EKONOMİ - 26 Ağustos 2021 Perşembe 17:49

Şahin’den yapılandırma hatırlatması

A
A
A
Şahin’den yapılandırma hatırlatması

Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Serdar Şahin, Yapılandırma Kanunu kapsamında kamuya olan borcunu yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar için hatırlatmada bulunarak, başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini belirtti.

Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Serdar Şahin, Yapılandırma Kanunu kapsamında kamuya olan borcunu yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar için hatırlatmada bulunarak, başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini belirtti.



7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması hakkındaki kanun ile vatandaşların ve mükelleflerin kamuya olan borcunun yeniden yapılandırılacağını belirten Şahin, kanundan faydalanılması çağrısında bulundu. Yapılandırma kapsamına vadesi geçmiş 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödenmemiş borçların girdiğini dile getiren Şahin, kanunun kapsamıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kanun kapsamına belirlenen tarihe kadar ödenememiş vergiler ,vergi cezaları, idari para cezalarının büyük bir kısmı, ecrimisiller vb. ile incelemeleri ve takdir işlemleri, devam eden vergiler, yine bugüne kadar beyan edilmemiş ve eksik beyan edilmiş vergiler girmektedir. Aynı zamanda geçmiş yıl beyanlarının matrah artırımı yapılmak suretiyle vergi incelemesine muhatap olunmaması mümkün olmaktadır. İşletme kayıtlarının (Kasa mevcudu-ortaklardan alacaklar, taşınmazlar ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetlerin yeniden değerlendirilmesi) gerçek duruma uygun hale getirilmesi mümkün olmakta, öğrenim ve katkı kredisi borçları kanun kapsamında yapılandırılıp daha kolay ödenebilmektedir. Davası devam eden ve ihtilaflı bir aşamada olan mükelleflerimizin başvurması halinde ihtilaflar sulh yoluyla çözüme kavuşturulmuş olacak. Yapılandırılan borçlar için Yİ-ÜFE katsayısı uygulanacak olup, mevcut Gecikme zammı/faizinden ise vazgeçilecek. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi halinde halinde Yİ-ÜFE katsayısının yüzde 90’ı alınmayacak. Yapılandırılan borçlar 2 ayda bir taksitler halinde ödenecektir ancak kanundan yararlanmak için yapılandırılan borçların 1. ve 2. taksiti ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.”



“Son gün 31 Ağustos”


Yapılandırma için son tarihin yaklaştığını ifade eden Şahin, “Toplumumuzun birçok kesimini ilgilendiren 7326 Sayılı Kanundan yararlanmak için son gün 31 Ağustos 2021 tarihidir. Ayrıca Covid-19 Pandemi nedeniyle başvurularınızın bu tarihe kadar interaktif vergi dairesi ivd.gib.gov.tr üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapılması ve ödemelerde de Kredi Kartı veya Banka Kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu halkımızın bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ’İklim Portalı’ hizmete açıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan ve Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarının yer alacağı ilk çevrim içi platform olan İklim Portalı hizmete açıldı. Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve ’Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde İklim Portalı platformu kuruldu. Türkiye’nin iklim hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlaması amaçlanan portal ile karar alıcılar ve bireyler için iklim değişikliği konusunda doğru ve güncel bilgiler sunulması hedeflendi. “Afetler; ulaşım, enerji, sanayi altyapılarımızı ciddi anlamında olumsuz şekilde etkiliyor” Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Orhan Solak, iklim değişikliğinin Türkiye ve dünya gündeminin en üst sıralarında yer alan küresel bir kriz haline geldiğini belirterek, "Hem dünyada hem ülkemizde iklim değişikliğine bağlı olarak sıklık ve şiddeti gitgide artan afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Afetler; ulaşım, enerji, sanayi altyapılarımızı ciddi anlamında olumsuz şekilde etkiliyor ve çevresel, ekonomik ve sosyal maliyetler getiriyor. Bu anlamda iklim krizi öncelik halinde. Aslında sadece afetlerle sınırlı olmayan tehdit ve risklerle karşı karşıyayız. Küresel tedarik zincirlerinin bozulması, üretim alanının daralması, su krizi, gıda krizi ve hatta iklim göçlerine varan çok sayıda risk ve tehditle karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu. “İklim platformunu ülkemiz için önemli bir araç olarak planladık ve geliştirdik” Hem ülkelerin hem yerel yönetimlerin hem de sektörlerin iklim kriziyle mücadeleyi planlama araçlarını ön saflarında tutmak zorunda olduğunu kaydeden Solak, “Planlama araçları, politika, strateji ve eylem planları açısından doğru, güncel ve erişilebilir veri oldukça kritik öneme sahip. Biz de bu iklim platformunu ülkemiz için önemli bir araç olarak planladık ve geliştirdik. Türkiye’deki iklim değişikliğiyle ilgili kamunun, akademinin, sivil toplum kuruluşlarının üretmiş olduğu verilerin, bu platform üzerinden doğrulanmış bilimsel ve güncel şekilde paylaşımını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.