GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:40

Jandarma, Yenipazar’daki yarışların güvenliğini sağladı

A
A
A
Jandarma, Yenipazar’daki yarışların güvenliğini sağladı

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde hafta sonu düzenlenen otokros yarışlarında jandarma ekipleri alanın güvenliğini sağladı.



Sakin şehir ünvanlı Yenipazar ilçesinde Karaçakal Mahallesi Mestanlar mevkiinde bulunan Yenipazar Motor Sporları Merkezi’nde ilk kez düzenlenen otokros yarışında vatandaşların ve yarışmacıların huzur ve güven içerisinde zaman geçirmeleri amacıyla güvenlik tedbirleri alındı. Yarışlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.



Jandarma, Yenipazar’daki yarışların güvenliğini sağladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler Belediyesi spor kursları yoğun ilgi görüyor Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde açılan spor kursları büyük ilgi görüyor. Kurslara toplamda 371 kişi katılırken, Belediye Başkanı Gülşah Durbay, gençlerin sporla buluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen spor kursları hız kesmeden devam ediyor. Judo, tekvando, badminton, halk oyunları, voleybol ve karate gibi çeşitli branşlarda verilen kurslara gençlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Şu an itibariyle 371 sporcunun katıldığı kurslarda, kadın spor merkezine de 200 kişi kayıt yaptırdı. Judo branşında 18, tekvandoda 15, badminton kursunda 50, halk oyunlarında 12, voleybolda ise 64 sporcu yer alıyor. Kadın Spor Merkezi’ne yoğun bir ilgi olurken, 200 kadın kursiyer aktif olarak faaliyetlere katılıyor. Karate kursuna ise 12 sporcu katılım gösteriyor. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gökay Budak, gençlerin spora olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gençlerimizin farklı spor dallarında kendilerini geliştirmeleri bizler için mutluluk verici. Amacımız, onları sporla buluşturup, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak" dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ise, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Belediyemizin sunduğu imkânlarla gençlerimizin ve kadınlarımızın spora olan ilgisini görmek gurur verici. Bu tür kurslar hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Ağrı Ağrı GSB Yurtları bu yıl 6 bin 630 öğrenciye yuva oluyor Ağrı Gençlik ve Spor İL Müdürlüğüne bağlı yurtlar, bu yıl 6 bin 630 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde hazır hale getirilen il genelindeki yurtlarda kalacak olan üniversite öğrencileri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte kente gelmeye başlarken, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlik liderleri ve gönüllüler, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı ve Ağrı Şehirler Arası Otobüs Terminalinde kurdukları stantlarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileri karşılıyor. Kente iner inmez çikolata ve çiçeklerle karşılanan öğrenciler, yurtlar, üniversite ve şehir hakkında çeşitli bilgiler verildikten sonra güven içerisinde yurtlarına yerleştiriliyor. ‘Öğrencilerimiz için aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz’ Otogar ve havalimanında öğrenciler için kurulan stantlar ve il genelindeki yurtlarda üniversite öğrencileri için yapılan çalışmalar hakkında konuşan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, öğrencilerin Ağrı’da herhangi bir konuda sıkıntı yaşamamaları amacıyla gereken bütün tedbirleri aldıklarını belirterek, "Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi otogar ve havalimanlarında karşılayarak kurduğumuz stantlarda çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Öğrencilerimizin Ağrı’ya geldikleri gibi kendilerini yalnız hissetmemeleri amacıyla yurtlarımızda öğrencilerimiz için aile sıcaklığını aratmayacak ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, güzel vakit geçirmeleri ve derslerindeki moral ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik çeşitli geziler ile etkinlikler düzenliyoruz. Bu doğrultuda bizler her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yıl Ağrı’da toplamda 6 bin 630 öğrencimizi yurtlarımızda misafir edeceğiz. Bugün otogar ve havalimanındayız. Gerek aileleriyle birlikte gelen gerekse yalnız gelen gençlerimizi karşılıyoruz. Gelen öğrencilerin ve ailelerinin kaygılarını azaltma adına, devletimizin şefkatli yönünü burada gösteriyoruz. Ağrı’ya yeni gelen gençlerimize buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Eğitim hayatı devam edenlere de başarılar diliyorum." Dedi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Geleneksel El Sanatları Bölümüne yerleşen öğrencilerden Gülistan Kızıldağ ise Muş’tan Ağrı’ya geldiğini ifade ederek, “Derslerimizin başlaması ile birlikte bu gün Ağrı’ya geldim. Ağrı otogarına iner inmez bizi Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kipleri karşıladı. Bu karşılamadan dolayı çok mutlu oldum. Şehir, okul ve yurtlar hakkında anlattıkları ile buraya gelene kadar aklımda olan birçok soru işaretini giderdiler. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
İstanbul Muhammed Dursun: "Dubai’ye gidip, ülkemi temsil ederek tekrar şampiyon olacağım" Kıtalararası ağır sıklet şampiyonu kick boksçu Muhammed Dursun, Dubai’de yapacağı altın kemer maçı ile ilgili, "İnşallah Dubai’ye gidip, ülkemi temsil ederek tekrar şampiyon olacağım" dedi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek olan kick boksçu Muhammed Dursun, turnuvayı ve hazırlık sürecini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirdi. Yapacakları müsabakanın ertelendiğini belirten Dursun, "Güzel bir hazırlık süreci geçirdik, 3 aylık bir hazırlık sürecim oldu. Aslında bir bekleme içindeydik. Bizim rakibimiz ve kilomuz ile ilgili bir problem yoktu ama organizasyonun genel anlamında süreci yetiştiremediler. Tahmini olarak 7 Aralık’ta Dubai’de dövüşeceğim. Şu an için hazırlık sürecim yine devam ediyor. Yılın 12 ayı sürekli antrenmanlara devam ediyoruz. Sadece maça yakın zamanlarda biraz daha nabzı yüksek tutuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde dövüşmüş bir sporcuyum. Uluslararası derecelerim var. İnşallah Dubai’ye gidip, ülkemi temsil ederek tekrar şampiyon olacağım" ifadelerini kullandı. Hazırlık süreci hakkında da bilgiler veren Muhammed Dursun, "Ağırsıklet sporcu olduğum için mümkün olduğunca yurt dışına gidiyorum. Özellikle bu yılki sürecimi Rusya’da Moskova’da geçirmek istiyorum. 1 hafta sonra Azerbaycan’a gideceğim. Orada da ufak bir hazırlık süreci geçireceğim. Antrenörüm Ali Musa Mengüç’le antrenmanlarıma devam ediyorum. Kilo ve form olarak da bir sıkıntım yok" diye konuştu.
İstanbul Vedat Kahramanoğlu: "Glory’de 77 kiloda dövüşen tek Türk sporcuyum" Dünyanın önde gelen dövüş organizasyonlarından biri olan Glory Kick Boks Şampiyonası’nda zafer elde eden kick boksçu Vedat Kahramanoğlu, "Glory’de 77 kiloda dövüşen tek Türk sporcuyum. Böyle bir arenada tek başıma ülkemi temsil ettiğim için büyük gurur duyuyorum" dedi. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 21 Eylül’de düzenlenen Glory Kick Boks Şampiyonası’nda Bosna Hersekli rakibi Arian Sadikovic’i yenerek şampiyon olan Vedat Kahramanoğlu, organizasyonun ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Böyle bir arenada ülkemi temsil ettiğim için çok mutlu ve gururluyum" Müsabakada favori olmadığını ancak beklenmedik bir galibiyet aldığını söyleyerek sözlerine başlayan Kahramanoğlu, "Dünyaca ünlü Bosnalı boksör Arian Sadikovic ile dövüştüm. O, geceye daha favori olarak katıldı. Fakat hiç beklenmedik bir galibiyet aldım. İlk rauntta rakibimi düşürme şansım oldu. Çok antrenmanlı ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğim için uzatmalarda maçı kazanmayı bildim. Böyle bir arenada ülkemi temsil ettiğim için çok mutlu ve gururluyum. Destek olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. "Glory’nin yaptığı en büyük geceye bir davet aldım" İlerleyen dönemde Glory’de tekrar ringe çıkacağını hatırlatan Vedat Kahramanoğlu, "Şu anda Glory ile kontrat imzaladım. En yakın zamanda, büyük ihtimalle 7 Aralık’ta Glory’nin yaptığı en büyük geceye bir davet aldım. Menajerlerim görüşme halinde. Eğer bu kadar büyük bir organizasyonda ülkemi tekrar temsil edersem çok mutlu olacağım. İyi bir hazırlık dönemi geçirdim" ifadelerini kullandı. "Dünya şampiyonluğunu Glory’de de yaşamayı çok istiyorum" Glory Kick Boks Şampiyonası’nda 77 kiloda mücadele eden tek Türk sporcu olduğunu aktaran başarılı kick boksçu, "Glory’de 77 kiloda dövüşen tek Türk sporcuyum. Bu ayrı bir gurur benim için. Böyle bir arenada tek başıma ülkemi temsil ettiğim için büyük gurur duyuyorum. İnşallah güzel bir maç olacak. Glory’de kemere kadar güzel bir yol izleyeceğim. Dünya şampiyonluğunu Glory’de de yaşamayı çok istiyorum" dedi. "Kendi branşımda, kendi kilomda dünyadaki en iyi 10 sporcu arasındayım" Daha önce 7 kez dünya şampiyonu olduğunun altını çizen Kahramanoğlu, "Dünyanın 4-5 kıtasında dövüştüm. 61. profesyonel maçımı yaptım. Bu konuda belki Türkiye’de en fazla maç yapmış biriyim. Yapabileceğim en üst nokta Glory’de dünya şampiyonu olmak kaldı. Daha önce yendiğim kişilerin Glory’de dünya şampiyonu olması bunu benim de yapamayacağım anlamına gelmiyor. Rahatlıkla kemeri alabileceğimi düşünüyorum. Kendi branşımda, kendi kilomda dünyadaki en iyi 10 sporcu arasındayım. En üst noktaya erişip, Glory kemerini alarak belki kariyerimi sonlandırırım. Ülkeme daha önce hiç gelmemiş olan bu kemeri ülkeme getirmek istiyorum" cümlelerine yer verdi. Vedat Kahramanoğlu, kendisine destek olan sponsorlarına teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
İstanbul İsrail’in hedefindeki Lübnan’dan kaçış sürüyor İsrail’in saldırılarının ardından Beyrut’ta bulunan Lübnan vatandaşlarının ülkeden kaçışları sürüyor. Beyrut’tan İstanbul Havalimanı’na gelen yaklaşan 150 kişi, buradan diğer ülkelerdeki yakınlarının yanına gidiyor. İsrail’in Gazze’nin ardından Lübnan’a yönelik düzenlendiği saldırıların ardından ülkeden kaçış sürüyor. Bazı havayolları şirketleri Lübnan’a uçuşlarını askıya alırken, saldırılar nedeniyle orada yaşayanlar ülkeyi terk ediyor. Beyrut’tan kalkan Ortadoğu Havayollarına ait uçak saat 14.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na indi. Beyrut’tan gelen 150 kişi; ABD, Kanada ve diğer ülkelerdeki yakınlarının yanına gidecek. "Lübnan’daki durum oldukça kötü" Lübnan’daki durum oldukça kötü olduğunu söyleyen kişi, "Geçtiğimiz birkaç gün içinde Beyrut’ta çok fazla bombalama oldu. Başkent’te ciddi yıkım var. İnsanlar çok korkuyor. Ülkemiz için uluslararası yardıma ve duaya ihtiyacımız var" dedi. Bölgenin çok riskli olduğunu söyleyen bir yolcu ise, "Bu yüzden biraz dinlenmeye ihtiyacımız var. Daha sonra Lübnan’a geri döneceğiz. Emekliyim ve İstanbul’da yaşayan kardeşimi görmeye geldim. Beyrut’taki ailem güvende değil. Durum problemli. Orada yaşamayız" diye konuştu. "Beyrut’u da hedef almaya başladılar" Çok korkuttuklarını ve bu yüzden Beyrut’tan ayrıldıklarını söyleyen başka bir yolcu ise "Sadece Bekaa gibi ülkenin güneyini değil Beyrut’u da hedef almaya başladılar. Oldukça korkucu ve ayrılmak zorunda kaldık. Dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyorum duruma göre karar vereceğiz. Birkaç hafta ya da bir ay sonra duruma göre karar vereceğiz. Karar vermek için çok erken. Durum oldukça kötü" dedi. Lübnan’da gazeteci olduğunu söyleyen başka bir kişi ise, Lübnan’daki durum yüzünden İstanbul’a geldim. Son günlerde herkesin bildiği gibi durum iyi değil. Stres altında yaşamak istemiyoruz. Ne olacağını bilmiyoruz. Tüm bunlardan sonra İstanbul’a gelip bir süre kalmayı tercih ettim. Neler olacağını göreceğiz. Yakın zamanda Lübnan’a dönmeyi umuyorum. Neler olacağını bilmiyoruz ama iyi olmasını dileyebiliriz. Umarım durum yeniden istikrara kavuşur Lübnan’ın her yerindeki Lübnan ordusu güvende olur. Umarım eskisi gibi yaşamımıza devam ederiz" diye konuştu.
İstanbul Beylikdüzü’nde okulda öğrenciye demir çubukla darp iddiası İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bir okulda öğretmenin öğrenciyi demir çubukla darp ettiği iddia edildi. Olay, geçtiğimiz cuma günü Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 2’inci sınıfa giden Emirhan Sevin, derste öğretmenini kitapta bir yer göstermek isteyip yanına çağırdı. İddiaya göre, öğrencinin yanına gelen öğretmen, bilinmeyen bir nedenle elindeki demir sopayla çocuğu darp etti. Çocuğun velisi Özlem Sevin okula çağrılıp durum anlatıldı. Sevin, çocuğunu okuldan alıp hastaneye götürerek darp raporu aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu. "Çocuğumun canını nasıl onlara teslim edeceğim" Anne Özlem Sevin, gelen telefon üzerine okula gittiğini belirterek, “Öğretmen bana dedi ki ’Emirhan ağlıyor, okula gelmenizi istiyorum, Emirhan’ın koluna çubukla değdim’. Okulun merdivenlerini çıkarken öğretmeni gördüm, aşağıya iniyordu. Elinde demir çubuk vardı. Emirhan’ı sordum, ’idari kısımda’ dedi. İdari odada öğretmenler Emirhan’ı sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Oğluma yaklaştım, kolunu gösterdi. ’Başka yerin acıyor mu’ dedim’, ’Anne kafam acıyor’ dedi. Kafasındaki saçlar kapatmış alnındaki yararı. Saçını kaldırdığımda şişlik ve ödem vardı" dedi. Hastaneye gidip rapor aldıklarını anlatan Sevin, "Adli rapor çıkartıldı. Kolunda bir yara, kırbaç gibi vurulmuş. Yanmış ve ödem toplamış, raporda da var. İşlem bittikten sonra karakolda çocuk şubeye gittik. Şikayetimizi yaptık" diye konuştu. Öğretmenin bunu yanlışlıkla yaptığını söylediğini kaydeden anne Sevin, "Bunu yanlışlıkla yapmışsa, oğluma vurmuşsa benim yanımda olması gerekmiyor muydu? Yaptığı hata, çocuğuma vurmuş. Kafasına aldığı darbe birazcık daha şiddetli olsaydı sonuç daha kötü olabilirdi. Bugün hastanedeyiz. Yarın okula gitmek zorunda, orada o öğretmen nasıl olacak? Çocuğumun canını nasıl onlara teslim edeceğim” dedi.