ÇEVRE - 18 Ekim 2024 Cuma 11:17

Zafer Mahallesi’ne 6 bin metrekare yol yapıldı

A
A
A
Zafer Mahallesi’ne 6 bin metrekare yol yapıldı

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Zafer Mahallesi 1703, 1705 ve 1711 Sokak’ta yapımı tamamlanan yol çalışmalarını yerinde incelerken, mahallede 6 bin metrekare yol yapımı gerçekleştirildi.



Sabah mesaisine sahada başlayan ve makamındaki evrak işlerinin ardından yine sahaya inen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, beraberinde Zafer Mahalle Muhtarı Mustafa Certel ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni açılan yolları yerinde inceledi. Nazilli’de deforme olan eski yolları yenilemek, yolu olmayan bölgelerde ise yeni yollar açmak için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Tetik; “Zafer Mahallesi Muhtarımla birlikte çalışmaları inceliyoruz. Muhtarımız birlikte mahallemizi güzelleştirmek, daha yaşanır bir hale getirmek için uğraş veriyoruz. Bu bölgede saha çalışmalarını yaptık, tespit ettik. Kış aylarında çamur olmasın diye hızla bu yolları yaptık. 6 bin metrekare burada yol yaptık. Fen İşleri elemanlarımıza, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Muhtarımıza yakın takiplerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Bu yolları bütün Nazilli’de yapmak, yolları yenilemek istiyoruz. Köy yollarımızı, mahalle yollarımızı yapmak istiyoruz. Yavaş yavaş bunların hepsini inşallah yapacağız. Bunları yaparken de şimdi olduğu gibi muhtarlarımızla beraberce bu işi yapacağız. Birbirimize destek olarak, Nazillimizi daha güzel, mutlu bir yer haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.



Desteklerinden dolayı Başkan Tetik ve ekibine teşekkür eden Muhtar Certel ise "Mahallemizin Dallıca ile sınırı olan en son noktasındayız. Bu bölgede yolumuz yoktu. Sayın Başkanımıza durumu anlattım. Hemen bu yolun çalışmaları başladı ve bugün itibariyle bitirdik. Her zaman yanınızdayım başkanım, iyi ki varsınız" şeklinde konuştu.



Zafer Mahallesi’ne 6 bin metrekare yol yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri BAL’da Kayseri’nin önemli haftası Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’ta mücadele eden Kayseri ekipleri Develigücü ile Yahyalıspor’u 3. haftada da önemli maçlar bekliyor. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’ta oynadığı ilk iki maçı da kazanarak lige iyi bir başlangıç yapan Develigücü, ligin üçüncü hafta maçında İmamoğlu Belediyespor takımına konuk olacak. 20 Ekim Pazar günü İmamoğlu İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’da başlayacak. Maçı Ankara Bölgesi’nden Mehmet Can Ölmez yönetecek. Ölmez’in yardımcılıklarını Enes Doğruel ile Yunus Yalçın üstlenecek. Karşılamanın dördüncü hakemliğini ise Arif Selim Özdaş yapacak. Bu önemli doksan dakika öncesinde her iki takımda ligde oynadıkları 2 maçı kazanarak 6 puan ile yollarına namağlup devam ediyorlar. Yahyalıspor”un konuğu Ceyhan olacak Kayseri’nin bir diğer temsilcisi Yahyalıspor da bu hafta kendi evinde Ceyhan 1967spor’u konuk edecek. Lige istediği başlangıcı yapamayan yeşil-beyazlı takım, oynadığı iki maçı da kaybederek henüz puan ile tanışamadı. Renktaşı Ceyhan 1967spor’u 20 Ekim Pazar günü ilçe stadında saat 14.00’da konuk edecek olan Yahyalıspor maçın hazırlıklarını tamamladı. Karşılaşmada Ankara Bölgesi’nden Ali Artun Özdemir düdük çalarken, yardımcılıklarını Sevda Çayan ile Burhan Başpınar üstlenecek. Karşılaşmada Beytullah Karaca ise dördüncü hakem olarak görev yapacak. Renktaşların mücadelesi öncesi Ceyhan 1967spor iki maçını da kazanarak 6 puan toplarken, Yahyalıspor’un henüz ligde puanı bulunmuyor.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Çocuklar için bütün parklarda toprak alanlar yapıyoruz” Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, insanın özünde olan toprakla bağını koparmamak amacıyla yeşil alan ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini ve özellikle yeni yapılan tüm parklarda, çocukların toprakla buluşabileceği ve vakit geçirebileceği alanlar oluşturduklarını söyledi. Çevre düzeni ve yeşilin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “İlçemiz sınırları içerisindeki yaşam alanlarını, yaptığımız çalışmalarla yeşil alan ağırlıklı olarak daha da güzelleştiriyoruz” dedi. Parkların güzelleşmesi ve işlevselliğinin artırılması için farklı konsept çalışmalar uyguladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Toprak, insana enerji verir. İnsanın özündeki toprakla bağını koparmamak gerekir. Bu nedenle her yaptığımız parkta, çocukların toprakla buluşup vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyoruz. Yürüyüş yollarında ise tartan zeminler yerine, uzmanların önerdiği ve iklim ile insan sağlığı açısından daha sağlıklı olan kiremit irmiğini kullanıyoruz. Mevcut parkların bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ilçeye yeni ve farklı yeşil alanlar kazandırarak, sosyal alanların sayısını artırıyoruz. Kocasinan’ın her mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarını artırarak sürdürüyoruz. Park yapımı, çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla Kocasinan’a yeni bir soluk kattık. 7’den 70’e herkesin Belediye Başkanı olabilme bilinciyle her yaşa ve her sosyal dokuya uygun projeler üretiyoruz. Bütün gayretimiz, Kayseri’nin değerine değer katmaktır” ifadelerine yer verdi. Kocasinan’a bir yandan yeni ve farklı parklar kazandırırken, diğer yandan mevcut parkları yeşil alan ağırlıklı ve daha fonksiyonel hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Yaşamak ve yaşatmak için sloganımızda da sıklıkla belirttiğimiz gibi daha çevreci ve daha yeşil bir Kocasinan için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.