YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:26

AYVALIK`TA 23 NİSAN COŞKUSU

A
A
A
AYVALIK`TA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Ayvalık`taki törenler sabah saat 09.30`da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk anıtının önünde düzenlenen Çelenk Sunam töreniyle başladı. Törende; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Garnizon Komutanı P. Albay Mehmet Canlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Levent Münger, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, odalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Çelenklerin protokol sırasıyla anıta sunulmasının ardından yapılan saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı Meydanı dolduran yüzlerce kişinin eşliğinde okundu. Çelenk sunma töreninin ardından 23 Nisan kutlamaları Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunda devam etti.
Protokolün şeref tribünündeki yerini almasının ardından stadı dolduran binlerce vatandaşın eşliğinde saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı söylendi. Aliçetinkaya İlköğretim Okulundan Nursima Aysel adlı öğrenci; Öğrenci Andı`nı okuduğu törenlerde, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ali Tümen yaptı. Dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Tümen, Atatürk`ün yarınların geleceği olan çocuklara emanet ettiği Cumhuriyet`in yılmaz bekçisi olduklarını kaydederek, ``Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkarak dünya arenasında ülkemizi öne çıkarmak ve ülkemize yönelik bölücü faaliyetler karşısında birlik ve beraberliğimizi bozmadan dimdik ayakta kalmak ve Milli Şuur ile hareket etmek zorundayız. Cumhuriyetimize yönelik saldırılar dün olduğu gibi bugün de sürmekte ve yarında sürecektir. Bu yüzden de Atatürk`ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmanın yanı sıra çocuklarımıza da bu bilinci en iyi şekilde vermekle mükellefiz`` dedi.
Tümen`in ardından Sakarya İlköğretim Okulundan bir öğrenci günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından, Nuri Zarplı ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okullarının öğrencileri tarafından şiirler okundu. Törende; ilçe genelinde İlköğretim Okulu öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Garnizon Komutanı Mehmet Canlı tarafından verildi.
Sakarya ve Onbeş Eylül İlköğretim okullarının halk oyunları gösteriminin ardından, Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde okullar resmigeçit yapılmasının ardından törenler öğrencilerin yaptığı gösterilerle son buldu. Törenlerde binlerce vatandaşın katıldığı ve 23 Nisan`ı büyük bir coşkuyla kutladığı dikkatlerden kaçmadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 1 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 8 madde görüşülüp karara bağlandı. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Madımak, Başbağlar, Srebrenitsa Katliamları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne yer verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında son dönemde yaşanan sıcak havalarla birlikte artan orman yangınları riskine karşı vatandaşları şu sözlerle uyardı: “Ülkemizin birçok bölgesinde peş peşe gelen yangın haberleri hepimizi kaygılandırıyor ve derinden üzüyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu anlamda tüm hemşehrilerimi yangına karşı olabildiğince titiz davranmaya davet etmek istiyorum. Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğu da maalesef beşeri hatalardan kaynaklanmıştır. Vatandaşlarımızın, arazilerde ve özel mülkiyetlerinde kesinlikle ateşten uzak durmasını, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesini rica ediyorum. Bu çağrıyı bilhassa sizlere yapmak istemememin sebebi tekrardan milli servetlerimiz yanmasın, hiçbir cana zarar gelmesin istiyoruz. Lütfen çok dikkatli olalım.” Başkan Çetin Akın konuşmasında, Muharrem Ayı vesilesiyle edilecek bütün dua ve ibadetlerin kabul olmasını da diledi. Temmuz Ayı Meclis Toplantısının gündeminde yer alan 7 madde ise oy birliği ile kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gündemin sekizinci ve son maddesi olan dilek temenniler bölümünün ardından sona erdi.