EKONOMİ - 31 Mart 2025 Pazartesi 19:22

Kuşadası’nda bayram bereketi

A
A
A
Kuşadası’nda bayram bereketi

Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası, bayram tatiliyle birlikte yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yaparken, işletmeler bayram tatilinin gelmesiyle birlikte yeniden hareketlendi.



İlçede kafe ve restoran işleten Fırat Ejder, "Ramazan ayında işlerimiz oldukça durgundu. Bayramın gelmesiyle birlikte yoğunluk arttı ve işlerde büyük bir canlanma yaşadık. Özellikle çarşı bölgesinde ve sahil hattında ciddi bir hareketlilik var" dedi.



Bayram tatili dolayısıyla ilçeye akın eden yerli ve yabancı turistler, otellerdeki doluluk oranlarını artırırken, alışverişten yeme içmeye kadar birçok sektöre de olumlu yansıdı. Hediyelik eşya satan bir esnaf ise "Sezon öncesi böyle bir yoğunluk yaşamamız çok iyi oldu. Hem yerli turistler hem de kruvaziyer gemisinden inen yabancı turistler alışveriş yapıyor. Umarım bu hareketlilik bayram sonrası da devam eder" diye konuştu.



Bayramın ilk gününden itibaren ilçeye özel araçlarıyla gelen tatilciler nedeniyle ana yollarda ve otoparklarda uzun kuyruklar oluştu. Trafik ekipleri, yoğunluğa karşı önlemlerini artırırken, sahil boyunca yürüyüş yapan ve fotoğraf çektiren kalabalıklar renkli görüntüler oluşturdu.



Deniz kenarında vakit geçirmek isteyen turistler, havanın kapalı olmasına rağmen sahil şeridinde yürüyüş yaparak, kafe ve restoranlarda uzun süre vakit geçirdi. Turizmciler, bayram yoğunluğunun yaz sezonu için olumlu bir başlangıç olduğunu belirterek, ilerleyen günlerde hareketliliğin daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.



Kuşadası’nda bayram bereketi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Üç çocuk babası Cihat Eren’den haber alınamıyor Diyarbakır’da yaşayan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Cihat Eren, iki gündür kayıp. Eren, en son Nevruz Park çevresinde görüldü ve son olarak dün gece saat 02.00’de babasıyla telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinin ardından bir daha haber alınamayan Eren’in ailesi tedirgin bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Diyarbakır’da yaşayan Cihat Eren’in ailesi, Eren’in ortadan kaybolmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Eren’in babası, oğlunun son görüşmede herhangi bir olumsuz söz etmediğini ancak bir daha kendisine ulaşılamadığını belirtti. Eren’in eşi ve çocukları, endişe içinde eve dönmesini bekliyor. Aile, "Cihat’ı gören veya herhangi bir bilgisi olan varsa lütfen polise veya bize ulaşsın" çağrısında bulundu. Baba Davut Eren, dün akşam işe gittiğini Cihat’ın ise evden çıkıp arkadaşlarının yanına gideceğini ve o saatten sonra haber alamadığını söyledi. Eren, "Ben 22.30’da onu aradım, cevap vermedi 23.30’da kendisi aradı ağlıyordu oğlum nedir, neyin nesidir dedim. ‘Baba hakkını helal et’ dedi, ’etmiyorum’ dedim, neredeysen her ne olduysa olsun gel. İzmir’de çalışıyordu, düşmüş o dalaverecilerin eline. Bir miktar para borcu vardı, verdim, çoğunu kapattım" dedi. Cihat Eren’in kız kardeşi Cansu Bulut ise, vatandaşlardan yardım isteyerek şu ifadeleri kullandı: "Ağabeyim Cihat Eren 43 yaşında. Dün gece saat 23.30 itibari ile kendisinden haber alamıyoruz. En son saat 20.30’da Nevruz Park yanındaki Ziraat Bankası civarında para çekme işlemi yapmış. O civarda gören taksici, minibüs şoförleri, esnaf; rica ediyoruz gören duyan varsa en yakın emniyet birimlerine haber versinler. 3 çocuk babası, 43 yaşında. Perişan durumdayız, kendisine ulaşamıyoruz. İntihar edeceğim diye babamı aramış 23.30 gibi. Telefonu kapalı, öldü mü kaldı mı bilmiyoruz. Gören duyan varsa en yakın emniyet birimlerine haber versin lütfen."