarihinde Yüksekova Kaymakamlığına atanan Ömer Çimşit, 2 yıl 7 aylık görevi sonrası Isparta Eğirdir Kaymakamlığına atandı. Yüksekova’ya atanan yeni kaymakam Mustafa Akın kimdir? Mustafa Akın, 1981 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla, bir yıl süreyle TEDAŞ’ta, üç yıl süreyle Türkiye İş Kurumunda ve yine üç yıl süreyle Maliye Bakanlığında kamu hizmetlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bir yıl süre ile İngiltere University of Sheffield’da yabancı dil eğitimi aldı. Daha önce sırasıyla Burdur-Çeltikçi, Tokat-Artova, Burdur-Kemer, Çanakkale-Bozcaada ve Bayburt-Aydıntepe İlçe Kaymakamlıkları ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevlerini üstlenen Akın, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Pazar ilçesine atanmış ve 20.09.2021 tarihinde görevine başlamıştır. Kaymakam Mustafa Akın, evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Kararnameyle Yüksekova’ya atandı Cumhurbaşkanlığın Kararnamesi ile Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Yüksekova’ya atandı.