GÜNDEM - 28 Mart 2025 Cuma 22:56

Didim Belediyesi Ramazan ayında 25 bin kişiye iftar verdi

A
A
A
Didim Belediyesi Ramazan ayında 25 bin kişiye iftar verdi

Aydın’ın Didim ilçesinde Ramazan ayı boyunca 25 bin vatandaş, Didim Belediyesi tarafından hazırlanan iftar sofralarında bir araya geldi.



Ramazan ayı boyunca Didim Belediyesi, birlik ve dayanışma ruhunu iftar sofralarında yaşattı. Didim Belediye Başkanı Hatice Gencay öncülüğünde düzenlenen iftar programlarında toplam 25 bin vatandaş, iftar sofralarında bir araya geldi. Didim Belediyesi’nden yapılan açıklamada "Didim Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca birlik ve dayanışma ruhunu hep birlikte yaşadık. Didim’in farklı noktalarında kurduğumuz iftar sofralarında, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergiledik. Ramazan ayının bereketini birlikte yaşarken, toplumsal dayanışmanın gücünü bir kez daha hissettik. Didim Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca sofralarımızı paylaşan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, sağlık, huzur ve bereket dolu günler diliyoruz" ifadeleri yer aldı.


Paylaşma ve dayanışmanın her zaman sürmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gencay ise iftar programlarının yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek "Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde, tüm Didimlileri aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Paylaşmanın ve dayanışmanın sadece Ramazan’da değil, her zaman sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.



Didim Belediyesi Ramazan ayında 25 bin kişiye iftar verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü girişinde tır yangını: O anlar kamerada Yavuz Sultan Selim Köprüsü girişinde seyir halinde olan tırın dorse kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Alevlerin yükseldiği o anlar kameraya yansırken, tır yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın, dün gece saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu Yavuz Sultan Selim Köprüsü girişi Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen tırdan seyir halindeyken dumanlar yükselmeye başladı. Tırın dorse kısmından dumanların yükseldiği fark eden sürücü tırı Yavuz Sultan Selim Köprüsü girişinde yol kenarına park ederek aşağıya indi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek tüm dorse kısmını kapladı. Alevlerin yükseldiği yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yapılan müdahalenin ardından yangın söndürülerek bir süre soğutma çalışması yapıldı. Yapılan çalışmaların ardından yangın tamamen söndürüldü. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangın sonrası tırın dorse kısmında maddi hasar meydana geldi. Öte yandan, tırdan yükselen alevler bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde alevlerin yükseldiği tırın dorse kısmına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği görülüyor. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
İzmir Yurt mutfağı tasarımına ödül Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin tasarımı, Eczacıbaşı Intema tarafından düzenlenen Öğrenci Proje Fikir Yarışması’nda 70 proje arasından ilk 7’ye kalarak Eşdeğer Mansiyon ödülünü kazandı. Eczacıbaşı Intema tarafından düzenlenen ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlayan, sürdürülebilir, hijyenik ve teknolojik çözümlerle çok işlevli mutfaklar tasarlamayı amaçlayan Mutfak 360 Tasarım Yarışması’nda Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri; Bilge Günay, Cansın Esen ve Helin Ağılkaya’nın, öğrenci yurdu mutfağını, yalnızca yemek hazırlanan bir alan olmaktan çıkarıp sosyal yaşamın merkezi haline getiren tasarımları ödüle layık görüldü. Sosyal yaşam alanı Öğretim Görevlisi Işık Örsel İmir’in yürütücülüğünü yaptığı "INAR 3070 Kitchen and Bath Design" dersini alan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Bilge Günay, Helin Ağılkaya ve Cansın Esen, proje ile ilgili olarak şunları söyledi: "Hocamız Öğretim Görevlisi Işık Örsel İmir’in de kritik desteğini alarak katıldığımız projemizin senaryosu, öğrenci yurdunda mutfağı yalnızca yemek hazırlanan bir alan olmaktan çıkarıp sosyal yaşamın merkezi haline getiren çok işlevli bir tasarımı öne çıkarmaktı. Mutfak, öğrencilerin bir araya gelip yemek yaptığı, paylaşım ve sosyalleşmenin gerçekleştiği bir ortak alan olarak planlandı. Yemek yapımı dışında kalan zamanlarda ise mutfak adasından çıkan oturma birimleri sayesinde mekanı, bireysel veya grup çalışmalarına uygun bir çalışma alanına dönüşürdük. Ayrıca döngüsel tasarım ilkeleri doğrultusunda malzeme seçimi ve kullanım süreçleri, uzun ömürlü ve geri dönüştürülebilir ürünlerden tercih ederek sürdürülebilirliği desteklemeyi amaçladık. Bu malzemelerden en önemlisi, plastik atıklardan üretilen fayanslar. Hem çevresel atıkların değerlendirilmesi hem de uzun ömürlü ve hijyenik bir çözüm sunmasıyla projeye önemli bir katkı sağladı."