ÇEVRE - 05 Ekim 2024 Cumartesi 12:08

Davutlar yeni mesire alanına kavuşuyor

A
A
A
Davutlar yeni mesire alanına kavuşuyor

Kuşadası Belediyesi tarafından Davutlar Mahallesi’nde bulunan Sevgi Plajı’ndaki arazinin, mesire alanı olarak düzenlenme çalışmalarında sona gelindi. Ziyaretçilerin konforlu ve keyifli vakit geçirmeleri için piknik masaları yerleştirilen doğal yaşam alanı, bölgenin yeni cazibe merkezi olacak.



Kuşadası’nda, Başkan Ömer Günel’in, Sevgi Plajı’ndaki Ada Camping ile Kampinova arasında kalan 10 dönümlük arazinin mesire alanı olarak düzenlenmesi için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından alanda zemin dolgusunun yapılması ve düzleştirilmesinin ardından piknik masaları da monte edilmeye başlandı. Çocuklar için oyun gruplarının yerleştirildiği mesire alanında aydınlatma sistemi de yenilendi. Mesire alanı, çok yakında Kuşadalıların ve kenti ziyaret etmeye gelenlerin keyifle vakit geçirebileceği bir piknik merkezi haline gelecek. Böylece Kuşadası, denize sıfır konumda olan huzurlu ve güvenli bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.



Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentte mesire alanlarının sayısını her geçen gün artıracaklarını belirterek, “Sevgi Plajı’ndaki mesire alanın yapımı kısa süre sonra tamamlanacak. Yaşadığımız ekonominin krizin getirdiği zorlukların farkındayız. Bu nedenle sizlere olabildiğince kendi imkanlarınızla zaman geçirebildiğiniz yeni yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.



Davutlar yeni mesire alanına kavuşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesiyle gönül köprüsü kuruldu Şırnak’ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği 185’nci Dönem Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında 37 ilden 37 kişilik gönüllü ekibi etkinlikler gerçekleştirdi. 10 günlük program kapsamında daha önce birbirlerini hiç tanımayan 18-29 yaş arası 36 kişi, 3 görevli koordinatör eşliğinde kent merkezi ve ilçelerinde çeşitli ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirdi. Silopi’ye bağlı Çiftlik köyü Çiftlik Ortaokulu’nda program yapan gönüllü ekip, okulun duvarına resimler, figürler çizerek öğrencilerle müzik eşliğinde şarkılar söyleyip oyunlar oynadı. 10 günlük programın ardından Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK kız yurdunda veda yemeği düzenlendi. Burada canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen kızlar, programın sonunda duygu dolu anlar yaşadı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, 10 gündür yaklaşık 37 ilden gelen 37 değişik gönüllü gençlerle birlikte olduklarını, kendi yörelerindeki kültürleri, insanlara, gençlere, köylülerle paylaştıklarını söyledi. Bu doğrultuda çok başarılı bir süreç geçtiğini belirten Ayar, "En kıymetli projelerden bir tanesi Şırnak’ımızla ilgili mutlaka öğrenmek istedikleri bütün güzellikleri Türkiye’ye lanse etmeleri konusunda çok önemli deneyimleri oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki süreçlerde de gönüllülerimize, elçililerimize, gençlerimize ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" dedi. Kayseri’den gelen ve Damla Şırnak Projesi koordinatörü olan Ayşegül Engin, Şırnak’ta duygusal geçişler yaşadığını ve Şırnak’a gelerek çok mutlu olduğunu ifade etti. Engin, "Çok duygulandım, böyle güzel duygular yaşayacağımı pek kestirememiştim. Esnaf ziyareti yaptığımda, bir manavcı amcaya uğradım, alışveriş yapıyordu müşteriler o sırda beni görünce hemen durdu, nereden geldiğimi sordu? Müşterilerin hiçbiri karışmadı bizim sıramız var neden onunla ilgileniyorsun diye. Hepsi de benimle ilgilendi. O kadar sıra olmasına rağmen çok şaşırdım. Türkiye’nin dört bir yanından geliyoruz Uluslararası öğrencilerimizde var. Bir arkadaşımız Malezya’dan, Endonezya’dan geldi. Buraya gönüllüler yapmaya, insanlardan manevi şeyler almaya ve insanlara manevi şeyler katmaya geldik” diye konuştu. Eskişehir’den gelen İsmihan Sülük, buraya geldikten sonra buranın yerel halkıyla tanıştıktan sonra, onların misafirperverliklerinin kendisini çok etkilediğini kaydetti. Gitmeyi asla istemediğini söyleyen Sülük, "Bir yanım burada, yarın gideceğiz ama bir yanım hep burada çocuklarla kalacak. Bu arada çeşitli kiliselere gittik. Özellikle Süryani Kilisesi’ne. Buralarda Süryanilerin yaşadığını bilmiyordum. Aynı zamanda El-Cezer-i’nin mezarının burada olduğunu bilmiyordum. Çoğu zenginliklerin farkında değildim. Çeşitli yerleri gezdik ilk başta buraların tarihi dokusunu, daha sonra Süryani çocuklarla çeşitli etkinlikler yaptık. Onlarla oynadık, onların gülümsemesine sebep olduk. Gözlerindeki ışıltı bizlere enerji verdi” şeklinde konuştu.
Muş Şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu Muş’ta kent ekonomisine 2 milyar 500 milyon TL katkı sağlaması beklenen şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu başladı. 3 milyon 570 bin dekar tarım arazisi ile Türkiye’nin üçüncü ekilebilir alanına sahip olan Muş Ovası’nda pancar hasadına başlandı. Bin 711 üreticinin yaklaşık 85 bin dönüm alanda ekimini yaptığı şeker pancarının tarladan sofraya uzanan 2 milyar 500 milyon TL’lik tatlı yolculuğu sürüyor. Çiftçiler tarafından yaklaşık 6 aydır bin bir zahmetle gece gündüz bakımı yapılan pancarların sökümü başladı. Traktör ve kamyonlarla fabrikaya taşınan pancarlar, analizleri yapıldıktan sonra kıyım işleminin yapılması için fabrikaya gönderiliyor. Burada çeşitli işlemlerden geçen şekerpancarı, toz şeker haline getirilerek hijyenik ortamlarda torbalanıp hazır hale getiriliyor. 56 bin ton şeker elde edilmesi beklenen pancardan kent ekonomisine ise 2 milyar 500 milyon lira katkı sağlanması bekleniyor. Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya bu yıl bin 711 üreticiyle 58 köyde 85 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını ifade ederek, "Tatlı yolculuğumuz devam ediyor. Şeker pancarlarımızı fabrikaya almaya başladık. Kıyım, arıtma, mayalama ve ambalajlama işlemlerinden sonra şekerlerimiz ambarlarda birikmeye başladı. Günlük ortalama 12 bin ton pancar alımını gerçekleştiriyoruz. Bin 711 üreticiyle 58 köyde 85 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi yapıldı. Bu yıl 450 bin ton pancar işlemeyi hedefliyoruz. 43 bin 660 ton A kotası, 12 bin 500 ton ihraç kayıtlı C şekeri olmak üzere toplamda 56 bin 160 ton şeker elde etmeyi planlıyoruz. Bizim bu üretimimizle çiftçiye ödeyeceğimiz pancar bedeliyle satacağımız şekerle ödeyeceğimiz nakliye bedelinde melas ve küspenin ilin ve ülkenin ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar lira katkı sağlayacaktır” dedi. Bağlar Mahallesinde şeker pancarı sökümü yapan Cevat Özdemir isimli çiftçi ise şeker pancarı ekimine nisan ayında başladıklarını belirterek, “Çiftçilik uzaktan bakıldığı gibi kolay bir meslek değil. Çiftçilik genel olarak çok zor. Özelikle şeker pancarı işçiliği zor olan bir meslektir” şeklinde konuştu.
Samsun Samsunlu çocuklar Filistinli kardeşleri için resim çizdi SAMSUN (İHA) – Samsun’da çocuklar ve yetişkinler İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı katliamlara tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak için resim yaptı. Filistinli Çocuklar İçin Çiz etkinliği Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Etkinliğe 7’den 70’e herkes destek verdi. Birçok etkinliğin yer aldığı programda en dikkat çeken taraf ise resim çizme etkinliği oldu. Küçük büyük her yaştan kişinin katıldığı resim etkinliğinde vatandaşlar Filistin’de yaşanan zulmü kağıda aktararak, farkındalık oluşturmaya çalıştı. Etkinlik hakkında bilgi veren Yetim Vakfı Samsun Koordinatörü Sakine Okudan, “Bugün Filistin katliamlarının 1. yıldönümü. Bu vesile ile Yetim Vakfı olarak 81 ilde eşzamanlı olarak ‘Filistinli Çocuklar İçin Çiz’ etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Gün boyunca çocuklar gelip Gazze ve Filistin için resimler çizecekler. Gönüllerindeki çizerek Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını kağıtlara dökecekler. Çizilen tüm resimler genel merkezde toplanacak. Daha sonra da bu resimlerden sergi açılacak” dedi. Katliamın 365. gününde önemli bir farkındalık oluşturduklarını ifade eden Hamdi Yıldız ise “Siyonist İsrail 365 gündür Filistin’de katliam gerçekleştiriyor. Türkiye’nin her bir ilinde duyarlılık gösteren vatandaşlarımız tepkilerini dile getiriyorlar. Samsun’da da Kudüs Platformu gün boyu Filistin’deki bu katliama tepki göstermek, farkındalık oluşturmak için oradaki kardeşleri için çizimlerle tepkilerini dile getiriyorlar” diye konuştu. Programda ayrıca Kudüs ve Filistin’de yaşanan zulmü anlatan birçok farkındalık etkinliği de vatandaşlarla buluşturuldu.
Muş Şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu Muş’ta kent ekonomisine 2 milyar 500 milyon TL katkı sağlaması beklenen şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu başladı. 3 milyon 570 bin dekar tarım arazisi ile Türkiye’nin üçüncü ekilebilir alanına sahip olan Muş Ovası’nda pancar hasadına başlandı. Bin 711 üreticinin yaklaşık 85 bin dönüm alanda ekimini yaptığı şeker pancarının tarladan sofraya uzanan 2 milyar 500 milyon TL’lik tatlı yolculuğu sürüyor. Çiftçiler tarafından yaklaşık 6 aydır bin bir zahmetle gece gündüz bakımı yapılan pancarların sökümü başladı. Traktör ve kamyonlarla fabrikaya taşınan pancarlar, analizleri yapıldıktan sonra kıyım işleminin yapılması için fabrikaya gönderiliyor. Burada çeşitli işlemlerden geçen şekerpancarı, toz şeker haline getirilerek hijyenik ortamlarda torbalanıp hazır hale getiriliyor. 56 bin ton şeker elde edilmesi beklenen pancardan kent ekonomisine ise 2 milyar 500 milyon lira katkı sağlanması bekleniyor. Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya bu yıl bin 711 üreticiyle 58 köyde 85 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını ifade ederek, "Tatlı yolculuğumuz devam ediyor. Şeker pancarlarımızı fabrikaya almaya başladık. Kıyım, arıtma, mayalama ve ambalajlama işlemlerinden sonra şekerlerimiz ambarlarda birikmeye başladı. Günlük ortalama 12 bin ton pancar alımını gerçekleştiriyoruz. Bin 711 üreticiyle 58 köyde 85 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi yapıldı. Bu yıl 450 bin ton pancar işlemeyi hedefliyoruz. 43 bin 660 ton A kotası, 12 bin 500 ton ihraç kayıtlı C şekeri olmak üzere toplamda 56 bin 160 ton şeker elde etmeyi planlıyoruz. Bizim bu üretimimizle çiftçiye ödeyeceğimiz pancar bedeliyle satacağımız şekerle ödeyeceğimiz nakliye bedelinde melas ve küspenin ilin ve ülkenin ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar lira katkı sağlayacaktır” dedi. Bağlar Mahallesinde şeker pancarı sökümü yapan Cevat Özdemir isimli çiftçi ise şeker pancarı ekimine nisan ayında başladıklarını belirterek, “Çiftçilik uzaktan bakıldığı gibi kolay bir meslek değil. Çiftçilik genel olarak çok zor. Özelikle şeker pancarı işçiliği zor olan bir meslektir” şeklinde konuştu.